TOMAHAWK_ Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Ostatnio kuzyn poprosił mnie rzebym mu podkręcił komp Duron 1200 na płycie ECS K7VTA3 v 1 (szajs, versja 7 jest dobra do oc FSB do 250), więc musiałem użyć metody "przepalania i łączenia mostków "na procku. No to zdjołem procem patrze na proc i na tabele ściągniętą z netu dla durniów, i cóś się nie zgadza, okazało się że nowsze durony korzystają z tych samych mostków co T-bred.No to ściągłem z netu schematy T-bred,i zaczołem kręcić najpierw ustawiłem napięcie na 1.85 i FSB na 133 (da się na 100 lub 133) i nic się nie dzieje ,czarny ekran :cry: daje spowrotem na 100 i działa :D . Nic myśle dam mnożnik z 12 na 11.5 (trzeba było przepalić jeden mostek i jeden połączyć). Zabrałem się za przepalanie ,użyłem do tego zasilacza 12V. Przepaliłem ten mostek i wsadziłem procek i tylko nałorzyłem cooler (nie przyczepiałem go) i załączyłem kompa i..... komp nie wystartował ,wydawał tylko skrzeczący dzwięk nie z głośniczka i nie z coolera ale z ?? proca ??. Ustawiłem wszystko z powrotem jak było na początku ale komp ciągle nie wystartował . Może dlatego że nie zapiołem radiatora tylko go nałorzyłem i docisnołem. Proc jest jeszcze na gwarancjii do końca miesiąca. Najgorsze że kuzyn mieszka ode mnie o 300 km. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 pewno radiator o podwyzszenie socketa sie zachaczyl na 1,85 to beton w 2sekundy.. kumpel przy mnie zrobil to identyko i nie ma prawa wstac oglandnijcie procka czy nie jest ukruszony zetrzyjcie olowek i na gware pojdzie na 99% sprawdzcie plytke duraki braly ze soba plytki!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Proc nie jest ukruszony ,myłem go mydłem(polecam tylko nie wyżymać 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Tego durnia i tak za dużo nie podkręcisz (może do 1.4ghz), więc czy jest sens? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 pewno radiator o podwyzszenie socketa sie zachaczyl na 1,85 to beton w 2sekundy.. kumpel przy mnie zrobil to identyko i nie ma prawa wstac oglandnijcie procka czy nie jest ukruszony zetrzyjcie olowek i na gware pojdzie na 99% sprawdzcie plytke duraki braly ze soba plytki!!! Mój genialny kumpel ostatnio tez spalił sobie durona 1000mhz przez złe nałożenie coolera. Potem chcąc sprawdzić czy on jeszcze działa zepsuł dwie płyty główne zakładając ten procesor. We wszystkich przestało działać złącze AGP. Łącznie w niecałą godzinke zepsuł 3 płyty główne. Hehe. Wiec toż że duraki brały ze sobą płytki ma w sobie troszke prawdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...