Sylwek Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Witam. Chce kupić 256 ramu w jednej kości na chipset 266. Czy może mi ktoś napisać czym się kierowac przy zakupie ramu? Napiszcie pierw na jakie firmy patrzeć i ułużcie je od najlepszej do najgorszej, potem wiem że najlepiej to kupic CL 2. Nastepnie na jakich kościach czyli czy lepiej 8 x 32mb czy 16 x 16mb czy jak i na co jeszcze zwrucić uwage? A może znacie jakieś adresy gzie jest to ładnie opisane? A i chce kupić z alegro tak do 150 ale wiadomo że taniej to lepiej )))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 poszukaj troche bylo pelno topicow o pamieciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Boże... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Qrczeludzie miejcie kuzwa litość! Nie każdy ma stałke i może siedzieć godzinami i se szukać!!!! Jamm zwykły modem i nie stać mnie na takie szperani bo i prętkość zawrotna nie jest!! Wiec proszwe nie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>jajcię się!!!!!!! Dzięki że napisaliści że to już było to poszukam bo skąd miałem wiedzieć czy było. Kazdy jest cwany jak ma kase i stałke. Sorki jak kogoś obraziłem ale taka jest prawda panowie i prosze napisac że to już było a nie jakies komętaze typu Boże! Jak ja miał bym stałke to bym poszukał i podał linka do tego tematu temu co by o niegop pytał. Dobra sorki ale prosze pamiętajcie że nie każdegoi stać na szperanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Najlepsze ramy sa to KINGSTONY I GEIL sa bardzo wydajne i stabilne i moga byc CL2,5 no i maja wmiare nolmalną cene a naprawde sa to bdb ramy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Najlepsze ramy sa to KINGSTONY I GEIL sa bardzo wydajne i stabilne i moga byc CL2,5 no i maja wmiare nolmalną cene a naprawde sa to bdb ramy. Najlepsze ramy sa to KINGSTONY I GEIL sa bardzo wydajne i stabilne i moga byc CL2,5 no i maja wmiare nolmalną cene a naprawde sa to bdb ramy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Dzięki xxx za odpisanie:). Innym też dzieki :( Bez obrazy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 pomimo plytki 266 wez pamiec co najmniej 333 lub 400 bedziez mial zapas na oc w tym na agresywne czasy dostepu i bedzie na bank stable a roznica w cenie to pojedyncze zyle, ostatnio wszyscy chwala twinmosy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Z dostepnosci to Twinmos DDR333 na Mtecach jeszcze mozna znalezc, lub Kingston`y na Infineon`ach mialem ostatnio i bez problemu chodzily na CL2 przy czesttoliwosci 333, niestety nie mailem czasu na wykrecenie ich i sprawdzenie na jakiej max czestotliwosci chodzily. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Albo jak znajdziesz to kup kingstony na kosćiach winbonda.Jak sie ostatnio bawiłem drut modem to te pamieci poszły bez zmiany napięcia na 180 fsb przy agresywnych imingach.Moze i by poszły wyzej tego niewiem bo jak już zwiększyłem fsb to profilaktycznie podniosłem napięcie o 0.1V na pamieciach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 bier twinmosy u mnie przy dual chanel chodza na cl2 333@390mhz kosci to mteci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 GEIL !!!!!! chociarz te TWINMOSY sa tez dobre . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Ja bym bral te twinmos. Bo są tanie i wystarczajaco dobrze podkrecalne :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Twinmoski - tanie i dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Dzięki wielkie tym którzy mają litosć nad zwykłymi modemowcami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Qrczeludzie miejcie kuzwa litość! Nie każdy ma stałke i może siedzieć godzinami i se szukać!!!! Jamm zwykły modem i nie stać mnie na takie szperani bo i prętkość zawrotna nie jest!! Pobluzgaj na TP. Ja też mam modem i się musiałem przyzwyczaić... Stałe będzie od października w Kraku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 A ja mam GEILA PC400 ULTRA CL2 i 256mega, powiem że jestem z niego średnio zadowolony, udało mi się go wykręcić max 444MHz, to chyba trochę mało jak na niby dobre pamięci, któremuś z userów wykręcił się max 408MHz, rotflx2, ogólnie