Skocz do zawartości
tommybox

BRAK TV OUT po zmianie sterowników

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam Gforce4 440 MX TV OUT. Gdy instaluje jakiekolwiek stery (poza oryginalnymi na plycie z karta) ginie mi opcja włączania TV OUT ???

Czy jest to jakis specjalny dodatek który trzeba zainstalować ? nie chcę używać sterów z ubiegłego roku -(. Proszę o pomoc ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy z TV-Outem na kartach z serii GF4 MX to norma. Wszak mój kupmel na GF4MX-440 jedzie ładnie na TV, to z kolei drugi męczy się niesamowicie. Ja się nie bawię w MXach więc nie potrafię teraz tego wytłumaczyć, ale jak już miałbym tego typu problem, to pradopodobnie podmieniłbym kilka plików w sterownikach tak aby zachować nowy i trzymać "stary" TV-Out. Jest kilka plików które odpowiadają za TV-Out, ale nie pamietam które to. W każdym bądź razie tak bym kombinował. A tak swoją drogą, to nie wszystkie sery nVidii potrafią wyświetlać obraz w PAL-B/G. Niedawno miałem stery 41.03 pod XP i za cholere nie mogłem ustawić odświeżania wyższego niż 85 Hz. Próbowałem ręcznie w rejestrze, co często skutkowało (w ten sposób uzyskałem 119Hz zamiast 100 na 1024x768), ale i to nie pomagało, więc je wypierdzieliłem do kosza, po czym podjechała śmieciara i wywiozła ten syf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam Gforce4 440 MX TV OUT. Gdy instaluje jakiekolwiek stery (poza oryginalnymi na plycie z karta) ginie mi opcja włączania TV OUT ???

Czy jest to jakis specjalny dodatek który trzeba zainstalować ? nie chcę używać sterów z ubiegłego roku -(. Proszę o pomoc ...

Ja mam radka ale qmpel ma gf mx 440 palita i on instalował różne stery i TV-out działał bez problemu (na ME i XP, ma dwa dyski na każdym inny system i szuflade i sobie wymienia). Ja bym proponował poszukać gdzieś w ustawieniach tv outa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi