Skocz do zawartości
$l@ven

Podłączenie zwykłej kamery pod kompa i zgranie filmu ?!?!?!?

Rekomendowane odpowiedzi

To możliwe? Zaznaczam, że mam karte graficzną GeForce FX 5200 z wyjscie i wejściem TV, oraz z DVI.

Do kamery można podłączyć dwa przewody (jeden video, drugi audio), które idą pod euro złącze. W Telewizorze otwarza sie bez problemow :wink:

Prosze o porady w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

namotales ... do gf nie podlaczysz 2 chinchy jeden to obraz drugi to fonia, wiec potrzebujesz przejsciowke chinch--->maly jack zebys mogl podlaczyc dzwiek do karty dzwiekowej co do samego podlaczania to Ci nie pomoge bo ja zgrywalem z tuneraTV ale jakby co to wal moze uda mi sie cos pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Nie powinno być żadnego problemu z przegraniem z kamery na kompa. Sam to praktykowalem. Przegrywałem z kamery analogowej na kompa, a posiadam GF Ti4200 z wejsciem i wyjsciem (VIVO). Co do dźwieku to raczej będziesz musiał go podpiąc do swojej karty muzycznej ale nie jest to chyba problem. Obraz i dzwięk zgrane z bardzo dobrą jakością. Zaznaczam, ze w kamerze mam tylko wyjscie video i audio na chinch`e. W karcie mam wejscie Composite Video i dodatkowo przejsciowke 9pin na 2 razy 4pin s-video. Miałem trochę problemów ze zdobyciem przejsciówki s-video - 2xchinch wiec sam sobie taka zrobilem i wszystko chodzi bez problemow. :lol:

Ważne jest tylko abyś w programie do przechwytywania wideo, właściwie ustawił źródło sygnału video i audio.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To możliwe? Zaznaczam, że mam karte graficzną GeForce FX 5200 z wyjscie i wejściem TV, oraz z DVI.

Do kamery można podłączyć dwa przewody (jeden video, drugi audio), które idą pod euro złącze. W Telewizorze otwarza sie bez problemow  :wink:

Prosze o porady w tej sprawie.

Nie ma żadnego problemu. Fakt, że ja mam Ati vivo ale w GeForce będzie podobnie.

Podłączasz wyjście z kamery audio do karty dźwiękowej, a wyjście video do karty (przez przejściówkę, albo bez - w zależności od tego jakie masz gniazdo na karcie i kamerze). Odpowiedni program i wsio śmiga.

Niektórzy sprzedawcy w sklepach twierdzą, że będzie duże opóźnienie dźwięku w stosunku do obrazu - ale ja nie zauważyłem aby coś takiego wystąpiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...