Skocz do zawartości
lopo

co jest?? AXP1700+ JIUHB0312 DUT3C

Rekomendowane odpowiedzi

mam tego proca ale ostatnio stał się niestabilny...nie kręciłem go jeszcze..no tylko troszkę...bo pamiątki za słabe...nie wstaje mi na standradowych ustawieniach...pokazuje się logo asusa...a potem monitor gaśnie i cisza...jak zwiększam mu napięcie do 1,7 v to spoko...o co chodzi?? jądro nie ukruszone..temp w porządku - w windzie 31 cpu i 30 mobo :o przy otwartej budzie i volcano 7+ na low...o so hozi??? 8O

pomóżcie proszę...może zmiana biosu??? u kuzynki na asusie a7v8x-x chodził bez problemów...wrrrrr :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego proca ale ostatnio stał się niestabilny...nie kręciłem go jeszcze..no tylko troszkę...bo pamiątki za słabe...nie wstaje mi na standradowych ustawieniach...pokazuje się logo asusa...a potem monitor gaśnie i cisza...jak zwiększam mu napięcie do 1,7 v to spoko...o co chodzi?? jądro nie ukruszone..temp w porządku - w windzie 31 cpu i 30 mobo :o przy otwartej budzie i volcano 7+ na low...o so hozi??? 8O 

pomóżcie proszę...może zmiana biosu??? u kuzynki na asusie a7v8x-x chodził bez problemów...wrrrrr :evil:

Moze powiesz do ilu go podkreciles, przy jakim fsb, mnozniku, napieciu ? Tutaj jest mało wrózek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze powiesz do ilu go podkreciles, przy jakim fsb, mnozniku, napieciu ? Tutaj jest mało wrózek.

jest napisane,że troszke go podkręcał bo ma słabe pamiątki!!

a teraz jedzie na nie podkręconym i takie rzeczy się dzieją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS SUCK - plyta gowna ( sory jesli kogos obrazilem ) , a tak na serio to czytajac te posty i rozne inne zrodla widze ze z tymi plytkami sa najczesciej problemy. Wiec chyba nie warto tej firmy brac pod uwage przy zakupie MOBO. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest napisane,że troszke go podkręcał bo ma słabe pamiątki!!

a teraz jedzie na nie podkręconym i takie rzeczy się dzieją

Troszke to sie można w.qrwic czytajac to... ale niewazne. Moim zdaniem płyta sie sypła. A probował clear cmos ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie zasiłka napewno bo mam chiefteca 360 W i wszystkie napięcia spoko,to nie płyta bo wcześniej przez rok był na niej AXP1800+ Palomino i wszystko było oka,clear cmosa nie robiłem,więc o so hozi??

to spróbuję z tym najnowszym biosikiem i clear cmosem... acha - podkręcałem bardzo trochę - FSB max na 166 ustawiłem,ale co z tego skoro i tak nie ruszył przez te memorki...napięcie max 1,7 - tyle muszę mieć ustawione(w sumie to nie próbowałem z niższymi :? ) żeby wogóle na standard poszedł...na 1,6 v nie chciał iść to mu dałem 1,7 od razu...nie wiem co się dzieje...mogłem pamiątki uszkodzić??ale chyba nie skoro komp nie wstawał więc one nawet nie zaczęły pracować przy wyższych FSB... ale sam fakt tego, że wszystko oka jak jest 1,7 V świadczy o tym, że to coś z procem chyba....ewentualnie płyta (w co wątpię)...

no to jak?? najpierw clear cmos a potem jak się nie uda to najnowszy biosik??? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokladnie takiego samego procka i aktualnie smigam na ustawieniach 12.5X167.52=2094MHz, w biosie mam ustawione napiecie na 1,7V ale plytka daje od 1.66-1.68 :P

no i co mi to k.u.r.w.a. pomoże??? na jakiego wała to pisałeś?? żeby mnie bardziej zdołować??? :cry: :( :x 8O :evil:

