Tomek24 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Trzeba było od razu "walnąć" tego linka :) Eeee nie no niechciałem nikogo zawstydzać :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Dobra, niezły ten Zalman ale kosztuje troche sporo, a my tu mówimy o "wicher makerze" do 100 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ja musze mieć cisze. Kiedyś miałem akure z wentylatorem który leciał na 7000 obrotów. Nie dało sie przy tym wytrzymać. Naszczęście zamówiłem do niego fanmate i zmniejszyłem obroty na 5000 - przestało świszczeć ale dalej była masakra. Teraz mam 2600 obrotów super cicho i mega wydajnie. Zalman powala na łopatki całą konkurencję. Jeżeli ktoś chce mieć naprawdę spokój w domu to niech lepiej doskłada kasy i kupi zalmana zamiast się pakować w inne badziewia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 W cenie do 100 zł Zalman nie ma tak dobrego coolera jak Thermaltake. Każe sobie słono płacić za cisze i wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 W cenie do 100 zł Zalman nie ma tak dobrego coolera jak Thermaltake. Każe sobie słono płacić za cisze i wydajność. Moim zdaniem najlepszy w cenie do 100zł jest Spire Falcon Rock II. Miałem już kiedyś 2 coolery thermaltake i w każdym po jakimś czasie siadał wentylator. Wybijał się z ośki, wibrował, świszczał. Thermaltake moim zdaniem to jest nędzna firma. Tego spira miałem jakieś 2 miechy u siebie i byłem bardzo zadowolony. Cichutki wydajny, TANIUTKI (dałem za swojego 54zł). Ładowanie się w thermaltake mija się z celem, jakość ich coolerów oraz ich wydajność w porownaniu do ich ceny pozostawia wiele do życzenia. A skoro wywala się ciężki szmal na coś tak w sumie wydawałoby się prozaicznego jak cooler do komputera warto kupić porządny sprzęt z firmy która cieszy się nie poszlakowaną opinią - chodzi mi oczywiście o Zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Chciałem jeszcze dodać że ceny coolerów zalmana do jakości jaką sobą reprezentują wcale nie są takie wygórowane. Wykonane z ogromną starannością i precyzją, idealnie wyszlifowane spody radiatorów, innowacyjne rozwiązania za to trzeba zapłacić. Ale myśle że gdyby TT zaczoł się przykładać tak jak zalman do swoich produktów to ich cena przewyższała by zalmana lekko o 150% :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ja mam już trzeciego Thermaltake'a i jestem bardzo zadowolony. Jeden (3 letni) wciaż ładnie śmiga na Celeronie 700. Nigdy nie miałem najmniejszych problemów z TT. Sorry, wydać ponad 2 stówy na cooler to dla mnie ponad mozliwości finansowe. Decydując się na Thermatake'a mam 100 zł więcej do zasilacza Chiefteca 420W DF. O nie, tylko nie Spire. Pewnie ten Falcon Rock jest taki dobry jak ludzie piszą, ale ja nie chce mieć z tą marką już nic wspólnego. Zjarał mi się Duron 650 przez wiatrak Spire, który po 3 dniach od kupna przestał pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ale myśle że gdyby TT zaczoł się przykładać tak jak zalman do swoich produktów to ich cena przewyższała by zalmana lekko o 150% :PTT zawsze przykłada się do swoich produktów. to ich cena przewyższała by zalmana lekko o 150% :PJesteś w błędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 No i widzisz to jest tak zawsze Ty masz 3 coolery które Ci działają idealnie a sparzyłeś się na jakimś tam złomie spire (ciekawe jaką płytę główną miałeś skoro nie było w niej zabezpieczenia na wypadek takiej awarii :twisted: ). Ale rozumiem ludzi którym szkoda jest dołożyć do czegoś lepszego. Sam też groszem nie śmierdze, ale jak się chce podkręcać procka i mieć cisze w pokoju to dlamnie nie ma kompromisu. Na tego zalmana co mam w podpisie to chorowałem od dawna i tylko czekałem kiedy wreszcie wypuszczą wersję na athlona :) no i wreszcie się doczekałem. Polecam go każdemu, odradzam TT za którego tak naprawdę to