Skocz do zawartości
Wofek

Jak "bezpiecznie" odblokować mnożnik w ATHLONIE XP

Rekomendowane odpowiedzi

najlepiej jest zapchac dziury po laserze pasta na silikonie o pozniej na tym malowac mostki jakims lakierem na srebrze. a jak procek bedzie szedl do servisu to poprostu zmyjesz lakier i paste. nie powinno byc zadnego sladu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na THG jest filmik jak to zrobić krok po kroku.

A gwarancje stracisz chyba, że w serwisie siedzą jełopy i nie zauważą odblokowanego mnożnika, a swoją drogą jak zrobisz to ostrożnie i z głową to, co może się stać?? Chyba nic :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej jest zapchac dziury po laserze pasta na silikonie o pozniej na tym malowac mostki jakims lakierem na srebrze. a jak procek bedzie szedl do servisu to poprostu zmyjesz lakier i paste. nie powinno byc zadnego sladu.

Ta pasta na silikonie to zwykły silikon sanitarny ( to wyciskarki, biały ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie KLEJ silikonowy Wofek !

PASTA silikonowa, to takie badziewie co dodaja do tanich qlerkow, no, co proca pod radiator mozesz tym posmarowac.

Jakbys to zaklajstrowal silikonem sanitarnym, to zdrowia zycze, niczym nie zmyjesz, chyba tylko sklapelem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PASTA silikonowa, to takie badziewie co dodaja do tanich qlerkow, no, co proca pod radiator mozesz tym posmarowac.

Jakbys to zaklajstrowal silikonem sanitarnym, to zdrowia zycze, niczym nie zmyjesz, chyba tylko sklapelem :)

To jak ja mam na tej paście użyć kleju przewodzącego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki to jest pol biedy. Ja teraz w srode bede mial AthlonaXP1600+ i cos mi sie zdaje, ze mostki beda zaklejone...plomba gwarancyjna :cry: ...tak sie wycwanili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki to jest pol biedy. Ja teraz w srode bede mial AthlonaXP1600+ i cos mi sie zdaje, ze mostki beda zaklejone...plomba gwarancyjna  :cry: ...tak sie wycwanili

Gdzie takie świnie ?

Ja mojego kupiłem w piątek ( wczoraj ) bezpośrednio w hurtownii i nie zakleili nawet ekstra serie dostałem AGOIA ! 8) Kupowałem w Action !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak ja mam na tej paście użyć kleju przewodzącego ?

A co Ci przeszkadza ta pasta, zeby pomalowac klejem przewodzacym ?

Masz zasmarowac tylko te dziurki po laserze.

Berkut o tym pisal jezeli sie nie myle, albo Benek ?

Poszukaj wyszukiwarka, na forum bylo kilka pomyslow na te mostki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki to jest pol biedy. Ja teraz w srode bede mial AthlonaXP1600+ i cos mi sie zdaje, ze mostki beda zaklejone...plomba gwarancyjna  :cry: ...tak sie wycwanili

Gdzie takie świnie ?

Ja mojego kupiłem w piątek ( wczoraj ) bezpośrednio w hurtownii i nie zakleili nawet ekstra serie dostałem AGOIA ! 8) Kupowałem w Action !

A ile dales?? Ja bede mial za 350zł. Ano takie chamy to sa na wgk :(. Qrde dla dobra oc i tak ja zerwe :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie takie świnie ?

A ile dales?? Ja bede mial za 350zł. Ano takie chamy to sa na wgk :(. Qrde dla dobra oc i tak ja zerwe :).
Dałem 290 netto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie jeszcze jakieś metody ?

Podobno ktoś z tego forum użył cieńkich kabelków wyciągniętych ze słuchawek - sam próbowałem ale nie wyszło i postąpiłem zgodnie z instrukcją na Tom's Hardware i wszystko działa dobrze ( poza tym że nie mam połówek w mnożniku poza 12,5)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem i wpadłem chyba na genialny pomysł te otwory zamiast superglue zatykać można plasteliną zatkać ! Nie wolno używać modeliny bo stwardnie, a plastelina nie twardnie ! Co wy na to ? Jutro robie próby !

Wszystkie prawa zastrzezone by Wofek 8) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem i wpadłem chyba na genialny pomysł te otwory zamiast superglue zatykać można plasteliną zatkać ! Nie wolno używać modeliny bo stwardnie, a plastelina nie twardnie ! Co wy na to ? Jutro robie próby !

Wszystkie prawa zastrzezone by Wofek  8)  :lol:

hmmm plastelina a pomyslales co sie ztanie jak sie nagrzeje?

a i jeszcze jedno plastelina jest tlusta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie prawa zastrzezone by Wofek  8)  :lol:

hmmm plastelina a pomyslales co sie ztanie jak sie nagrzeje?

a i jeszcze jedno plastelina jest tlusta :)

No i co że tłusta, nic się nie stanie :)

To jest plastelina, która nie twardnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko bo chcialem se odblokowac mnozniki w athlonie xp 1600+ ale nie wiem jakiego kleju termoprzewodzacego uzyc do tego celu. widzialem w ofercie 4maxa pare klejow ale niewiem czy wszystkie sie do tego nadaja moglibyscie mi polecic jakis wyprobowany kleik :D tylko zeby niebyl jakis extremalnie drogi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko bo chcialem se odblokowac mnozniki w athlonie xp 1600+ ale nie wiem jakiego kleju termoprzewodzacego uzyc do tego celu...

gratuluje pmyslowosci :lol: to co Ty chcesz zeby przewodzil cieplo czy prad - bo jak chcesz laczyc mostki to raczej prad i do tego idealny jest jednoskladnikowy lakier akrylowy przewodzacy prad ELECTON 40AC

PS zycze powodzenia w O/C :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...