UPDATE : zrobiłem Clear CMOS i działa póki co dobrze :D myślę, że all będzie dobrze...teraz zapraszam do obejrzeniamojego bloku

i prosiłbym o pomoc w rozwianiu moich wątpliwości, które tam opisuję... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mowilem ... Clear cmos dobry na wszystkie bolaczki :D A napiecie 1,7 to w sumie takie ma byc dla dut3c na fsb 166... u kumpla na ecs identyko sytuacja... 150 > 1,65 , 166 >1,7 wszystko jest ok... zmien pamiatki i cisnij dalej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mowilem ... Clear cmos dobry na wszystkie bolaczki :D A napiecie 1,7 to w sumie takie ma byc dla dut3c na fsb 166... u kumpla na ecs identyko sytuacja... 150 > 1,65 , 166 >1,7 wszystko jest ok... zmien pamiatki i cisnij dalej :D

wiem, że 1,7 to spoko dla FSB 166 ,ale nie dla FSB 133 :wink: ale już wszystko oka...będę cisnął dalej...jak tylko sprzedam stare pamiątki biorę TwinMOS-y tylko nie wiem właśnie czy nie będę miał problemów z pamięciami 400 MHz na tej mobo :?: bo z tymi TwinMOS-ami 333 MHz to chyba nie bardzo pokręcę...no chyba, że są wersje na kościach TwinMOS lub M-Tec ale nie wiem... :roll: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

333 (twinmos) chyba wystarcza bo o ile sie nie myle to masz plyte na kt333 a na niej to chyba nie pojedziesz z fsb pod 200 :lol:

no to dzięki...kupię TwinMOSY 333 ..może uda się zdobyć na kostkach fajnych

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja miałem płyte kt333 epox 8k3a+ i pamięci te co mam teraz (Kingstons 333).Wszystko ładnie śmigało na FSB 210 :wink:

no to bardzo zacnie...tylko, że ja mam 266 MHz i do tego są jakieś shitowe strasznie bo już na FSB 150 jest źle z nimi...może zmiana napięcia coś da??? pewnie tylko to, że się będą grzały :wink: już postanowiłem,że je sprzedaję i kupuję te TwinMOS-y...teraz czekam na odpowiedź jednego sklepu z Wrocławia na pytanie na jakich kościach są te pamiątki u nich :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja miałem płyte kt333 epox 8k3a+ i pamięci te co mam teraz (Kingstons 333).Wszystko ładnie śmigało na FSB 210 :wink:

no to bardzo zacnie...tylko, że ja mam 266 MHz i do tego są jakieś shitowe strasznie bo już na FSB 150 jest źle z nimi...może zmiana napięcia coś da??? pewnie tylko to, że się będą grzały :wink: już postanowiłem,że je sprzedaję i kupuję te TwinMOS-y...teraz czekam na odpowiedź jednego sklepu z Wrocławia na pytanie na jakich kościach są te pamiątki u nich :twisted:
daj znac na jakich kosciach maja te twinmosy moze sie pokusze.co prawda moje kingstony sa ok jechałem na nich synchro fsb 208 :lol: nawet ale korci mnie cos wyzej i chyba zamienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj znac na jakich kosciach maja te twinmosy moze sie pokusze.co prawda moje kingstony sa ok jechałem na nich synchro fsb 208 :lol: nawet ale korci mnie cos wyzej i chyba zamienie.
a na jakich kościach masz te Kingstony :?: :roll: :?

i na jakim napięciu chodzą??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na jakich kościach masz te Kingstony :?: :roll: :?

i na jakim napięciu chodzą??

sa na kosciach kingstona teraz jade fsb 166 vdim=2.6 do fsb 200 zawsze na 2.6.one sa takie ze jak sie kreca to sie kreca bez zmiany napiecia.a jeszcze jedno przy fsb 175 chodza na 7-2-3-2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem tak samo. 1700+ na A7V333 chodził na 2,5GHz. Potem zaczął się wieszać, więc obniżyłem go do defaultu. Po tygodniu kondensatory na płycie wyleciały mi w kosmos (po raz trzeci).

Mateusz

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Teraz to mnie wystraszyłeś... :? to będę podkręcał bardzo spokojnie...

a jak kondensatory wywalą to nie ma problemu z gwarancją??..no skoro piszesz,że po raz 3 to pewnie wymieniali ją na gwarancji??

nie mam wcale takiej super serii JIUHB0312 DUT3C i z tego co widziałem SpiderMAN takiego na około 2 GHz podkręcił...myślę, że mi to w zupełności styknie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...