kptt Posted November 8, 2022 Report post Posted November 8, 2022 (edited) Cześć i czołem, Panie i Panowie. Mam przed sobą dylemat moralnościowy i bardzo proszę o poradę. Pacjentem jest S22 Ultra 12/256gb, preorder (dlaczego to może być ważne to zaraz opowiem). Problem: B A T E R I A. Jak widzę, że ludzie na Reddicie (na exynosie) wyciągają 8h+ SoTu w tym samym modelu, patrzę na moje około 4-5h z ledwością i zastanawiam się, co poszło nie tak. Moje grafy baterii wyglądają: 85% pełne naładowanie (warto zaznaczyć: oryginalna 45w od Samsunga, druga generacja, nie ta do Note 10), 8h w pracy (internet 4g włączony cały czas w tle), więc w drodze do pracy, z pracy i na przerwie realnie używam telefonu. W trakcie przerwy, trwającej około 25 minut, potrafi mi zjeść swobodnie 10-15%. Wracam do domu koło 17 i mam około 45 - 50%. Warto teraz zaznaczyć, że już jeden raz był na gwarancji z tym samym problemem, wrócił, wciąż ma ten sam problem. Oczywiście jak to z Exynosem bywa, nie ma problemu z podgrzaniem się. Dotychczasowe próby ogarnięcia: - Użyłem większości sztuczek do wydłużania baterii, - Zamykam aplikacje w ustawieniach wymuszaniem zamykania, - Nie używam lokalizacji, nie używam żadnych synchronizacji. - Oszczędzanie energii WiFi włączone, - Wyszukiwanie czegokolwiek w pobliżu wyłączone, - Używam WiFi tam, gdzie mogę, poza dostępem do wajfu używam 4g, - Jasność adaptacyjna, ale koryguję, żeby nie szła za wysoko. Pierwszy konfig przeprowadziłem przez Smart Switch z S9+, factory reset wykonałem czytając o problemie i na czysto zainstalowałem wszystkie aplikacje, manualnie zrzucając wszystko z komputera, drugi raz ustawiałem go po powrocie z gwarancji, trzeci raz, ponownie fabryczne bez smart switcha, już na androidzie 13. Czytałem też gdzieś, że ludzie ogólnie mają problemy z preorderowymi modelami, więc może to być z tym związane. MERITUM WYPOWIEDZI: Co Wy byście zrobili? Gwarancja po raz drugi? Sprzedać na olxie i kupić drugi, ten sam, ale z późniejszego rzutu? Czy może zmienić na iPhone 13 Pro Max całkowicie? A może iść na całość oraz dołożyć do 14 https://ispot.pl/iphone-14 ? Edited November 29, 2022 by kptt Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...