unckle Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Witam Pytanko do posiadaczy FIC'a 9500PRO albo do kogoś dobrze poinformowanego: Na kościach pamięci mojego FIC9500PRO jest taki napis: HY5DU283222 F - 36 303A KOR 7T43251P Czego mogę się z tego o karcie dowiedzieć? Co oznaczają te symbole? Na mojej karcie są takie naklejki: Made in CHINA??? 8O 8O 8O czy wy też tak macie v1.0 czy to dobra wersja czy są jakieś inne? I napis na laminacie A95P co jeśli sie dobrze orientuje oznacza radeon 9500PRO w oznaczeniach FIC'a pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 ja mam takie: HY5DU283222 F-36 238A KOR 7T42794C tez mam made in china. ale nie naklejke tylko na pcb jest napisane. wersji nigdzie nie widze ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 to może wszystkie fic są robione w chinach uff...AR masz napisane made in china na pcb... musze to sprawdzić może znajdzie sie jakiś wypasiony gość co nam powie co oznaczają te literki a z kąd wiedzieś ile ns mają pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 zakladam ze F-36 to chodzi o czas dostepu 3,6 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 też tak przypuszczałem ale rozmowa sie rozkręca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 a czy obserwujecie z tym FIC'iem jakieś problemy? something wrong??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Mam tego Fica z Siriusa i wiatraczek od niego NAPRAWDĘ GŁOŚNO chodzi...:( Odkręciłem tą pieprzoną osłonkę ale to gów.o daje. Poza tym zauważyłem, że ostatnio wiatrak na tej karcie po włączeniu kompa rozkręca sie jakies 2-3 minuty zaje.iście głośno. Warczy jak jakiś odkurzacz :lol: . Aż mi się trzęsie obudowa . PO tych 3 minutach wszystko wraca do normy, chyba jak się rozgrzeje to jest okay. Normalnie podczas pracy wiatrak częściowo zagłusza nawet mojego nędznego Cooler Mastera :( Jeśli chodzi o wydajność to jest w normie... Trzeba pomyśleć nad zmianą chłodzenia, chociaż w sumie nie jest aż tak tragicznie, zależy co kto lubi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ten fic radek 9500pro jest super. Faktycznie ma glosny wiatrak, ale mozna zainwestowac w zalmana 80A-HP - ktory jako sam radiator z HeatPipe, jest bezglosny i swietnie chlodzi. Wtedy nastaje bloga cisza :) karta dobrze sie kreci i ma niezla wydajnosc :) na www.in4.pl NETCOP fajny test jej robil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Mam tego Fica z Siriusa i wiatraczek od niego NAPRAWDĘ GŁOŚNO chodzi...:( Odkręciłem tą pieprzoną osłonkę ale to gów.o daje. Poza tym zauważyłem, że ostatnio wiatrak na tej karcie po włączeniu kompa rozkręca sie jakies 2-3 minuty zaje.iście głośno. Warczy jak jakiś odkurzacz :lol: . Aż mi się trzęsie obudowa . PO tych 3 minutach wszystko wraca do normy, chyba jak się rozgrzeje to jest okay. Normalnie podczas pracy wiatrak częściowo zagłusza nawet mojego nędznego Cooler Mastera :( Jeśli chodzi o wydajność to jest w normie... Trzeba pomyśleć nad zmianą chłodzenia, chociaż w sumie nie jest aż tak tragicznie, zależy co kto lubi... Skoro tak głośno chodzi przez jakieś 3 minuty to napewno jest zakużony, oczyść wiatrak i radiator i będzie ok :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Mizc napisał: Mam tego Fica z Siriusa i wiatraczek od niego NAPRAWDĘ GŁOŚNO chodzi... Odkręciłem tą pieprzoną osłonkę ale to gów.o daje. Poza tym zauważyłem, że ostatnio wiatrak na tej karcie po włączeniu kompa rozkręca sie jakies 2-3 minuty zaje.iście głośno. Warczy jak jakiś odkurzacz . Aż mi się trzęsie obudowa . PO tych 3 minutach wszystko wraca do normy, chyba jak się rozgrzeje to jest okay. Normalnie podczas pracy wiatrak częściowo zagłusza nawet mojego nędznego Cooler Mastera Jeśli chodzi o wydajność to jest w normie... Trzeba pomyśleć nad zmianą chłodzenia, chociaż w sumie nie jest aż tak tragicznie, zależy co kto lubi... Skoro tak głośno chodzi przez jakieś 3 minuty to napewno jest zakużony, oczyść wiatrak i radiator i będzie ok Hmm uwazajcie na te wiatraczki, tu jest moja krotka historia tego #@$@% Naprawde warto zajrzec od czasu do czasu do budy :wink: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=384...modyfikacja+fic Pozdro M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 ja mam karte miesieczna i tez tak na poczatku buczy :) wiec to taki juz jest FIC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Czyli wiatraczek jakiś shitowy. Może ja trafiłem na jakąś dobrą sztukę bo ani nie jest za głośno ani nie obserwuje innych z nim problemów.. oby się nie zaczęły... A co z tym F - 36 ktoś potwierdza ze to 3.6ns? CZY WASZE KARTY TEŻ SĄ A95P MADE IN CHINA VER 1.0??? a, na moim coolerku od karty nie ma zadnej naklejki jak chodźby na zdjęciu w siriusie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Mam tego Fica z Siriusa i wiatraczek od niego NAPRAWDĘ GŁOŚNO chodzi...:( Odkręciłem tą pieprzoną osłonkę ale to gów.o daje. Poza tym zauważyłem, że ostatnio wiatrak na tej karcie po włączeniu kompa rozkręca sie jakies 2-3 minuty zaje.iście głośno. Warczy jak jakiś odkurzacz :lol: . Aż mi się trzęsie obudowa . PO tych 3 minutach wszystko wraca do normy, chyba jak się rozgrzeje to jest okay. Normalnie podczas pracy wiatrak częściowo zagłusza nawet mojego nędznego Cooler Mastera :( Jeśli chodzi o wydajność to jest w normie... Trzeba pomyśleć nad zmianą chłodzenia, chociaż w sumie nie jest aż tak tragicznie, zależy co kto lubi... sprawdz moze ktos ci FX5800 podrzucil :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Witam Pytanko do posiadaczy FIC'a 9500PRO albo do kogoś dobrze poinformowanego: Na kościach pamięci mojego FIC9500PRO jest taki napis: HY5DU283222 F - 36 303A KOR 7T43251P Czego mogę się z tego o karcie dowiedzieć? Co oznaczają te symbole? Na mojej karcie są takie naklejki: Made in CHINA??? 8O 8O 8O czy wy też tak macie v1.0 czy to dobra wersja czy są jakieś inne? I napis na laminacie A95P co jeśli sie dobrze orientuje oznacza radeon 9500PRO w oznaczeniach FIC'a pozdro HY5DU283222 Poczytajcie sobie 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 u mnie cooler cichutko chodzi,nawet go nie slysze,a radiator letni:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 no to jakis fenomem :)) bo na radkach 9500pro, szczegolnie FICa, jest dosc glosny :))) ja bede montowal zalmana az :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...