webstar Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2022 Tak jak w temacie chciałbym kupić do laptopa legion 7 dwa dyski po 4 tb. Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2022 Tam maks co możesz włożyć to 2 TB SSD PCIe Gen 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlatzOK Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2022 Zamówiłem do nowego kompa CT4000P3SSD8. Po uruchomieniu wrzucę wyniki testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webstar Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2022 (edytowane) 37 minut temu, Setnik napisał(a): Tam maks co możesz włożyć to 2 TB SSD PCIe Gen 4. Mam legiona z 2021. Na reddicie znalazłem informajce że laptop obsługuje dyski 4 tb pcie 3.0 x 4 36 minut temu, GlatzOK napisał(a): Zamówiłem do nowego kompa CT4000P3SSD8. Po uruchomieniu wrzucę wyniki testów. Super czekam z niecierpliwością na wynik testów bo cena dysku jest bardzo zachęcająca. Edytowane 2 Listopada 2022 przez webstar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2022 2 godziny temu, Setnik napisał: Tam maks co możesz włożyć to 2 TB SSD PCIe Gen 4. Od kiedy pcie albo m.2 albo system windows, ograniczają pojemność dysku do 2TB? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 20 godzin temu, Setnik napisał: Tam maks co możesz włożyć to 2 TB SSD PCIe Gen 4. W ogóle tak z ciekawości zapytam: na podstawie czego tak twierdzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 https://www.lenovo.com/pl/pl/laptops/legion-laptops/legion-7-series/Legion-7i-Gen-7-16%E2%80%B3-Intel/p/LEN101G0018 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 To jest akurat łatwe do wyjaśnienia - w specyfikacji producent wypisuje max, co jest w danej chwili dostępne. Potem mało która specyfikacja jest uzupełniana / poprawiana. To samo z pamięciami RAM - np. wiele laptopów ma wpisane (przy DDR4) max 2x8, a moduły 2x16 normalnie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlatzOK Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Możliwe że nie testowali laptopa z GPT i w celu uniknięcia nieporozumień na liście kompatybilności podano to co jest max zgodne z MBR. @webstar przesyłka utknęła w trasie więc na testy trzeba będzie jeszcze poczekać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Sam jestem Ciekaw czy Ci to ruszy daj znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlatzOK Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 Pomiary CT4000P3SSD8 czyli 4TB NVMe (PCIe Gen 3 x4) katalogowo 3500 MB/s | 3000 MB/s Wpięty pod radiator płyty głównej do slotu PCIe Gen 4 x4 bezpośrednio pod CPU, jako jedyna pamięć masowa, partycja jedna na całej powierzchni (domyślnie ustawienia instalatora), systemowy w Win11, sterowniki systemowe plus to co sobie podociągał w windows update. W konfigu w ustawieniach stockowych: MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4 bios 7D32v191 G.Skill Ripjaws V DDR4-4400 CL19-26-26-46 1.50V 32GB (2x16GB) 13600KF + ALF 360 rev7 Dziękuje za cierpliwość. Jak są pytania lub sugestie to proszę pisać. @webstar @Setnik 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 Tośmy się nie zrozumieli :) Ja o laptopie Legion 7, a Ty o desktopie Legion 7. Ważne, że działa poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...