Jodlasty Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 No nareszcie mam przyszła paczuszka - nowy wiekszy, lepszy, wydajniejszy bloczek wodny :) Ale teraz najgorsza sprawa trzeba rozmontować stary układ chłodzenia i zainstalować nowy, a że nowy blok ma większe wloty nie obejdzie sie bez zmiany węży na szersze. W moim przypadku wszystko mam na stałe zrobione (żadnych szybko złączek) więc troche sie pomecze. Zbiornik wodny i chłodnica jest na półce nad kompem więc musze zdjac weża z chłodnicy żeby spuścic wode ze zbiornika ale kurde ten wąz za cholere nie chce zejsc. I nie wiem co mi do głowy przyszło ale postanowilem weża przeciąć nożyczkami. No dobra komp wyłączony biore nozyczki i tne. i nagle jak mi z tego węż przecietego zacznie woda leciec (leciec to mało powiedziane) jak zacznie sikać na maxa po suficie, po ścianch, na obudowie kompa, na monitor, po wydrukowanym zdjęciu-farba spłyneła zostala biała kartka(kur.. nie wiem co się dzieje) woda napiepsza jak oszalała na początu myślałem ze zrobiło sie ciśnienie i za raz przestanie ale ona nie no nie ma ochoty skonczyc. i EUREKA!!! juz wiem co jest nie tak Zapomniałem wyłączyc listwy zasilającej gdzie była podłączona pompeczka :lol: i pamiętajcie "zanim sie dotkniesz do pompki wył. listę ;)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Jaką ty masz pompke że woda doleciała aż do sufitu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 W taki upalny dzien ... super :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 [...]EUREKA!!! juz wiem co jest nie tak Zapomniałem wyłączyc listwy zasilającej gdzie była podłączona pompeczka :lol: i pamiętajcie "zanim sie dotkniesz do pompki wył. listę ;)" Nic takiego by sie nie stalo, gdybys zastosowal przekaznik zalaczajacy pompke 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 szkoda ze nie widzieliscie mojego zdziwienia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 To jest nic, dwa dni temu przy przenoszeniu calego stuffu do nowej budy zapomnialem podlaczyc jednego weza do chlodnicy :x , no i po wlaczeniu pompki bylo troszke nieciekawie, tymbardziej ze w moim ukladzie jest 25% borygo :twisted: Dobrze ze plyty glownej nie polalo, albo grafiki :wink: "zanim wlaczysz pompke sprawdź czy podlaczyles wszystkie weze :twisted: " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 RaVeN a jak tam buda? ;) Pochwalisz się jakimiś fotkami ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Jak wyludze troche kasy od starych i skoncze :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...