Skocz do zawartości
Jodlasty

zanim sie dotkniesz do pompki wył. listwę ;)

Rekomendowane odpowiedzi

No nareszcie mam przyszła paczuszka - nowy wiekszy, lepszy, wydajniejszy bloczek wodny :)

Ale teraz najgorsza sprawa trzeba rozmontować stary układ chłodzenia i zainstalować nowy, a że nowy blok ma większe wloty nie obejdzie sie bez zmiany węży na szersze.

W moim przypadku wszystko mam na stałe zrobione (żadnych szybko złączek) więc troche sie pomecze.

Zbiornik wodny i chłodnica jest na półce nad kompem więc musze zdjac weża z chłodnicy żeby spuścic wode ze zbiornika ale kurde ten wąz za cholere nie chce zejsc.

I nie wiem co mi do głowy przyszło ale postanowilem weża przeciąć nożyczkami.

No dobra komp wyłączony biore nozyczki i tne.

i nagle jak mi z tego węż przecietego zacznie woda leciec (leciec to mało powiedziane) jak zacznie sikać na maxa

po suficie, po ścianch, na obudowie kompa, na monitor, po wydrukowanym zdjęciu-farba spłyneła zostala biała kartka(kur.. nie wiem co się dzieje) woda napiepsza jak oszalała na początu myślałem ze zrobiło sie ciśnienie i za raz przestanie ale ona nie no nie ma ochoty skonczyc. i EUREKA!!! juz wiem co jest nie tak

Zapomniałem wyłączyc listwy zasilającej gdzie była podłączona pompeczka

:lol:

i pamiętajcie "zanim sie dotkniesz do pompki wył. listę ;)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]EUREKA!!! juz wiem co jest nie tak

Zapomniałem wyłączyc listwy zasilającej gdzie była podłączona pompeczka

:lol: 

i pamiętajcie "zanim sie dotkniesz do pompki wył. listę ;)"

Nic takiego by sie nie stalo, gdybys zastosowal przekaznik zalaczajacy pompke 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest nic, dwa dni temu przy przenoszeniu calego stuffu do nowej budy zapomnialem podlaczyc jednego weza do chlodnicy :x , no i po wlaczeniu pompki bylo troszke nieciekawie, tymbardziej ze w moim ukladzie jest 25% borygo :twisted: Dobrze ze plyty glownej nie polalo, albo grafiki :wink:

"zanim wlaczysz pompke sprawdź czy podlaczyles wszystkie weze :twisted: "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi