Gość Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 wyszukalem w yahoo.co.uk juz jakie sa ceny w GB...i sa porownywalne a czasami nizsze...zalezy co...i teraz mam pytanie co w moim przypadku lepiej zmienic???(moj config widzicie) czy: - grafe na GF3Ti200(ok. Ł100) albo GF4Ti4200 (ok. Ł130) sa to Abity Siluro - btw. czy Abit robi dobre grafy?? - dolozyc 256 RAMu(ok. Ł30) - procka na Athlona XP 1800+ (ok. Ł 80) btw. do tego mnoge np. jeszcze Ram dokupic Po prostu bede mial troche kasy no a co tam kupowac...przepic mi sie nie usmiecha bo ceny alkoholu tam sa b.wysokie (jak pamietam 0,5l wodki = Ł15!!!) a na jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly wydawac to tez bez sensu...aha i co znaczy przy pamieciach "Major" lub "Major brand"???chyba to ze sa firmowe ale nie jestem pewien...thx aha IMHO najlepiej zmienic grafe ale nie wiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Na poczatku myslalem ze najlepiej bedzie jak zmienisz grafe, dopoki nie zobaczylem Twojego kompa i teraz mysle, ze najlepiej bedzie jak kupisz sobie tego proca + ram, a w pozniejszym czasie jakas dobra grafe ;]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Ja bym kupil GF4Ti4200, ale nad firma sie zastanow... pozniej moze byc w polsce problem z gwarancja bo ierwsze slysze... Major to jesli sie nei myle firma produkujaca ramy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Jak to ?? Nie slyszales nigdy o abitach ??? W balcie sprzedawali nie wiem czy teraz tez, ale niestety nie znam nikogo kto ja kupil :/ Aha jak ktos chce to niech zobaczy czy sprzedja jeszcze abity w balcie :)) www.balta.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Wlasnie nie lsyszalem nigdy, zeby abit robil grafy... ale co ja tam wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Na poczatku myslalem ze najlepiej bedzie jak zmienisz grafe, dopoki nie zobaczylem Twojego kompa i teraz mysle, ze najlepiej bedzie jak kupisz sobie tego proca + ram, a w pozniejszym czasie jakas dobra grafe ;]] najgorsze ze moj Duron ma 2 tygodnie i troche mi go szkoda :lol: :lol: a z drugiej strony moj GF2Ti ma max wydajnosci przy procku ok 1300Mhz..to nie lepiej teraz np. grafe a pozniej na jakiegos Bartona(juz w Polsce np. za pol roku) 2500+ zmienic??wtedy bylaby jazda...kurde juz sam nie wiem...a RAM caly czas tanieje w Polsce.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Moze masz racje ;]] Decyzja nalezy do ciebie ;)) Tylko, ze jak wyjdzie juz barton to moze wyjdzie tez jakas nowa grafa i ta co kupisz teraz okaze sie cienka ;]] w porownaniu z ta nowa, ablo np nowe gry nie bda juz chozic na niej szybko jak wyjdzie ten barton ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 narazie sie wstrzymaj ze zmiana sprzetu odluz kase puzniej doloysz troszku i kupisz naprawde konkret :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 narazie sie wstrzymaj ze zmiana sprzetu odluz kase puzniej doloysz troszku i kupisz naprawde konkret :twisted: racja sprzeta masz ok ... wszystkie gietki ci chulaja ( moze oprocz wyjatkow typu morrowind ;) zaczekaj na procki 2.5Ghz i karty do dooma3 ... jeszcze okolo rok na tej konfiguracji pociagniesz ... a kase odluz na 1 roczna lokate nie bedzie cie korcilo zeby zrobic cos czego nie musisz ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 exactly, na tym sprzecie jeszcze troche pojedziesh, ja bym poczekal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Tesh myślę że powinienęś się wstrzymać z wymianą, i poczekać na r300 :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 IMHO na twoim miejscu to w sumie RAMu by sie przydalo dolozyc a co do proca "to jak ciocia woli" masz kase wymieniaj, ale z grafa to bym sie wstrzymal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 narazie sie wstrzymaj ze zmiana sprzetu odluz kase puzniej doloysz troszku i kupisz naprawde konkret :twisted: racja sprzeta masz ok ... wszystkie gietki ci chulaja ( moze oprocz wyjatkow typu morrowind ;) zaczekaj na procki 2.5Ghz i karty do dooma3 ... jeszcze okolo rok na tej konfiguracji pociagniesz ... a kase odluz na 1 roczna lokate nie bedzie cie korcilo zeby zrobic cos czego nie musisz ;))) ale jade do Londynu za 2 tygodnie(na 3 tygodnie :lol: :lol: :lol: ) i tylko dlatego chce cos zmienic!!! po prostu bede mial troche kasy od Rodzicow i Dziadkow i chcialbym cos tam kupic...a mam kupowac jakies duperele??bez sensu wiec wole cos z sensem...a przeciez nie bede przywozil funtow spowrotem do Polski no nie??kupie pare oryginalnych plytek z muza bo sa tanie ale cos jeszcze i dlatego pytanie...BTW. czekac ze sprzetem to mozna do usranej(za przeproszenmiem) smierci :lol: :lol: a tak przy okazji to czytajcie i posta i wszystkie odpowiedzi ok?? bo z Waszych odpowiedzi wynika ze nie czytacie od poczatku a tylko ostatnia odpowiedz i potem radzicie "abym odlozyl kase" a przeciez tej akurat kasy nie moge odlozyc bo niby jak?to taka prosba z mojej strony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 no ludzie doradzajcie mi ...przeciez od tego jest to forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 no ludzie doradzajcie mi ...przeciez od tego jest to forum rady juz dostałes ... a to ze mowisz ze musisz akurat tam kase wydac to jest BZDURA idz na gielde kup s3 virga , pokaz mamie i powiedz jej ze na to wydales 1000 zł , a jak bedziesz mial chwile wyrwij sie do banku wpłac kase ...a przeciez nie bede przywozil funtow spowrotem do Polski no nie??kupie pare oryginalnych plytek z muza bo sa tanie ale cos jeszcze i dlatego pytanie... a dlaczego nie ???? plytki z muza sa po ok Ł8 czyli 50 zł , chyba ze jest wyprzedaz promocja ITD ... taniej niz w polsce (15 zł) nie kupisz ( a muszisz szukac zeby np 3 plyty za Ł10 kupic) a jak mimo wszystko MUSISZ SE COS W TYM KOMPIE ZMIENIC BO ZKIŚNIESZ to kup obudowe Vapochill ;) ale to bys musial tam nie jesc i pod mostem mieszkac :))) ( to z jedzeniem .... wez se torbe konserw :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 MSI K7T266 Pro2-A,Duron 1000@1160MHz,256 DDR RAM,GF2 Ti (250@270,400@465) + Crystal Orb,Seagate U6 60GB,Caviar 10GB,SB Audigy,Asus 52x,Creative DVD 12x,LiteON CDRW 32/12/40x@48/12/48X,Zoltrix Spirit,Abit ATA66,Karta TV A jak naprawde juz teraz gry ci skacza i odczuwasz taka potrzebe to sprzedaj GF2 i Durnia i kup GF4Ti4200 i XP1700 AGOIA i juz .... choc zebym byl szczery ....