blood_2899 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2022 Cześć, Jakie kości RAM zakupić do Intel i5-12400f @ Asus ROG Strix B660-A WIFI D4? Budżet do 1000 zł. Chcę by miały podświetlenie i synchronizację z Asus Aura Sync oraz by były 4 w zestawie. Wstępnie wybrałem i zamówiłem Kingston Fury Renegade 3600MHz CL16 [KF436C16RBAK4/32], ale nie wiem czy sklep zrealizuje wysyłkę w terminie i być może będę mógł zrezygnować z zakupu i wybrać inne kości. Czy Renegade'y będą pracować w Gear 1 przy tym CPU przy taktach 3600MHz i timingu CL16 (czytałem że to zależy od taktowań kontrolera pamięci w CPU i że nie da się tego stwierdzić bez sprawdzenia z konkretnym egzemplarzem CPU)? Czy one są dual rank (wydaje mi się że tak)? Te kości są na QVL do tej płyty i rzekomo mają pracować poprawnie w ilości sztuk 4. Wysłałem zapytanie do Asus'a odnośnie tych kości, tydzień temu przekazali temat do działu technicznego i od tego czasu cisza. Co innego można wybrać w budżecie do 1000 zł i czy zauważę różnicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...