Skocz do zawartości
Imperator

WIN XP - fajna opcja

Rekomendowane odpowiedzi

Pisales gdzies (nie moge teraz tego znalezc), zeby w razie problemow technicznych pisac :) No wiec pisze: zmien kodowanie !! Powinno byc ISO-8859-2 a nie jakis Windows-1250 :P Jak juz cos robisz to rob to dobrze i trzymaj sie standardow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to program który umo?liwia wy??czenie liczników wydajno?ci w systemie (i tak ma?o kto tego  u?ywa), które obci??aj? czasem nawet dosy? znacznie naszego PC. Instrukcja: Nale?y po zainstalowaniu nale?y uruchomi? program exctrlst.exe (znajduje si? standardowo w katalogu: C:Program FilesResource Kit). Po w??czeniu zaznacz opcj? SERVICE i oto masz przed sob? wszystkie liczniki wydajno?ci. Teraz klikasz sobie po kolei na ka?dym i odznaczasz opcj? PERFORMANCE COUNTERS ENABLED. Post?pujecie tak ze wszystkimi licznikami - nast?pnie zamykasz program i mo?na sie ju? cieszy? "czystym" systemem.

racja, zmien kodowanie, nie wszyscy używają syf explorera ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ale przeciez ja mam takie kodowanie

heh :) thx anyway

Jestes pewien?? Wszedlem jeszcze raz i nadal widze Win1250... sprawdzalem w newsach i w dowcipach

racja, zmien kodowanie, nie wszyscy używają syf explorera ......

Tu nie chodzi o przegladarke, przeciez w IE tez mozna ustawic ISO, a nawet chyba jest ustawione domyslnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja nie wiem panowie o co wam chodzi :( kodowanie nastawilem...

a ja nie wiem co ty nastawiles :) moze zmieniles u siebie w przegladarce na ISO? to jakby nie rozwiazuje problemu... Sciagnij sobie program Ogonki97, ktory w kilka klikniec przekonwertuje dowolna ilosc plikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi