Numernabis Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Witam. Poszukuję przewiewnej obudowy która pomieści duże karty graficzne. Obecnie mam 6900XT +5800X z AIO 240 i ledwo się zmieściła. Temperatury nie są jakieś duże bo 70C na procku i 65 głównie karta (do 70 momentami dojdzie) ale poszukuję jakiejś obudowy, która będzie duża, przewiewna i ze spokojem pomieści tego potworka. Zastanawiam się czy nie wymienić też wentylatorów z Cooler Master Master Liquid 240 i ogólnie w obudowie na takie, które będą pompować znacznie więcej powietrza do obudowy. Na oku mam następujące modele: Lian Li PC-O11DX Tutaj wyjątek bo od jakiegoś już czasu podoba mi się ta obudowa. Pytanie czy AIO na boku obudowy z wentylatorami ustawionymi na zasys powietrze do środka, na górze wyciągający i na dole zasysający powietrze dla karty + tył wyciągający ma rację bytu tutaj? Generalnie myślałem też aby kupić O11 Air Mini, ale karta tam praktycznie na styk będzie. Zależy mi na czymś dużym i żeby przewiewna była. O11DX za mną mocno przemawia, ale czy da radę w niej sensownie ustawić wentylatory aby powietrze się w środku nie kotłowało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Mam tą budę w wersji XL i w podobnej do opisywanej do Ciebie konfiguracji - AIO w konfiguracji pull na boku zasysa powietrze do środka (3x120), 3x120 na dole dmucha na kartę, 1x120 z tyłu i 3x120 na topie to wywiew z obudowy. Jest cicho i chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 A może trochę dołożyć i kupić be quiet! SILENT BASE 802 Midi Tower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 7 minut temu, Krzysiak_PL_GDA napisał: A może trochę dołożyć i kupić be quiet! SILENT BASE 802 Midi Tower jako ze nie polecałem, ale ziom się uparł na ta obudowę, to mogę śmiało napisać swoje wrażenia z tego zajścia, wielka jak stodoła i mega nie praktyczna, nie wim może dlatego że tam w Ameryka maja system mierzenia w calach, a w Europa jest cm , jak się zamontuje płytę główna to potem przeprowadzając przewody w stosunku do otworów nic z niczym nie pasuje ... , poszukaj cos z Fractal albo Phanteks ja się zastanawiam czy na gwiazdkę nie zakupić sobie Fractal Design Meshify 2 Lite RGB TG Light Tint (FD-C-MEL2A-05) https://www.morele.net/obudowa-fractal-design-meshify-2-lite-rgb-tg-light-tint-fd-c-mel2a-05-10590498/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Jeśli zamierzasz kupić RTX to raczej dopłać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numernabis Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 3 godziny temu, Setnik napisał(a): Jeśli zamierzasz kupić RTX to raczej dopłać . Nie zamierzam bo pisałem, że mam 6900 XT. Wymienię jedynie na 7900 XTX albo RDNA4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Więc co ci się bardziej podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...