Skocz do zawartości
Gość

Polska baza wyników OC już działa!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Dostane opieprz od wszystkich, ale co mi tam ;)...robie to dla dobra overclockerów. Już działa polska strona cpudatebase :) http://www.cpubase.free.komrel.net/ Dla nie wtajemniczonych są tam wyniki poszczególnych procesorów oraz ich serie :). Narazie jest malutko wpisow, ale mam nadzieje, ze z czasem bedzie ich przybywac. Tak wiec dobry overclockerze dodaj swoj wynik!!!!

Link jeszcze raz :) http://www.cpubase.free.komrel.net/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja troche pomarudze - ogolnie to do overclockers.com jeszcze troche brakuje, choc zamysl jest jak najbardziej dobry. O tym co mnie najbardziej "zbulserwowalo" (m.in. sprawa z podzialem na grupy procesorow) pozwolilem sobie poinformowac autorow, mam nadzieje ze moje uwagi i sugestie zostana rozpatrzone i wprowadzone w zycie (w koncu zycze Wam jak najlepiej :)).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga jak juz na chama bierzesz to co jest na ovesclockers.com, to chociaz popraw bledy w liscie amd

"Kolego" szanowny ty chyba czegos nie rozumiesz...coz za dziwny zbieg okolicznosci, ze u mnie jest AthlonTB i na overclockers.com tez jest :P Qrde wez jak masz cos pisac to sie zastanow!!! Przeciez nie bede zmienial nazw procow. A jezeli chodzi ci o jakas zmiane to napisz konkretnie, ja duchem św nie jestem. Jakie proce dodac itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysl dobry ale lepiej pomyslec o jakims malym programiku, ktory generuje jakas sume kontrolna. Boje sie ze jak pomysl wypali to pojawi sie mnustwo wynikow z kosmosu.

Baza wynikow bardzo nieczytelna.

Z tym programem tez by nie bylo tak fajowo bo:

-kupa roboty, a robi to JEDNA OSOBA czyli ja

-takie programy da sie obejsc przyklad ccr by dziku

Ale postaram cos zrobic zeby jakiemus "inteligentnemu" czlowiekowi nie przyszlo do glowy wypisywanie bzdur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry pomysł tylko nie ma nic o moim Celeronie :( .....

Zalorzylem ten watek aby zrobic reklame temu "serwisowi" oraz zeby zglaszac problemy lub brak jakichs prockow!! Wiec jesli mozesz napisz tu albo na mejl, ktory jest na stronie glownej. Podaj dokladny opis proca, a napewno go dodam do listy!!!

http://www.cpubase.free.komrel.net/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, a mozesz bardziej rozwinąć swoją wypowiedź?? Co jest nie tak?? Ten serwis jest robiony dla was!!! Więc prosze zglaszać jakies pomysly na wyglad lub cosik takiego. Kosher jaki wyglad bazy wynikow proponujesz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i bardzo dobrze !

Możesz napisac o co dokladnie chodzi??

To mialo byc nawiazaniem do tematu, ze jestem bardzo zadowolony, ze wreszcie powstalo cos takiego :)) Oczywiscie zawsze moze byc cos lepiej zrobione np. szata graficzna stronki, ale oglonie jest ok ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i bardzo dobrze !

To mialo byc nawiazaniem do tematu, ze jestem bardzo zadowolony, ze wreszcie powstalo cos takiego :)) Oczywiscie zawsze moze byc cos lepiej zrobione np. szata graficzna stronki, ale oglonie jest ok ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i bardzo dobrze !

A dzięki :). Bo z pierwszej wypowiedzi nie zrozumiałem o co chodzi :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, a mozesz bardziej rozwinąć swoją wypowiedź?? Co jest nie tak?? Ten serwis jest robiony dla was!!! Więc prosze zglaszać jakies pomysly na wyglad lub cosik takiego. Kosher jaki wyglad bazy wynikow proponujesz??

1. Nie potrzebuje opisu tabelki dla kazdego wyniku (opis a pozniej juz tylko wyniki).

2. Szerokosc kolumnu powinna byc stala a jesli cos sie nie zmiesci to w dwoch linijkach.

3. Tak dla lepszej czytelnosci to wynik moglby wygladac tak:

1600@2750

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno, zeby u ciebie bylo cos innego - w koncu copy& paste... ale chodzi o to, ze jest niejednolite nazewnictwo procesorow (np Duron (Morgan) a pozniej samo Morgan)

O widzisz trza bylo tak odrazu, a nie ja musze sie domyslac o co chodzi ;). Spoko poprawie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie potrzebuje opisu tabelki dla kazdego wyniku (opis a pozniej juz tylko wyniki).

2. Szerokosc kolumnu powinna byc stala a jesli cos sie nie zmiesci to w dwoch linijkach.

3. Tak dla lepszej czytelnosci to wynik moglby wygladac tak:

1600@2750

AD1. Dobrze zrobie to.

AD2.To też będzie zrobione.

AD3.Tu może być problem, ale i to umiem :).

Do środy wszystkie bugi naprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno. Sprobuj przeplatac pozycje kolorami. Np. poz.1. kolor bialy, poz.2. kolor siwy, poz.3. kolor bialy itd. na przemian. To tez poprawia czytelnosc. Chodzi mi o tlo wpisow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link nie dziala... napisane ze w Komrel nie ma takiego adresu... wtf?

Bo takiego adresu nie ma :? . Skasowali mi konto, a ja szukam teraz nowego, ktore obsluguje php.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi