Skocz do zawartości
przeciwnik

System Shock 2

Rekomendowane odpowiedzi

mikaelis, mam problem z zaisntalowaniem shtup dokładniej:

1. "Unzip into root of System Shock 2 install folder, with "Use Folder Names" enabled." co to znaczy "Use Folder Names" ?

2. Potem każą wrzucic wszystkie plik .crf do folderu res - to jest w celu gdyby cos poszlo nie tak ? bez tego i edycji configu tez bedzie działac ?

Mma jeszcze jeden problem, w grze w pewnym momencie jak chce cos kliknac w Inventory to on zamiast w to kliknac, to strzela... i niemoge nic przeniesc w inventory.

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mikaelis, mam problem z zaisntalowaniem shtup dokładniej:

1. "Unzip into root of System Shock 2 install folder, with "Use Folder Names" enabled." co to znaczy "Use Folder Names" ?

Chodzi zdaje się o to, że jak uruchomisz Winzipa w celu rozpakowania archiwum, to w zakładce zaawansowane masz takie okienko: "Wypakuj bez struktury folderów". Chodzi o to żeby było odznaczone. Po prostu twórcy spakowali moda w ten sposób, że rozpakowuje się do odpowiednich katalogów. Najlepiej rozpakuj archiwum gdziekolwiek i przekopiuj odpowiednie katalogi i pliki manualnie.

2. Potem każą wrzucic wszystkie plik .crf do folderu res - to jest w celu gdyby cos poszlo nie tak ? bez tego i edycji configu tez bedzie działac ?

Nie jestem pewien (znaczy się nie pamiętam, choć coś takiego chyba robiłem) . Nie mam teraz ani SS2 na kompie ani SHTUP. No ale chyba nic nie szkodzi spróbować tak jak pisze w instrukcji? Przekopiuj te pliki co potrzeba i już. Edycja configu to kwestia dopisania jednej linijki (zakładam że chodzi o linijkę: safe_texture_manager)

Mma jeszcze jeden problem, w grze w pewnym momencie jak chce cos kliknac w Inventory to on zamiast w to kliknac, to strzela... i niemoge nic przeniesc w inventory.

Tu nie mam pojęcia. nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Masz tak zawsze czy tylko w określonych momentach?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie mam pojęcia. nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Masz tak zawsze czy tylko w określonych momentach?

pozdrawiam

Po pewnym czasie grania, potem gdy dam new game to dalej mam ten błąd.

sorry za 2gi post pod rząd ale w innej sprawie:

W opcjach audio w system shock 2 jest opcja EAX ( Environmental Audio Extensions ) sound, nie moge go właczyc bo jest podświetlony na szaro, to znaczy ze mam za słabą karte dźwiękową ? mam zintegrowaną z płytą głowną ( Soltek SL-75DRV5-C )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W opcjach audio w system shock 2 jest opcja EAX ( Environmental Audio Extensions ) sound, nie moge go właczyc bo jest podświetlony na szaro, to znaczy ze mam za słabą karte dźwiękową ? mam zintegrowaną z płytą głowną ( Soltek SL-75DRV5-C )

Dokladnie tak. Twoja karta dzwiekowa nie obsluguje sprzetowego EAX. Potrzebny jest co najmniej SB Live.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh uwielbiam tą grę ! Razem z DeusEx (koniecznie jedynka) i Half-Life (raczej też jedynka) stanowi trójcę najlepszych, najbardziej klimatycznych gry FPP !

"You can run, but you can't hide ... khhkhkhkhkh" :D

Edytowane przez Outlander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jako, że mam wakacje postanowiłem sobie odpocząć od pracy i zagrać w starego dobrego System Shock 2. Na tym sprzęcie mam Windowsa XP Prof SP2. Zainstalowałem SS2, nie chciał działać(błąd związany z kartą graficzną. Minutka na forum i znalazłem opis jak to naprawić(na poprzedniej stronie w tym temacie). Zadowolony, uruchamiam gre, a tutaj "niespodzianka". Kolory są... "cukierkowe". Ehhh, strasznie to psuje klimat gry.

Sami popatrzcie: http://img131.imageshack.us/my.php?image=s...17175801pf7.jpg

Gra powinna wyglądać tak:

http://img.gamespot.com/gamespot/images/20...6_screen017.jpg

http://img.gamespot.com/gamespot/images/20...6_screen001.jpg

Jeśli ktoś byłby tak miły i mógłby mi pomóc, to byłbym wdzięczny.

