wojooo Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Cześć, Planuje zmodernizować obecny komputer, wstępnie zdecydowałem się na poniższe komponenty: Obudowa Phanteks Eclipse P600S TG Biała G.SKILL 32GB (2x16GB) 3600MHz CL16 TridentZ RGB Neo (te mam ze starego PC więc jeżeli warto to ewentualnie wymienię na jakieś szybsze) MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4 Zasilacz Corsair RMx White 750W 80 Plus Gold (to zostaje ze starego) Intel 13900k Corsair iCUE H150i ELITE 3x120mm - tu nie mam pomysłu co może być ewentualnie lepszego lub wersja 170 ale nie wiem czy można dać taką chłodnice na przód (Grafika najprawdopodobniej 3090Ti jak będzie coś w dobrej promo) Czy wg Was taki zestaw będzie ok? co ewentualnie byście zmienili? Może zamiast DDR4 iść w DDR5? Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Witam zasilacz 1000W , by się przydał do takiego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Teraz, Mr.T... napisał: Witam zasilacz 1000W , by się przydał do takiego zestawu. Zasilacz wymienię jak się pojawią u nas w sklepach z ATX 3.0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 (edytowane) 4 minuty temu, KamikazePL77 napisał: Podaj oczekiwania jakie masz połączone z monitorem/tv jaki będzie. Oczekiwania: Chce mieć TOP wydajność pod najnowsze tytuły gier CAD, 3D Swobodne, bezproblemowa obróbka filmów w 4K (Adobe Premiere, Davinci) Monitor: ALIENWARE 34 QD-OLED Edytowane 6 Października 2022 przez wojooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Teraz, KamikazePL77 napisał: A nie chcesz zaczekać na testy rtx4xxx, przecież to już tuż tuż(jak i nowe radeony). Ddr5 nie jest bez sensu, ale zależy ile i do czego dopłacasz. Grafika i tak będzie później więc mogę poczekać, ważniejsze są pozostałe elementy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 8 godzin temu, wojooo napisał: Monitor: ALIENWARE 34 QD-OLED a ten monitor już posiadasz ? , czy planujesz dopiero zakup, ciekawy jestem opinii kogoś kto już go użytkuje, głownie chodzi mi wyświetlanie i czytanie czcionki w tekstach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 2 godziny temu, Mr.T... napisał: a ten monitor już posiadasz ? , czy planujesz dopiero zakup, ciekawy jestem opinii kogoś kto już go użytkuje, głownie chodzi mi wyświetlanie i czytanie czcionki w tekstach. Czekam od 4 miesięcy na dostawę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 W dniu 7.10.2022 o 05:03, Mr.T... napisał: a ten monitor już posiadasz ? , czy planujesz dopiero zakup, ciekawy jestem opinii kogoś kto już go użytkuje, głownie chodzi mi wyświetlanie i czytanie czcionki w tekstach. Zrobiłem kolejne zamówienie w piątek i już mam monitor w doręczeniu... przez weekend będe testował to napisze pierwsze wrażenia 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...