ZeeK Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 To moj pierwszy post, wiec WITAM wszystkich !!! Zamiezam zlozyc moje pierwsze chlodzenie wodne. Zastanawiam sie nad blokiem: Blok CPU Orbital O1 PK - http://mcs.pc.pl/Images/sklep/b_orb1_1.jpg czy to dobry wybor? jaki inny blok polecacie ? moze jakis z www.discotech.waw.pl ? cpc.pl - raczej odpada ;> pompka: MAXI JET 1000 a moze lepiecj power head 402 lub 802 ? chlodnica: 1 - http://mcs.pc.pl/Images/sklep/chlodnica_am_1.jpg 2 - http://mcs.pc.pl/Images/sklep/ch_cam2.jpg Narazie bedzie to chlodzic procka, a w przyszlosci dysk... Czy kupno chlodnicy bez wiatrakow ma sens ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 blok oki - pompka ph 802 albo mj1000 chlodnice - ta pierwsza albo ze szrotu - a pozatym SZUKAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 blok : nukleon pompa : ph 802 chłodnica : ze szrotu wiatraki : ze 2 8x8cm mylsle ze bendzie dobrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Wentyle na chłodnice 12x12. Mniejszych nie ma sensu pakować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ja mam 3x80mm@7V i nie jest zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 tu: http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=bloki_test_2 po lookaj sobie na bloczki aco do reszty sie nie wypowiadam bo nigdy nie mialem w lapskach power headow ani tych chlodnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Wentyle na chłodnice 12x12. Mniejszych nie ma sensu pakować. Jest tez sens 92mm pakowac, sa cichsze od 120 i niewiele mniej wydajne 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Wentyle na chłodnice 12x12. Mniejszych nie ma sensu pakować. Jest tez sens 92mm pakowac, sa cichsze od 120 i niewiele mniej wydajne 8) co do wydajnosci bym polemizowal, ale z glosnoscia masz racje. sam bede wrzucal na nagrzewnice dwie 92 zalmana, no chyba, ze polecicie mi cos cichszego :) zrobie to z trzech powodow: 1. 12 cm sa zajebiscie drogie 2. jednego zalmana juz mam na procu 3. glosnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Wentyle na chłodnice 12x12. Mniejszych nie ma sensu pakować. Jest tez sens 92mm pakowac, sa cichsze od 120 i niewiele mniej wydajne 8) 92mm też 8) Zapomniałem o niech :wink: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Wentyle na chłodnice 12x12. Mniejszych nie ma sensu pakować. Jest tez sens 92mm pakowac, sa cichsze od 120 i niewiele mniej wydajne 8) co do wydajnosci bym polemizowal, ale z glosnoscia masz racje[...] Zaznaczylem przeciez :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zaznaczylem przeciez :? chodzi mi wlasnie o te "niewiele", bo wg. mnie roznica miedzy 36*CMF a 84* CFM jest wieksza niz niewielka *36CFM wydajnosc zalmana f2 przy 12V *84 CFM Sunon KD1212 PMS3 przy 12V dane pochodza z heh.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 tylko ten sunon przy 12V to helikopter i nie ma co go porownywac z zalmanem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 tylko ten sunon przy 12V to helikopter i nie ma co go porownywac z zalmanem :/to bylo tylko porownanie "niewiele mniejszej wydajnosci" ( :) ) a nie halasu, ktory juz ustalilismy jest duzo nizszy w przypadku wentyli 92mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ale porownanie powino wygladac : sunon 92mm vs sunon 120mm :) zaraz poszukam danych no wiec :) (okolo bo jest wpizdu wersji tych wentyli) sunon 92mm -> okolo 30CFM sunon 120mm -> okolo 55CFM - niewielka roznica :) sunony maja ta wade ze silnik jest duzy a lopatki male :/ ciekawe jak jest na nizszych obrotach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ja znalazlem sunona 84cfm i to byl najmniej wydajny 120mm wiatrak, wiec roznica jest juz duza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...