Skocz do zawartości
ade

9100 plus bx??? nie dziala syf!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kumapl kupil 9100 128mb i wsadzil to do plyty gigabyte bx2000+, oczywiwiscie nei dziala ma jakis konflikt przerwan!! Jak wsadze tam mojego gfa to lajt a korzyta z tych samych przerwan, radek w moim kompie tez smiga!!!

Pomozcie!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz tak pokombinowac aby karta nie miałą konfliktów ale jak to się robi ... :? ale jak nalezy to zrobić z tym zagadnieniem niech ci ktoś inny pomorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ten pieprzony bios gigabyta nie ma mozliwosci ustawienia przerwan,

jak wsadze gf2 to korzytsa z tych samych przerwan co ten radek niby nie moze, ju zmam dosyc HELP ME

ps moja reputacja speca od sprzetu moze przez to sie zniszczyc;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielu probach wywnioskowalem co jest przyczynom ale dalej nie umie naprawic. Nie dzialaja karty ze 128mb, 64m,b karty dzialaja spoko i korzystaja z tych samych zasobow przerwan itp.!!! Co wtakim razie????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobny przypadek ze swoim radkiem 7500. Włożyłem go w płytę Acorpa na BX-ie i komp nawet nie odpalił, chociaż wcześniej chodził z geforcem 256. To chyba wyklucza sprawę zasilania. Coś radki się gryzą ze starszymi płytami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radki gryzą się ze wszystkim, nawet z niektórymi nowymi ...

miałem jako drugi komp celerona 333 na i440BX i tam nie było "assign IRQ for VGA", tylko na VIA i SIS widziałem taką opcję. ne nmoże kumpel na 64 megową wersję wymienić? te 128 i tak mu nic nie daje a jeśli z 64 MB chodzi ... może rzeczywiście 128 MB bierze więcej prądu i wtedy komp głupieje ? (pamięć i inne rzeczy sypią błędami i nic się nie może ustawić).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...