Skocz do zawartości
un_ix

problem z wykryciem drugiej Barracudy - prosze o pomoc...

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: witam

posiadam sprzet o konfiguracji takiej jak w miejscu na podpis. ostatnio wpadl do mnie kumpel z twardym. byla to Barracuda IV 60 GB. podlaczamy ja na miejsce nagrywarki do drugiego kabla IDE. dysk byl ustawiony na slave. wlaczamy kompa, bios wykrywa oba dyski (moja 80 i kumpa 60). loguje sie do win'a. klikam w 'moj komputer' no i widze tylko mojego twardziela. wylaczylismy kompa i podociskalismy wszystkie kable. startujemy i dalej to samo. bios widzi, win nie. przelaczylismy na jedna tasme, razem z moim twardym. moj ustawiony na master, a kumpla na slave. wlaczamy kompa. bios widzi obydwa, win tylko jednego - mojego. wkurzylem sie troszke i podlaczylem mojego starego twardego - Fujitsu 8,4 GB. wlaczamy kompa. bios widzi obydwa, win tez.

w czym tkwi problem? czemu Barracuda kumpla jest niewidzoczna dla wina? obydwa dyski maja zalozone tylko po jednej partycji. prosze o pomoc. z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: kumpel win'a 2000, a ja win'a 98 SE. ale z kolei inny kumpel mial u siebie Barracude IV 60 GB z win 2000, a drugi przyszedl do niego tez z Barracuda IV 60 GB, ale na win 98 se i wszystko im chodzilo. tam byla zaleznosc win 2000 byl glownym systemem, a u mnie na odwrot - win 98 se.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mówiłeś że bios go widzi więc raczej nie, ja bym też powidział że koleś ma NTFS i to na 100% albo ja jestem głupi :) -możesz sprubować zrobić totalny burdel i zabootować z tego dysku kumpla - tyklo będzie żeźnia z driverami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: ... a czy moze byc tak, ze EPOX 8KHA+ nie obsluguje dyskow o lacznej pojemnosci 140 GB?

Hehe. Co jak co ale Epox chyba nie ma z tym problemów. Nawet moja płyta, która jest najlepsza na świecie (K7S5A) obsłużyła już dwie BIV 80GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...