reyden Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 podczas podkrecania CPU progsem CPUCool 9 Vcore skoczyło do 1,64-1,66 Czy to napięcie jest bezpieczne :?: :?: ( FSB 109 , CPU na 766 MHz , ram na 145 [ ze 100 ] , magistrala PCI na 36 MHZ ) Procek i mobo jak w podpisie , zasiłka ma prawie 3 lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 bez obrazy ale z tym ramem nie wykorzystasz nawet obecnego sprzetu .... :roll: :? a co do v-core to osobiscie kazdy duron chodzil bezproblemowo na 1,85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 co do ramu : wiem , ale nie mam kasy na 256 SDR ; juz nie mówiąc o DDR A co do Vcore ; Podkecając CPU , CPUCool zakomunikwał że Vcore jest za duże , wiec się trochę przestraszyłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NetMan. Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Hej! Pamięci DDR zazwyczaj są tańsze niż SDRAM... A tak przy okazji, to za bardzo nie podkręciłeś swojego procka :D. Ja bym się nie martwił o Vcore. Możesz FSB jeszcze trochę zwiększyć i bez dodatkowego chłodzenia nic nie powinno się stać ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 na FSB 110-111 po 15-20 minutach si e gry wieszają, system chodzi dosyc stabilnie , Co do podkecania : Przy FSB 109/110 i Vcore 1,66 maiłem ok. 48-50 stopnii na CPU ( wentyl Igloo , niepamiętam typu ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Hej! Pamięci DDR zazwyczaj są tańsze niż SDRAM... A tak przy okazji, to za bardzo nie podkręciłeś swojego procka :D. Ja bym się nie martwił o Vcore. Możesz FSB jeszcze trochę zwiększyć i bez dodatkowego chłodzenia nic nie powinno się stać ! Może jakiś czas temu, teraz są droższe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 na FSB 110-111 po 15-20 minutach si e gry wieszają, system chodzi dosyc stabilnie , Co do podkecania : Przy FSB 109/110 i Vcore 1,66 maiłem ok. 48-50 stopnii na CPU ( wentyl Igloo , niepamiętam typu ) Podkręć Durnia mnożnikiem, a nie FSB, ponieważ KT 133 ma poważne problemy z wysokim FSB. Nie przejmuj się napięciem, bo na 1/85 nic mu się nie stanie. mój D 600 chodził na 11X100X1,85V :twisted: :evil: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 łatwo ci mówic , u mnie płyta praktycznie nie pozwala na OC mam GA-7ZM Może jakis inny progs oprócz CPUcool pozwoli na podnisienie mnożnika ?? w CPU Cool ta opcja jest zablokowana ( mam wersję trial) pozatym jak procek na Vcore 1,66 grzejszie do 48-50 stopnii ( obecnie jest 43 stopnie ) najpierw musze poprawic chłodznie ( ale nie mam na to kasy :evil: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 ja swojego katowalem nawet 2V i nic mu nie jest :) na KT133 zapomnij o wysokim FSB. podkrecanie tylko przez mnoznik. jak plyta nie pozwala to pobaw sie w ciecie i laczenie mostkow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...