Z góry dzięki. Narazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Affff, zapomniałem podać konfiguracji.

Niestety GeForce FX5600 256MB Golden Limited. Reszta sprzętu:

Asus A7N8X-X, Barton 2500+@3200+, Elixir 512DDR 400, WD 80GB 7200rpm.

ForceWare 66.93.

Inne gry wyglądają tak, jak powinny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, pewnie masz racje. Pogooglowałem chwile i znalazłem coś takiego:

Symptoms:

Uusual screen flashing, corrupt or odly coloured

textures, certain textures not appearing, etc.

Reason:

Lack of testing for unpopular graphics cards, or

use of outdated and incompatible drivers.

Solution:

Locate the newest most upto date drivers for your

video card, and install them. If this fails, try

locating slightly older than newest drivers, or

old than your current drivers.

EXE Fix/Patch:

None known.

No cóż, czas wrócić do "dentek".

Tylko teraz trzeba będzie trafić z odpowiednią wersją. Tak, aby działały z tą grą, ale także z moją kartą.

No nic, dzięki za pomoc. Jeśli ktoś może doradzić, który numerek dentek się tutaj spisze, to proszę o pomoc. Mam wolne połaczenie do neta, więc ściąganie kilku dentek to dość mozolne zajęcie.

Narazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacja (jak ja teraz projekt skoncze? :P ) :D

Ktos korzystal z texture packow i nowych modeli i moze jakies polecic? Pogooglalem troche za tym ale jest tego troche i wolalbym cos "z polecenia"?

A moze ktos testowal jakies inne mody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja się niestety przyssałem i mam dziwne wrażenie, że popełniłem błąd zaczynając Marine, a teraz upgradeuje sobie Hack. No ale mówi się trudno - może uda mi się skończyć w miarę przyzwoicie ;]

BTW. Juz ze dwa razy "podskoczyłem" ze strachu... A myslałem, że jestem duży chłopiec ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnalem sobie ta darmowa wersje - jest bez filmikow, spatchowana do najnowszej wersji, dziala bez instalacji (samo rozpakowanie).

Do tego mody:

- Rebirth beta 01 Complemented (mowe modele i tekstury postaci) i dodatkowo inny skin dla Midwife

- Shtup beta 5 (tekstury wysokiej jakosci)

- PsiAmp V2 (nowy wyglad reki z psiampem)

- Sky texture fix z Zombe Mod Manager 1.10

Mam jeszcze HiTorque MedSci, ktory zmienia troche poziom MedSci (np. swietnie wygladajace szklane drzwi), ale przy okazji dodaje tez zbrojownie z Security Station (na pewno w tej pierwszej, nie wiem jak w innych, bo za krotko gralem) co troche upraszcza gre (w pierwszej zbrojowni wisza na scianie dwa shotguny w idealnym stanie i troche amunicji do nich). Raczej przy nim zostane, bo mam zamiar grac czystym psionikiem, ale komus moze to przeszkadzac.

Mody bralem stad: http://www.strangebedfellows.de/index.php

Screeny wrzuce potem, musze Frapsa sciagnac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nooo, zdecydowanie ładniej wygląda teraz, ale i tak musze zacząć od nowa, bo troszkę skopałem chyba postać ;]]

Dzienx costi za te modziki, wszystko sie zawsze przydaje ;*

Nie ma to jak starsza gierki w hi-res chodzące 75 FPS ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mi apetyt zrobiliście ;)

mody już ściągnięte, gra idzie.

z racji mego młodego wieku w grę jeszcze nie miałem przyjemności pograć, choć dużo o niej słyszałem. najwyższy czas nadrobić zaległości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos jest zainteresowany, to tutaj jest intro: http://youtube.com/watch?v=Oh17b3hWEOQ&amp...stem%20shock%22

Polecam szczegolnie tym, co pierwszy raz ;)

EDIT: a tutaj "druga czesc" intro, filmik wprowadzajacy w fabule bezposrednio poprzedzajacy rozpoczecie gry: http://youtube.com/watch?v=G7uBG-tzJKw&amp...stem%20shock%22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak mialem - w koncu zainstalowalem go "recznie", tzn. kopiujac katalogi z zipa do katalogu z SS2, zgodnie z instrukcja w readme.

Niby na tamtym forum ejst napisane, ze z mod managerem dziala, ale nie chcialo mi sie testowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi