Skocz do zawartości
PoGo

Kodeki - ludzie ratujcie bo mi zara psycha siadzie !!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Jezu emcze sie jzu drugi dzien.

Instaluje deinstaluje.

divX 5.0.5, Xvid.Alpha.17.07.2003.1100, fddshow z cdrinfo, ac3 filter, klitecodec juz sie wkuryzlem i wszytsko na razm mam a filmy co mi przed reinstalka lazily, teraz nie chca

a jak puszczam w allplayerze to chce ssac xvid. Po czym instaluje go i wyskakuje ten sam komunikat. :/

Juz anwet zrobilem update directX

Juz nawet mailem tkaka akcje:

Wlanczam film, zaczyna sobie ladnie leciec, i nagle ciach-ciemno, juz wiecej nie ruszyl, kolejny film - co chwile byla zwiecha i bylo trzeba wlanczac od poczatku - to byl najlepszy wynik mojej wytezonej pracy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś miałem podobna sytuacjię,wszystko sie p.i.e.p.r.z.y.l.o, sformatowałem HDD i zainstalowałem na nowo system(Win XP Proff) ,po instalacji systemu zainstalowałem : DivX 5.0.5Pro, Xvid, AC-3 i wszystkie filmy chodzą pieknie.Tobie też zalecam usunięcie obecnego systemu z HDD i ponowna instalacjię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o bosze

jak bym mial instalwoac jeszcze raz wina to bym sie chyba pochlastal, od 3 dni dochodze do ladu po reinstalce i juz mit ylko te kodeki zostaly :evil:

A to ty winde masz świeżutką,no to próbuj tamtych kodeków,a może film się jakos uszkodził???różńie przecież bywa,gdyby niechodziły po tamtych kodekach to dobrze by było żebys ten film spradził u jakiegos kumpla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bylo tak

bo ogolnie mam nwoego kompa

wyjolem dyskz e starego i skopjowalem na nowe hd

ale ze wszytskimi filmami tak ejst

wlaczylem inny to allplayer nie widzial koder divx nie wiem co ejst grane :/

Cholera to dziwne,a może wszystkie się zwaliły, kto wie, jak masz jakis filmik na płytce to mógłbyś sprawdzić czy chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O Chyba rzeczywiscie sie uszkodzily

Kolejne 3 filmy z rzedu startwoalem z cd i dzialaja

probowalem tamte naprawic w allplayerze ale blad wywala

4 filmy sie spiprzyly przy kopjowaniu ale zonk

probowalem nagrac na cd je to wyskakuje blad odczytu crc w nero

da sie to naprawic? czy mam juz powiedziec paap i wywalic

dodam ze stary hd byl we fat32 a ten w ntfs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dlatego,inny system plików i już.

Ale spróbuj naprawić za pomocą VirtualDub.

hmm ale mialem tez inny plik, tez film chyba to byl Monty Python Live at the hollywood bowl i tez skopjowalem i dziala bez zarzutu ale te 4 co byly gdzie indzej leza

czyli mozna kopjowac z fata na ntfs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wlanczam VBR i pierwszy komunikat 'VBR audio stream detected' i ze przekonwertuje na standfard CBR.Nastpenie wyskakuje komunikat 'AVI Index not found or damaged - reconstructing file scan'.

Co ja dalej mamz robic bo takis rednio ajsny ten program dla mnie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi