Interloper Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Trza to opatentować :) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Postaram się umieścić na mojej stronce - adres w podpisie ! Masz może aparat cyfrowy ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 No kurczę niestety nie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Szkoda bo bym fotki popstrykał ! :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ile max moze iść AXP seria AGOIA ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Ej chlopaki mam już tego Athlonka i chce odblokowąć mnożnik :). Fakt, ze nie AGOIA tylko AROIA ale tez sie zajebiscie kreci :D. W tej chwili jest na 1600MHz, ale wiem, że on może więcej czuje to 8) . Tak więc ma ktoś fotki jak tym sposobem Intera.. i Wofka odblokować?? Nie chce stracić gwarancji ani proca uszkodzic bo za bardzo go kocham :). Aha czy będe musiał jakimś pilnikiem po procu skrobać?? (Tak pokazywali w chipie :P). Plose o odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 1. Smarujesz pastą silikonową - tą białą - dziury po laserze potem ładnie wyrównujesz paste np. kartką papieru - ja to robiłem kartą telefoniczną :D Starasz się odtłuścić spirystusem powierzchnie wokół dziur po laserze - polecam wacik higieniczny - ta pałeczka do uszu 8) 2. Oklejasz mostki taśmą - 5 mostów na raz, bo zalewasz wszystkie a nie tylko jeden 3. Pamiętaj że tylko mostki mają być połączone lakier nie może dotykać L1 a ni inncyh napisów na procku !!! 4. Wszystko zalewasz lakierem srebrnym i czekasz około 15 minut - zależy od lakieru - lakier nie możne być już całkowicie wyschnięty ale nie ma być też w stnie płynnym :wink: 5. Zrywasz taśme 6. W nastepnym kroku starasz się oddzielić osobne mostki od siebie - polecam szpilke 8) - a oddzielajac je od siebie patrzysz pod mostek leżący od L1, żeby wiedzięć gdzie są mostki a gdzie można ciąć ! 7. Wchodzisz do biosu lub na płycie ustwiasz mnożnik mktóry Cię interesuje 8) :lol: 8) Copyright by Wofek & Interloper :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Dzieki wofek moze mi sie uda :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Hej! Ktore mostki trzeba oddzielac czyli przerywac szpilka??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Hej! Ktore mostki trzeba oddzielac czyli przerywac szpilka???Jak zalejesz wszytko lakierem to musisz pionowe mostki oddzielić od siebie, gdyż powodują zwarcie między sobą !!! Kapujesz ??? I I I I I I I I I I Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ten sposób jest brutalny ale dobry :) I sprawdza się w praktyce :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 A moze byc ta srebrna pasta od Titana ? Wlasnie ide kupic klej i biore sie do roboty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Co się stało !!! WOOOOOOOW Mój Antek XP 1600 ma mnożnik 10,5 ! Wczoraj chodził na 1900 i nagle dzisiaj go uruchamiam a tu zima !!! Myśle pewnie procek: ustawiam 10,5 i chodzi ! Sprawdzam kolejne mnożniki i.........okazuje się że chodzą wszystkie poniżej 10,5 tzn. 5x-10,5x natomiast żadnen powyżej 10,5 nie chodzi !!! Co to jest ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Wiec ma ktos w koncu pewny sposob bo widze ze Wofek ma problemy ze swoim kompem . Interloper moze ty ? Przeciez masz odblokowanego? Powiedz jakich materialow uzyles? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Nareszcie necik po 3 tygodniach nieobecności :) Tyle rzeczy się działo ojciec puścił z dymem Gigabyte i w ramach rekompensaty kupił mi Abita zajebista płytka i xtrmem ddry jadą bo pamięci też się sfajczyły potem zerwałem tranzystor z Geforce4 ahh cuda cuda 8) A z tym odblokowywaniem to też miałem problemy że szły mi wszystkie poniżej 11x a wyżej nie następna próba się udała całkowicie ale........ ojciec pojechał do serwisu z całym moim kompem i zerwali mi taśmę i wyczyścili proca terroryści :evil: i teraz mam nie odblokowanego musze wszystko robić jeszcze raz :evil: . Użyłem Electonu40AC igły taśmy klejącej i w zasadzie tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 JUŻ !!! NAGLE WSZYSTKIE MNOZNIKI ZACZĘŁY CHODZIĆ !!! :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 JUŻ !!! NAGLE WSZYSTKIE MNOZNIKI ZACZĘŁY CHODZIĆ !!! :twisted: :twisted: :twisted: No kurde... nie kumam jak chcecie zalać wszystkie mostki!!! To wy tam wszystko chcecie połączyć? Na THG łączyli tylko pierwszy z lewej (chyba) kurde... zróbcie zdjęcia!