loksp Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Czy może wie ktos dlaczego nie moge zaistalowac Windowsa 98 SE na komputerze z p ta plyta?Przed wymiana plyty wszystko bylo oki.Teraz jestem skazany tylko i wylacznie na Windowsa XP.A na czym problem polega: Normalnie instaluje sie.Uruchamia sie ponownie komp i przy drugim pokazaniu sie okna inicjujacego Win 98 komputer zamiera.Mozna go restartowac tysiace razy a on uparcie stoi w miejscu!Moze ktos zna odpowiedz na ta zagadke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 nForce 2 i 9x to porażka kompletna jeśli już wejdzie to bed problemy z driverami itp. i do tego 98 był 5 la temu !!!! co Ty cierpisz do XP ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Masz za duzo ramu. Systemy linii 9x maja problemy z pamiecia rowna i wieksza 512MB. Jak chcesz miec koniecznie 98 to sprzedaj mi te 512MB a ja ci dam 128MB (joke ;) ). Wtedy bedzie OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 nForce 2 i 9x to porażka kompletna jeśli już wejdzie to bed problemy z driverami itp. i do tego 98 był 5 la temu !!!! co Ty cierpisz do XP ?? Może nie ma licencji na XP, a za 98 zapłacił kiedyś kupę kasy i teraz szkoda mu je wyrzucać :wink: Elmer - wydawało mi się, że 98 ma kłopoty z pamięcią powyżej 512MB ale może się mylę. Z opisu loksp wynika, że nawet nie chce się zainstalować. Łatwo można sprawdzić, czy to pamiec, czy płyta - próbować instalować z mniejszą ilością pamięci. Ja miałem podobny objaw podczas instalacji 98SE po zmianie płyty na KT266A, okazało się, że pamięć (jakaś noname) nie działała z tą płytą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Moze to dziwne, ale jakos na moim Epoxie 98SE smiga spoko z 512 RAMu 8O Dodawalem jeszcze jedna kosc 256 i tez jakos nie zdychal, mimo ze bledy sie pojawialy. Nie uzywam zadnego RAMidle ani nic podobnego. Problem tkwi na 99% w czym innym niz czipset Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Moze to dziwne, ale jakos na moim Epoxie 98SE smiga spoko z 512 RAMu 8O Dodawalem jeszcze jedna kosc 256 i tez jakos nie zdychal, mimo ze bledy sie pojawialy. Nie uzywam zadnego RAMidle ani nic podobnego. Problem tkwi na 99% w czym innym niz czipset u mnie na MSI tez dziala z 512MB, znaczy dziala bozainstalowalem ja awaryjnie na kilka dni - 0 problemow. sproboj instalowac przez setupcor.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ja bym wsadził win 2000, jest o niebo lepszy od 98, wiem bo sam się przesiadłem i widzę dużą różnicę. xp nie lubię i bywająproblemy u niektórych, 2000 działa pięknie u kilku moich znajomych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 nForce 2 i 9x to porażka kompletna jeśli już wejdzie to bed problemy z driverami itp. i do tego 98 był 5 la temu !!!! co Ty cierpisz do XP ?? nie nie to nie to ja mialem 640 mb i chodzil OK no moze troche mulil to raczej normalne przy duzej ilosci ramu i windzie 98 ktora ma problemy z cache'owaniem jej ale niemozliwe jest zeby komp sie z tego powodu nie uruchamial no bo jak to logicznie wytlumaczysz??? :? jak napisali poprzednicy nf2 + w9x to porazka nic na to sie nie poradzi na jednych configach chodzi OK na innych nie, u mnie niestety nie :evil: ;) tylko wlasnie "chodzi" a u ciebie nie chce to troche dziwne i cosik mi sie wydaje ze tu chyba nie bedzie chodzilo o chipset jak juz to slusznie zauwazyl Reed pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Hmm, mam XP i 98SE i absolutnie zadnych problemow z instalacja i uzytkowaniem a identyczna mobo. Ciekawostka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Hmm, mam XP i 98SE i absolutnie zadnych problemow z instalacja i uzytkowaniem a identyczna mobo. Ciekawostka patrz jeden post wyzej ja na 8rda mam problemy a reed na tej samej mobo nie dziwne nieprawdaz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 98SE i 512MB RAM powinno śmigać bez problemu,spróbuj instalujac Win98 odplać go nie za pomocą setup.exe tylko setupcore.exe czasami pomaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...