( nie wiem jaki masz monitor ... moze patrzysz w badziewna 15" lub 17" :) mój komp jeszcze nie wymaga upgradu wiec twój tez na Bartona i GF5-6 moze poczekac :) chyba ze wczesniej wyjdzie zejebista gierka ktora bez pixel shader wcale nie ruszy .... albowiem o klasie gry nie decyduje grafika na max , tylko 30 fps przy tylu detalach na ile sprzet pozwoli i GRYWALNOSC (vide CS) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 :arrow: ... kup kilka fajnych plytek (audio) i do tego grafe. proponuje: Gainward GF4 Ti4200 128MB DDR PP Ultra/650 XP GS TV I/O DVI. jak zostanie jeszcze kasa to odluz na pozniej albo dokup pamieci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 :arrow: ... kup kilka fajnych plytek (audio) i do tego grafe. proponuje: Gainward GF4 Ti4200 128MB DDR PP Ultra/650 XP GS TV I/O DVI. jak zostanie jeszcze kasa to odluz na pozniej albo dokup pamieci :D sam se pamieci dokup .... masz Athlona XP i 256 pamieci ... to chyba swiadczy o tym ze nie uwazasz tego za najwazniejsze .... zastanawia mnie czemu mu nie dradzasz wiecej Mhz na procku tylko wiecej pamieci ... uwazasz ze lepszy duren i 512 RAM czy AthlonXP i 256 ( minimum ale z drugiej strony nie bardzo widze sensu kupowania 512 ram i dlatego sie wsciekam ze ci wszyscy co doradzaja ram kupic sami maja 128 lub 256 a doradzaja kup se 512 lub 1024!!!! bedzie lepiej ... ramu nigdy za duzo ( bzdura .... nie ma uzasadnienia wydajnosc/cena) KUP SE 3GB ram i zainstaluj windows XP na RAMDRIVIE !!! :))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 :arrow: ... kup kilka fajnych plytek (audio) i do tego grafe. proponuje: Gainward GF4 Ti4200 128MB DDR PP Ultra/650 XP GS TV I/O DVI. jak zostanie jeszcze kasa to odluz na pozniej albo dokup pamieci :D sam se pamieci dokup .... masz Athlona XP i 256 pamieci ... to chyba swiadczy o tym ze nie uwazasz tego za najwazniejsze .... zastanawia mnie czemu mu nie dradzasz wiecej Mhz na procku tylko wiecej pamieci ... uwazasz ze lepszy duren i 512 RAM czy AthlonXP i 256 ( minimum ale z drugiej strony nie bardzo widze sensu kupowania 512 ram i dlatego sie wsciekam ze ci wszyscy co doradzaja ram kupic sami maja 128 lub 256 a doradzaja kup se 512 lub 1024!!!! bedzie lepiej ... ramu nigdy za duzo ( bzdura .... nie ma uzasadnienia wydajnosc/cena) KUP SE 3GB ram i zainstaluj windows XP na RAMDRIVIE !!! :))))))) :arrow: .. erio tam pisze 'albo dokup pamieci :D '. a tak wracajac do mojej pamieci, jak bys czytal inne moje wypowiedzi wiedzialbys dlaczego wiecej nie mam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 ...a przeciez nie bede przywozil funtow spowrotem do Polski no nie??kupie pare oryginalnych plytek z muza bo sa tanie ale cos jeszcze i dlatego pytanie... a dlaczego nie ???? plytki z muza sa po ok Ł8 czyli 50 zł , chyba ze jest wyprzedaz promocja ITD ... taniej niz w polsce (15 zł) nie kupisz ( a muszisz szukac zeby np 3 plyty za Ł10 kupic) a jak mimo wszystko MUSISZ SE COS W TYM KOMPIE ZMIENIC BO ZKIŚNIESZ to kup obudowe Vapochill ;) ale to bys musial tam nie jesc i pod mostem mieszkac :))) ( to z jedzeniem .... wez se torbe konserw :))) jak dostaniesz w Polsce ORYGINALNA plytke z muza za 15 zeta to daj znac OK??chyba ze piracka to ofkors...a tam sa plytki po 5-7 funtow bo sa juz stare (dla nich stare, plytka ma pol roku i juz jest stara a u nas ??5 lat trzymaja te same ceny)...a co do oszukiwania i kupowania s3virga to ja taki nie jestem moze ty tak bys zrobil...ja swojej matki nie bede kantowal.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 jak dostaniesz w Polsce ORYGINALNA plytke z muza za 15 zeta to daj znac OK??chyba ze piracka to ofkors...a tam sa plytki po 5-7 funtow bo sa juz stare (dla nich stare, plytka ma pol roku i juz jest stara a u nas ??5 lat trzymaja te same ceny)...a co do oszukiwania i kupowania s3virga to ja taki nie jestem moze ty tak bys zrobil...ja swojej matki nie bede kantowal.. :arrow: ... popieram lukk'a w 100% :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Bierz proca!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 jak dostaniesz w Polsce ORYGINALNA plytke z muza za 15 zeta to daj znac OK??chyba ze piracka to ofkors...a tam sa plytki po 5-7 funtow bo sa juz stare (dla nich stare, plytka ma pol roku i juz jest stara a u nas ??5 lat trzymaja te same ceny)...a co do oszukiwania i kupowania s3virga to ja taki nie jestem moze ty tak bys zrobil...ja swojej matki nie bede kantowal.. :arrow: ... popieram lukk'a w 100% :D No to przecie napisałem ze tam kupisz FOR SALE ... powodzenia w szukaniu promocji ;)) a co do kantowania rodziców ... ja bym osobiscie nie kantowal tylko przekonal ...ze nie wydałem na duperele ale zaoszczedzilem bo za XX miesiecy wyjdzie Barton i sobie kupie mamusiu ... a ze ty MUSISZ cos kupic to dalem ci alternatywe ... ale jak nie chcesz tak to zrob tak : KUP W LONDYNIE DOLARY AMERYKAŃSKIE!!! a potem je sprzedasz ... jak ich cena skoczy do ponad 4.20 zł :)) jeszcze moze zarobisz ;))) PS. Ile masz lat ? bo nie wiem jak do Ciebie pisać ( jak masz 14 to nie bede ci polecał dyskutowania z rodzicami bo moze do tego jeszcze nie dojrzales ) ale jak ok 17 to juz powinienes wiedziec ze to czego chcesz nie zawsze jest zbiezne z tym czego ty chcesz ... i po dobroci ich nie przekonasz ( ani oni ciebie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 mam 19 lat ale nie zrozumialem co do ma do rzeczy...sorry...a co do promocji to co za problem??? w KAZDYM muzycznym w Londynie takowe sa (m.in. w sieciach HMV)... a co do tego ze MUSZE cos zmienic to : po1) rodzice i dziadkowie kupuja mi funty i koniec...a ja po prostu chce je jakos wykorzystac nalezycie.. a po2) nie musze cos zmienic ale tak patrzac to moglem zostac przy celku 433...a najbardziej mnie bawi zawsze zdanie "poczekaj az...." i bede czekal do usranej smierci bo zawsze bedzie cos lepszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 kup sobie teraz P4 2.5Ghz i GF4 4600Ti .... to co masz juz do lamusa sie nadaje ( pewno juz ci i tak zadna gierka juz nie chodzi w 1600x1200 w max detali .... ;) Na taka sugestie czekałes ??? i nie mow mi ze to popadanie ze skrajnosci w skrajnosc .... jak bys mial proca 500 Mhz i TNT2 to bys słyszał opinie - wymien , kup, a ze masz ok maszyne wszyscy ci mowia poczekaj ... ale tego nie potrafisz przyjac do wiadomosci ... kup se cos czego nie masz a potrzebujesz (vapochill ?) lub cos co masz naprawde <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe ( monitor?), a jesli nie ma takiej rzeczy ( a w twoim konfigu takiej nie widze) to po co TERAZ COKOWLWIEK ZMIENIAć ... no chyba ze masz za duzo kasy lub wieksze niz przecietny forumowicz wymagania co do sprzetu ... wtedy dokupuj ram, gf4 ti 4200, 1700XP tak jak ci podpowiadano .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...