Skocz do zawartości
medievil

dołożyć do epoxa ????

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.Chce kupic nowa plyte glowna i zastanawiam sie nad gigabyte ga7-va(via), jej cena to 308 pln, ale kusi mnie tez epox 8rda(nforce) ktora jest drozsza o 90 zł, obie sa dobre bo uzyłem funkcji "szukaj" ale chodzi mi o to czy warto dołożyc te 90 zyla i kupuic tego epoxa czy lepiej pobrać gigabyta?? (moj proc to duron 1300 i narazie tak zostanie na dłuższy czas, grafa gf 4 ti)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio przyniosl do mnie na serwis koles plyte Gigabyte ga7-vax czy jakos tak, z raidem, dzwiekiem i lanem wbudowany. Do tego mial karte telewizyjcna Radeona 9500, 1 GB ramu, 2 HDD , CD, CDRW, UB 1.1 i 2.0, i Firewire... chcial zebym wmontowal mu SB Live... pomyslalem ze na pewno beda problemy z przerwaniami w tak rozbudowanym systemie, wkladam karte, winda nomalnie wstaje wchodze w meedzer urzadze, wszystko ladnie, nawet nie dzielila przerwan. Bylem w szoku. Dobra plyta.

Z Epoxami roznie bywa, generalnie na serwisie zawsze sa z nimi jakies problemy.

Generalnie najczesciej zamawiany zestawy posiadaja jednak plyty Asusa, ECS i MSI. Najwiecej jest AMD XP, coraz czesciej BARTON, ok 20 % to Celerony i jakies 10% to P4. dyski najczesciej do Seagate, grafika roznie: najwiecej sprzedaja sie mx440, radeon 9000 Hisa, od czasu do czasu r9500, i ostatnio ktos wzial Ati Rage za 75 zl....

Duzo kompow sprzedawane jest z legalnym systemem XP 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe, tylko nie GA-7VA! Ona nie ma żadnych możliwości OC! Poza tym warto dołożyć do Epoxa, ale najlepiej dołożyć do Solteka SL-75FRN2-L! Jest nawet trochę tańszy od tego Epoxa, a lepszy :)

W ogóle raczej za tą cenę nie warto tego Epoxa tylko coś innego - poszukaj np. na Allegro, tam jest sporo fajnych płyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz brac GB to mozesz dolozyc 20pln i wziac Epoxa 8K9A ,tez na kt400

czy oplaca sie dokladac do 8RDA? jezeli masz te 90pln to kup ta plyte,ale jezeli byloby to dla ciebie obciazeniem to spokojnie mozesz wziac 8K9A za max 20pln wiecej(zalezy od sklepu,moze byc i 10pln)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak wezme tego epoxa, chociaz teraz w glowe wpadł mi ten soltek, hmmm juz nie wiem sam. A na ktorej plytce lepiej by sie duronik 1300 krecil : na soltek czy epox

Czy ma ktos w ogóle taki konfig "dur 1,3 ghz i ktoras z tych 2 plyt", napiszcie cos na ten temat jak to sie "je"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak wezme tego epoxa, chociaz teraz w glowe wpadł mi ten soltek, hmmm juz nie wiem sam. A na ktorej plytce lepiej by sie duronik 1300 krecil : na soltek czy epox 

Czy ma ktos w ogóle taki konfig "dur 1,3 ghz i ktoras z tych 2 plyt", napiszcie cos na ten temat jak to sie "je"

rzuc okiem na moj podpis. procek bez problemu biegal na 5*200 na 1.4V wiecej nie probowalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolozyc!!!!!

Ja tez myslalem nad tym kiedy kupowalem swojego kt400. Mialem dolozyc ok 100-150 do 8rda+. A teraz zaluje. Jak juz proponowali bierz solteka na nForcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abita nie miałem, Epoxa nie miałem dlatego nie moge o nich nic powiedzieć, ale mojego Solteka 75 FRN-2L na pewno nie zamienie bo jestem z niego bardzo zadowolony, płytka jak dla mnie superancka. A ktoś znalazł na jakimś chyba niemieckim forum 2 przypadki FSB=250MHz, jeśli się nie myle to _Vip_ wyciągnął stabilne 243MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5345

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5694

jak sami widzicie róznica w cenie jest banalna wiec juz qrwa naprawde sam nie wiem bo sie zamieszalem calkowicie, pomozcie bo w srode zamawiam plyte i nie wiem która <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> jeden pisze "bierz epoxa" drugi "soltek", zdecydyjcie sie panowie która z tych dwoch <linki> :lol:

Najepiej bedzie tak : która bedzie lepsza do dur 1300 i 4 Ti 4200, 256 ddr 2100 i narazie nic, przez przynajmniej pol roku, nie idzie do wymiany oprocz plyty (zasilka oczywiscie bo mam codegen 200W i zamierzam pobrac athlona 2400), nie chodzi mi o jakies beznadziejne 3d marki bo na to nie patrze, thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5345

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5694

jak sami widzicie róznica w cenie jest banalna wiec juz <font color="#FF0000">[ciach!]</font> naprawde sam nie wiem bo sie zamieszalem calkowicie, pomozcie bo w srode zamawiam plyte i nie wiem która <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> jeden pisze "bierz epoxa" drugi "soltek", zdecydyjcie sie panowie która z tych dwoch <linki>  :lol:  

...........

Hmm....Ja bralbym solteka bo bardziej mi sie podoba kolor laminatu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a która płyta bedzie bardziej wydajana po moj konfig (dur 1,3ghz, 4 Ti prolink, 256 ddr 2100): epox 8rda czy ten soltek, oczywiscie bez zadnego podkrecania ???????

Raczej nie bedzie wielkiej roznicy - jesli wogole jaks bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Epoxa lub Soltek SL-75FRN2-L.

hehehe, ale mu pomogles :D. Medievil nie wazne co wezmiesz bedzie dobrze - jedni wola Epoxa inni Solteka. A w tej cenie to rozpatrzyc jeszcze mozesz ABITA NF7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, wezmę chyba obie :D , a tak na poważnie to jednak tego epoxa chyba wezme, wiecej osób ja chwali i posiada, chociaz nic nie mam do tego soltek, z tego co piszecie obie plyty sa swietne ale jednak epox to chyba bedzie to, jak kupie, przetestuje, to napisze jak sie sprawuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe, ale mu pomogles :D. Medievil nie wazne co wezmiesz bedzie dobrze - jedni wola Epoxa inni Solteka. A w tej cenie to rozpatrzyc jeszcze mozesz ABITA NF7.
abitem to juz sobie nie bede zawracał głowy bo i tak mam metlik, a wyjdzie jeszcze tak ze zostane z moja kt266 :) , dzieki za podpowiedzi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO JA CI POWIEM TAK

MIAŁEM EPOXA RDA+ SPRZEDAŁEM GO I TERAZ CZEKAM NA SOLTEKA.

W CZWARTEK BĘDE GO MIAŁ. NIGDZIE GO NIE UMIAŁEM DOSTAĆ AZ W KONCU ZNALAZŁEM.

MAM CHŁODZENIE Z REPUBLIKI (CPU,CHIPSET,GPU) :twisted:

NIE UMIE TERAZ JAK TEGO SPRAWDZIC JAK TO CHODZI. :cry: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tak nie kupuj ani Gigabyta ani Epoxa za 390 zl mozesz miec abita NF7 co prawda nie ma on ani s-ata ani firewire ale jest lepszy od tych dwoch plyt razem wzietych. Jest bardzo stabilny szybki i bardzo dobrze sie na nim podkreca POLECAM!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...