kręcą się ledwo poza swoją specyfikacje, bierz więc lepiej jakieś corsairy albo twinmosy, tanie i dobrze się kręcące, pozdroofka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 GEIle, podobno, te ostatnie, także średnio wychodzą z jakością. najbardziej opłacalne stały się TwinMOSy. najlepiej jak byszakupił sobie na DDR333 albo DDR400, będziesz miałna przyszłość. Kostli na CL2 powinny już być, ale i na 2,5 przestawionym na Cl2 też się powinny dobrze kręcić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Moje TwinMosy miękko poszły przy takich timingach jak w podpisie na 440 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Tylko nie kupuj RAMu na Allegro - kupowałem 2 x i 2 x dostalem nie dokonca to co chcialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Mam małe pytanko, z góry przepraszam tych którzy będą się wkurzać że to już było ale nie stac mnie na szukanie więc mam kość Simensa 128 ustawioną na 133mh i cl 2 ( ajakie nomnalne to nie wiem) w dim 1 i działa. Zamierzam dokupic 256 elxira cl 2,5 i sprubuje je ustawic na cl 2 i teraz pytanie gdzie je wsadzić? W jaki dim? Wim ze jest jakas reguła ale nie wiem jaka. Najpierw od najmiejszej w 1 potem potem większe pokoleji czy na odwrut? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Kup pamięci Kingstons 333 Wsadzasz je do obojętnego slotu na pamięc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Elixiry 333 u mnie chodza na CL2 2-3-2 1T ,ale na 266 ,na 333 za cholere nie chca nawet na 3.0v wiec uwazaj na Elixiry bo moga ci nie chodzic na CL2 do banku 1 wloz 256mb ,a do banku 2 wloz 128mb update: jezeli masz zamiar chodzic tylko na 266 to spokojnie Elixiry 333 beda chodzic na CL2 ,bo maja tak w specyfikacji ,chodzilo mi o wyzsze szyny niz 266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Kurcze, chyba nic nie kupie. co znaczą te litery ECC, ECC regestid czy cóś? Dzieki za odpisanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Kurcze, chyba nic nie kupie. co znaczą te litery ECC, ECC regestid czy cóś? Dzieki za odpisanie pamięci ECC posiadają mechanizm korekcji błędów, registered są z rejestrami (pamięć potrafi szybciej zapisać i odczytać informację). Są to pamięci do serwerów, Ty bierz non-ECC, unregistered. Jak znasz dobrze angielski to zapoznaj się z tym: http://www.corsairmicro.com/memory_basics/...3707/index.html Powinno dużo wyjaśnić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 jak cie nie stac na stalke to cie nie stac na dobre ramy:) A najlepsze to sa ramy pozlacane, takie najlepiej wygladaja na lustrze. Moga byc w jakies wzorki (aniolki albo cos). Tylko koniecznie zlote!!! A na powaznie to Kingstony sa niezle, Geile i OCZ, ale te ostatnie podajze tylko eXtreme wiec raczej nie ma ich 266:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Chwila, kto powiedział ze mnie nie stac? Ja nie chce przepłacać to raz a za okazja nie będę czekał, dwa to to ze nie kupie na 333 czy 400 bo po co? Zrobiłem błąd kupując płytę ecs k7vta3 bez możliwości większego podkręcania wiec po co mi takie ramy na tych czenstotliwosiach, owszem na zas ale jak zmienie płyte to może to nastapi za 3 miechy lub później a wtedy to kto wie co będą za wynalazki i może okaże się ze nie potrzebnie kupiłem i wydałem niepotrzebnie kasę na ram 400mha. I tu nasuwa mi się takie powiedzenie z języka polskiego „ Żyj chwilą” nie pamiętam jak było po łacinie. I na koniec, zakup ramu to wydatek na pewien czas rzędu u mnie ok. 12 miesięcy a opłata za stałke jest co miesiąc ale i na nią jest mnie stać bo dzielił bym ja z kumplem a problemem że jej nie mam leży po stronie tpsa którzy powiedzieli mi ze sdi nie montują bo im się nie oplaca i wolą montować neostrade a że ona do mnie dotrze to musze poczekać z wiatrem i z górki spokojnie z 2 lata znając tpsa. Chore ale co zrobic. A wspomne jeszcze że miałbym warunki na sdi bo leci kołomnie niedaleko światłowud i cała reszt jest też nowa ale coz, nie będę się z nimi kłucił bo oni sa panami a my? No coż. WIELKIE SORKI że tak się rozpisałem nie na temat. Przepraszam ale nie lubie mieć spraw nie wyjśnionych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...