tomcyk Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 dokladnie o to miałem zapytac Pawcio ile Cie przyjemnośc ta kosztowała:)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Własnie Avenger napisz ile cie to kosztowało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Borygo gorzej przewodzi cieplo niz woda!!!Dzieki za info, a jest cos lepszego do przewodzenia ciepla niz woda? mieciop ! troszke samodzielnosci ! Uzyj prosze : http://forum.infojama.pl/search.php zamiast zadawac ciagle pytania na ktore odpowiedzi padly juz xx razy :evil: Zasmiecasz topiki w ten sposob. To jest ostrzezenie :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Borygo gorzej przewodzi cieplo niz woda!!!Dzieki za info, a jest cos lepszego do przewodzenia ciepla niz woda? mieciop ! troszke samodzielnosci ! Uzyj prosze : http://forum.infojama.pl/search.php zamiast zadawac ciagle pytania na ktore odpowiedzi padly juz xx razy :evil: Zasmiecasz topiki w ten sposob. To jest ostrzezenie :x Ok przepraszam, tylko zapytałem przy okazjii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Wiec tak koszty sa troche duze, no ale kompletowane wszystko bylo rok, dzis bedzie cyfrak moze to zdjecia porobie. Zapinki+weze+silikon+srobki+diody to nie wiem bo stary kupowal 245zl poppka 86zl Copal [ale licze ze trosze sprzedam -> dzial SPRZEDAM] 9zl Waterdos SIM 28 - stracilem kase, niedoczytalem o tej korozji 100zl BlackBox [co dziwne cena 110 byla + wysylka, a kurier mi przyszedl i mowi 100zl, to wziolem, moze jaka wyprzedaz byla :D] 65zl Nagrzewnica z Poloneza Trucka duuzo destylki no coz 1 napelnienie + 1 wymiana wody nie wyjmujac calego ukladu :D oglnie bylo 5x5litrow czyli razem 20 zeta. 2xSunnon92 - 70zl 2xGrill [biohazard+plomien] - niepamietam ile to bylo... czyli loncznie jakies 650 zeta rozlozone na rok, wiec spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Dobra wiec doprowadzilem sprzet do granic mozliwosci. CPU - 2994.88 FSB - 149.74 (+chociaz 1MHz - BIOS CHCECK SUM ERROR, da sie to ominac ?, zapodawalem 1.7V i dalej to samo nic nie idzie) AGP - 75 PCI - 37.5 RAM - 374 3-3-6-2.5T (333 Kingstony ale jakies badziewne, kazne zmniejszenie timingu ponizej podanych -> reset BIOSa) GPU - 235 (domyslnie 200, GF2Pro, a raczej Leadtek GF2GTS Enhanced, przy 240 krzaki) VRAM - 408 (domyslnie 366, Samsung 5,5ns, 415 zaczynaja sie szare ludziki pojawiac) Powiedzcie czy jest jakis sposob na ominiencie tej "blokady" BIOSA, to nieco dziwne. Aha na GF2 zalozylem qler z P4 :) Prosze o jakies komentarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Moze zasilacz nie wyrabia Feel 300W ? Procek pewnie ze 100W bierze, GF2 pewnie tez nie oszczedza zasilacza, do tego 2xSunnon 92mm, co wy na to, moze to byc zasilka ? Ale to i tak by bylo dziwne, 1MHz mniej i by wszystko full stable bylo ? A moze to jednak wada mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zadnej reakcji :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Po co piszesz topici jeden pod drugim? Nie ma przycisku zmien? BTW to jak poszukasz to znajdziesz kalkulator ile pradu zzera procesor po OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Nie no jest przycisk zmien, ale to jak pisze oznacza postep w moim rozumowaniu, jesli pisze cos w 1 poscie, to znaczy ze nie ma postepu :D. A jak sobie wyobrazasz ze napisalem 2 i 3 z seri w 1 ??? A pozatym jestem meżczyzna jak juz cos powiem to powiem nielubie poprawac. "BTW to jak poszukasz to znajdziesz kalkulator ile pradu zzera procesor po OC." Widzialem ten kalulator nieco badziewny :wink: A zreszta chyba sie nie wczytales .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Udalo mi sie wycisnac jeszcze troszke, co dziwne teraz startuje bez problemu na [moze sie musialy sciezki dotrzec :lol: ] FSB - 150.94 CPU - 3018.75 RAM - 376 reszta bez zmian, mam 2 zasilacz sproboje je zlonczyc w 1 i cos wiecej wycisnac :twisted: Update....a jednak nie stabilnie..... po godzinie Q3 z 11 botami, windows robi wykladke.....no coz w zimie pojdzie na 3,1 :D To by wygladalo na koniec topicu. PS. Zasilacz tesz wykluczylem, zostal sam podlonczony do mobo wszystkie inne rzeczy na innym zasilaczu i nic to samo...151FSB czasami idzie 152 bardzo zadko 153 juz za chiny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Dobra juz wiecej forwardowac nie bede, jeszcze tylko dodam ze po walce z zasilaniem udalo mi sie go odpalic na 20x154 => 3080MHz, ale niestety +12V skacze jak glupie i nawet przejscie sandry jest jak rzut moneta :) tylko z 1 orlem 9 reszkami :D. Ostateczne wyniki ---------------------------------- P4 2GHz B0 [@ FEEL 300W :(]: ---------------------------------- @ 2995 / 1.6V stabilnie @ 3018 / 1.625V prawie stabilnie @ 3079 / 1.65 max na tym zasilaczu, wyzsze napiecie to wogole sie nie podnosi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...