MgeeN Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 Witam, Planuję kupić małego laptopa na wykłady najlepiej max 14 cali, tak w cenie 1500 - 2000 zł, z systemem W11. Zależy mi głównie na tym, żeby był cichy i bateria długo trzymała, fajnie też jak by płynnie chodził i się nie zacinał przy włączaniu wielu kart. Oczywiście wydajność w grach itd. mnie nie interesuje, od tego mam PC-ta, a laptop ma służyć tylko do notowania i ewentualnie Excela i Accessa. Jakie byście polecili laptopy w tej cenie ? Jeśli studiując też notowaliście na laptopach/tabletach, to jakie są, waszym zdaniem, do tego najwygodniejsze urządzenia ? Jak narazie znalazłem takiego, ale nie wiem czy nada się na wykłady: https://www.x-kom.pl/p/744389-notebook-laptop-140-asus-x415ea-ek1337ws-g7505-8gb-128-win11smicrosoft365.html?gclid=CjwKCAjwqJSaBhBUEiwAg5W9p4vKeK_9p4dHLBfwc0EihXlUvwqKdSVb8j9e9PHCzQI54E8GS694TRoCNbwQAvD_BwE Jeśli to istotne, to dodam że studiuję teleinformatykę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahin66 Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2022 Notatki odręczne na tablecie to świetna sprawa, całą matematykę tak pisałem. W Twoim budżecie mogę polecić ThinkPada L380/390 Yoga, koniecznie na 8 generacji Intela. Przed zakupem zweryfikuj stan baterii. Urządzenie jest fajne, mobilne, na baterii do kilku godzin pracy. Wykonane z tworzyw sztucznych wzmacnianych włóknem szklanym. Niestety, kadłubek dość mocno podatny na wyginanie, ale zapewne 3 razy lepiej niż w takich budżetowcach do jakiego linka wrzuciłeś. Pewnymi minusami w kontekście starzenia się mogą być brak Thunderbolta i fakt, że od premiery minęły już prawie 4 lata. Ale często mają bogate wyposażenie (kamera IR, FPR, podświetlana klawiatura, piórko w zestawie), 2 sloty na RAM, a klawiatury są te same co w ThinkPadach T480. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...