się płaci za nazwę a nie za wysokiej jakości produkt. To już akura podukuje bardziej dopracowane, ładniej wykonane coolery niż TT a jest tańsza. Nie rozumiem jednego - po co Ci chieftec 420W skoro ty nie masz praktycznie czym go obciążyć? No chyba że planujesz w najbliższym czasie zmienić kartę grafiki dorzucić kilka dysków twardych i cdromów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Kupiłem sobie TT Volcano 9 - i jestemm BAARDZO ZADOWOLONY ! do tego TT Copper SHIM XP i wszystko CACY ! Polecam ten wentylatorek jest suuper cichutki i wydajny !! dałem za niego 96zł ! POLECAM !! (i dotego jeszcze ten czujnik - hehe) - WYPASS ! SZCZEŻE POLECAM TT VOLCANO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 ciekawe jaką płytę główną miałeś skoro nie było w niej zabezpieczenia na wypadek takiej awarii :twisted: Gigabyte na VIA KT 133. Nie rozumiem jednego - po co Ci chieftec 420W skoro ty nie masz praktycznie czym go obciążyć? Taaaa, fakt, chyba raczej pomyślę nad Chieftec'iem 360W DF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Gigabyte na VIA KT 133. Hmmm to dziwne ja w moim solteku na kt133 a potem na kt133A miałem pełny zestaw zabezpieczeń temparturowo-wentylatorowych :) Taaaa, fakt, chyba raczej pomyślę nad Chieftec'iem 360W DF. Odradzam DF. Jak kupowałem obudowe to mi kolesie w sklepie też odradzali. Twierdzili że ten DF jest dużo głośniejszy bo jeden wentylator leci na maxa cały czas (ten w środku) a tylko tym standardowym steruje czujnik temperatury. Ja mam bez DF 360W i jestem bardzo zadowolony a podpiętych mam trochę urządzeń, wentylator w zasilaczu pomimo że wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e dosyć ciepłe powietrze wciąż kręci się bardzo powoli i jest najcichrzym wentylatorem w moim kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Gigabyte na VIA KT 133. Hmmm to dziwne ja w moim solteku na kt133 a potem na kt133A miałem pełny zestaw zabezpieczeń temparturowo-wentylatorowych :) Taaaa, fakt, chyba raczej pomyślę nad Chieftec'iem 360W DF. Odradzam DF. Jak kupowałem obudowe to mi kolesie w sklepie też odradzali. Twierdzili że ten DF jest dużo głośniejszy bo jeden wentylator leci na maxa cały czas (ten w środku) a tylko tym standardowym steruje czujnik temperatury. Ja mam bez DF 360W i jestem bardzo zadowolony a podpiętych mam trochę urządzeń, wentylator w zasilaczu pomimo że wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e dosyć ciepłe powietrze wciąż kręci się bardzo powoli i jest najcichrzym wentylatorem w moim kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Sorki coś mi przeglądarka przyświrowała :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Hmmm to dziwne ja w moim solteku na kt133 a potem na kt133A miałem pełny zestaw zabezpieczeń temparturowo-wentylatorowych :) Można śmiało powiedzieć, że wtedy Soltek był pionierem w tej dziedzinie na platformie AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Kupiłem sobie TT Volcano 9 - i jestemm BAARDZO ZADOWOLONY ! do tego TT Copper SHIM XP i wszystko CACY ! Polecam ten wentylatorek jest suuper cichutki i wydajny !! dałem za niego 96zł ! POLECAM !! (i dotego jeszcze ten czujnik - hehe) - WYPASS ! SZCZEŻE POLECAM TT VOLCANO A ja odradzam TT VOlcano 12 Extreme miłośnikom ciszy. :P Toż to chodzi nie jak suszara ale jak stary odkurzacz!!!Miało być tak, że 20 C = 2000 obr, 55 C = 5500 obrótów. Jasne jest, że mogą a nawet muszą występować wahania od tego. Ale cóż kiedy ja mam w tej chwili 39C i 5400 obr. Jak skończę się bawić w ektremalne podkręcanie, zabiorę się na wymoanę wiatraków na cichsze, a Volcano 12 eXtreme przełącze na ręczną regulację, bowiem tak gdzię 2000 - 2500 wiatrak jest niesłyszalny (za to niestety słychać inne) Pozdrawiam Odgrzewacz zapomnianych i opuszczonych topiców :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...