Dreggo Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Czytają zagraniczna recenzje tej płyty zetknąłem się ze stwierdzeniem, że ta płyta nie daje mozliwości zmiany mnożnika z poziomu biosu i oc można wykonywać jedynie przez FSB. Czy to prawda? Czy ta płyta nie ma możliwości regulacji mnożnika (chociażby do 12.5) z poziomu biosu bo aż mi sie wierzyć nie chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 tago niewiem ale ostatnio lukałem gdzies recke epoxa na kt600 i mi siespodobał :) .Spoko funkcje kręcenia proca :D zastanawiam sienad nim.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Na fraz jest juz recka gigabyt`a, funkcje oc sa marne, nie zastosowali dzilnika 1/6 przy fsb 200, ciekawe jaki sprzet to wytrzyma, ogolnie plyta nie ma zmiany dzielnikow, jednym slowem kicha na maxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 A na PCLab http://pclab.pl/?art=&sid=5269&mode=nested&order=0 zaczeli test płyty MSI na KT600. Tez nic specjalnego-osobiscie myslałem, ze VIA cos lepszego zaoferuje tym swoim KT600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Bieda jak chu*. Mam tylko nadzieje ze epox i abit nie zawioda :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Na fraz jest juz recka gigabyt`a, funkcje oc sa marne, nie zastosowali dzilnika 1/6 przy fsb 200, ciekawe jaki sprzet to wytrzyma, ogolnie plyta nie ma zmiany dzielnikow, jednym slowem kicha na maxa. Oto właśnie ona: http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/169-11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 iby epox i abit utrzymały swój wysoki poziom bo jak nie to lipa będzie z VIA. po co oni siębawili z dzielnikami jak w referencyjnej była blokada PCI/AGP ? ale dzielnik 1/6 to podstawa i nie sądzę, aby abit i epox go nie zrobiły. teraz blokada to już standard, SIS 746 go ma, nF2 też. a gigabyte nie przykłada się do płyt pod AMD, nadal wolą żerować na intelu mimo, że robienie dobrych płyt pod AMD nie koliduje a dobrymi płytkami pod AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Czytają zagraniczna recenzje tej płyty zetknąłem się ze stwierdzeniem, że ta płyta nie daje mozliwości zmiany mnożnika z poziomu biosu i oc można wykonywać jedynie przez FSB. Czy to prawda? Czy ta płyta nie ma możliwości regulacji mnożnika (chociażby do 12.5) z poziomu biosu bo aż mi sie wierzyć nie chce.kumpel ma ta plyte mnoznik mozna zmieniac w biosie od 5x do 18x ze skokiem 0.5x ,a niektore wyzsze ze skokiem 1x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Na fraz jest juz recka gigabyt`a, funkcje oc sa marne, nie zastosowali dzilnika 1/6 przy fsb 200, ciekawe jaki sprzet to wytrzyma, ogolnie plyta nie ma zmiany dzielnikow, jednym slowem kicha na maxa. Oto właśnie ona:http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/169-11 Jejku nie wiedziałem że ten gigabyte to taki szajs, nawet nie moża sobie w biosie pomieszać, ech te kt600, a miało być tak dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 W recenzji na Frazpc są takie zdania: "Niestety VIA w kolejnym już chipsecie nie wdrożyła dzielnika FCB/PCI 1/6 dla procesorów, które standardowo nie korzystają z magistrali 200 MHz (Barton). Tylko w przypadku procesorów z rdzeniem Barton, ustawienie zegara 200 MHz nie powoduje wzrostu zegarów taktujących PCI/AGP." Czy faktycznie tak jest? Płyta rozpoznaje typ procesora i włącza dzielnik 1/6 lub nie? Jak jest z Bartonami 333 - czy dzielnik 1/6 jest dostepny tylko dla Bartonów przeznaczonych do pracy z FSB200? Jakieś to wszystko pokręcone... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 W recenzji na Frazpc są takie zdania: "Niestety VIA w kolejnym już chipsecie nie wdrożyła dzielnika FCB/PCI 1/6 dla procesorów, które standardowo nie korzystają z magistrali 200 MHz (Barton). Tylko w przypadku procesorów z rdzeniem Barton, ustawienie zegara 200 MHz nie powoduje wzrostu zegarów taktujących PCI/AGP." Czy faktycznie tak jest? Płyta rozpoznaje typ procesora i włącza dzielnik 1/6 lub nie? Jak jest z Bartonami 333 - czy dzielnik 1/6 jest dostepny tylko dla Bartonów przeznaczonych do pracy z FSB200? Jakieś to wszystko pokręcone... dajcie spokoj mnoznik 1/6 jest w chipsecie ,bo obsluguje on fsb200 niewazne czy chodzi z Bartonem czy nie ,wazne ze jest to GB skopal sprawe ,moge sie zalozyc ze w Abicie i Epoxie,Iwilu a nawet Shuttle (GT) - czyli firm nastawionych na o/c mnoznik 1/6 bedzie dostepny dla kazdego proca moze sie nawet okazac ze w tym GB po zmianie biosu mnoznik 1/6 bedzie dostepny dla fsb200 ,a nie tylko Bartona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Widzę zę znowu to samo z gigabyte.Tak samo było na mobo z kt400 ale w wersji 1.2 .Naszczęście można było sobie z tym poradzić, wieć moze teraz też da rady :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15178411 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15178192 Pojawily sie epoxy na kt600. moze cos lepszego? Czekam na recke :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...