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 nie wszystkie mostki tylko MNOŻNIKI i nie łączyć tylko zaczeły DZIAŁAĆ nei to chyba chciałeś zacytować :) a cały ich pomysł mówi o tym że po zalaniu wszystkich należy je odzielić rysjując między nimi szpilką - to ja zrozumiałem. klupnij sie w łeb i przeczytaj całość a nie ostatniego posta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 nie wszystkie mostki tylko MNOŻNIKI i nie łączyć tylko zaczeły DZIAŁAĆ nei to chyba chciałeś zacytować :) a cały ich pomysł mówi o tym że po zalaniu wszystkich należy je odzielić rysjując między nimi szpilką - to ja zrozumiałem. klupnij sie w łeb i przeczytaj całość a nie ostatniego posta. Dobrze napisane ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 :arrow: tak czytam niektorych pomysly, by zamalowac wszytskie mostki L1 za jednym zamachem a potem rysowac miedzy nimi szpilka i mnie troche ciarki przechodza, jmoge polecic bardziej "humanistyczny" sposob na odblokowanie mnoznika w Xp, mojego wlasnego pomyslu faktycznie-moski najlepiej zalac najzwyklejszym silikonem, ja uzylem tego co dodaja do volcano 7+, zalalem, starlem, zalalem jeszcze raz dla pewnosci i starlem - dziuri po laserze wypelnione laczenie mostkow jest rownie proste, ja uzylem ELECTRON 40 AC, lakier srabrny do malowania przerwanych obwodow -22 zl mnie to kosztowalo, po zaklejeniu wszystkiego wokol tasma, zeby za bardzo nie nabrudzic, zabralem sie do roboty najzwyklejsza cienka igle zanurzylem w lakierze, nie tak zeby byly na niej jakies krople substancji, ale po prostu zeby lakier zostal na koncowce igly i przylozylem do dwoch pierwszych sasiadujacych w pionie za soba mostkow, i ta sama czynnosc powtarzalem do kolejny 4 mostkow, polecam ten sposob bo wychodzi IDEALNIE, wczesneij probowalem malowac mostki, jak to widac na video THG, ale problem polegal na tym, ze przy probach zdzierania i zaklejania, zabezpieczajacej tasmy kolejnych pinow, z poprzednich lakier sie zdzieral, moze czekalam za krotko..nie wiem, patenet z igla zdal swoj test, udalo sie za pierszym razem i jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Ja moim sposobem też za pierwszym razem odblokowałem ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Dzieki Wam udalo mi sie za pierwszym razem.Silikon od wentylka w dziurki,szmatka ze spirytusem i przetarcie,tasma w prostokat dookola L1,Electon40 i zalane wszystkie L1,igla po 10 minutach i delikatne rozlaczenie mostkow.Wszystkie mnozniki dzialaja,Abit moze rozwinac skrzydla.Dzieki jeszcze raz.Acha na jakie konto wplacic tantiem?:)Sposobem Toma probowalem.Nie udalo sie.Wasz jest lepszy i bez utraty gwarancji.:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Dzieki Wam udalo mi sie za pierwszym razem.Silikon od wentylka w dziurki,szmatka ze spirytusem i przetarcie,tasma w prostokat dookola L1,Electon40 i zalane wszystkie L1,igla po 10 minutach i delikatne rozlaczenie mostkow.Wszystkie mnozniki dzialaja,Abit moze rozwinac skrzydla.Dzieki jeszcze raz.Acha na jakie konto wplacic tantiem?:)Sposobem Toma probowalem.Nie udalo sie.Wasz jest lepszy i bez utraty gwarancji.:) Super, super... a ja mam inne pytanie mam Athlona 2000+ i powiedzcie mi, czy odblokowanie mnożnika da mi coś? czy liptając ( :lol: ) L1 będę mógł podnieść mnożnik? I tak na marginesie to do ilu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Dzieki Wam udalo mi sie za pierwszym razem.Silikon od wentylka w dziurki,szmatka ze spirytusem i przetarcie,tasma w prostokat dookola L1,Electon40 i zalane wszystkie L1,igla po 10 minutach i delikatne rozlaczenie mostkow.Wszystkie mnozniki dzialaja,Abit moze rozwinac skrzydla.Dzieki jeszcze raz.Acha na jakie konto wplacic tantiem?:)Sposobem Toma probowalem.Nie udalo sie.Wasz jest lepszy i bez utraty gwarancji.:)Wpłać na konto.....Polskiej Akcji Chumanitarnej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Dzieki Wam udalo mi sie za pierwszym razem.Silikon od wentylka w dziurki,szmatka ze spirytusem i przetarcie,tasma w prostokat dookola L1,Electon40 i zalane wszystkie L1,igla po 10 minutach i delikatne rozlaczenie mostkow.Wszystkie mnozniki dzialaja,Abit moze rozwinac skrzydla.Dzieki jeszcze raz.Acha na jakie konto wplacic tantiem?:)Sposobem Toma probowalem.Nie udalo sie.Wasz jest lepszy i bez utraty gwarancji.:) Super, super... a ja mam inne pytanie mam Athlona 2000+ i powiedzcie mi, czy odblokowanie mnożnika da mi coś? czy liptając ( :lol: ) L1 będę mógł podnieść mnożnik? I tak na marginesie to do ilu? A nie lepiej obnizyc mnoznik do 10,5 a magistrale na 166?Plyte masz oki chyba ze pamiatki nie wytrzymuja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Trochę przekombinowaliście z tym zlepianiem wszystkiego i drapaniem :o . Do lakieru dołączany jest pędzelek, wyrwałem włosek, lekko go zamoczyłem w lakierze i przytknąłem do każdej pary mostków. podobna metoda do tom666. Warunek: łapy nie mogą się trząść (najlepiej robić to przed piątkiem :D ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Trochę przekombinowaliście z tym zlepianiem wszystkiego i drapaniem :o . Do lakieru dołączany jest pędzelek, wyrwałem włosek, lekko go zamoczyłem w lakierze i przytknąłem do każdej pary mostków. podobna metoda do tom666. Warunek: łapy nie mogą się trząść (najlepiej robić to przed piątkiem :D ).Moim pędzelkiem jest to nierealne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 hehe. Po pierwsze: WŁOSEK. Sztuk 1. Po drugie masz swoich na głowie pare giga :D . No chyba że kręcone :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 to co w kocu w te wypalone dziury , klej kropelka czy silikon ( tzn pasta biala silikonowa ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Biały silikon w te dziury wsadź... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...