agresor Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Witam :!: Mam wyżej wymienionš płyte i mam z niš problem a dokladniej to 2. 1.Wczoraj kupilem pamięci Twinmos 2 x 256 ddr400 i wlożyłem je zgodnie z instrukcjš pod dual channel. Pamieci bios wykrywa jako ddr400 ale pisze ze dual channel jest wylaczany. Siedziałem w biosie pare ładnych godzin i szukałem gdzie to moge właczyć, niestety nie znalazlem żadnej opcji dotyczšcej dual channel, a chciałbym ja włšczyć bo to może rozwišzać mój 2 problem. Drugi problem to to że przed wyjazdem posiadałem p4 2.4 FBS 533 a spadła na niego doć duża skrzynka z narzędziami i z procka nic nie zostało :( . Mój stary pojechał kupił p4 2.4 FBS800 i wukrywa go jako p4 1.6 133x12. Czy da sie co z tym zrobić :?: Bios mam w Award-a w wersji F5. Prosiłbym was o pomoc. Z góry wielkie dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 wgraj nowy bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Ctrl+F1 bedzie nowe menu i tam dajesz Dual Chanell na Enabled i tyle :D Ja mam F3 i tak jest, coprawda jest szare [czyt nie da sie zmienic], ale to pewnie dlatego ze mam 1 kosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 ta płyta nigdy nie wjedzie na 200fsb. Daję jej max 166mhz. SIS655 nie jest stworzony do tak wielkich fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 U mnie kazda proba wejscia powyzej 149.74 MHz (wg BIOS 150 MHz) konczy sie radosnym komunikatem: BIOS CHECK SUM ERROR. Dodam ze procek chodzi na 149.74 MHz full stable, na 1.6V, a na 151 juz nawet na 1.725 posta nie chce przejsc. NB A0 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jk! Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 zmiana biosu raczej nic nie da (osobiscie mam ver F7), a co do fsb u mnie bez problemu chodzi procek na magistralach od 133 do 175, więcej nie próbowałem, do 166 chodzi na standardowym napięciu a Duala mozna właczy lub wyłączyć w menu które pokazuje się po kombinacji Ctrl+f1 i powinny ci te twinmosy smigac, bo kumpel ma na naszej płycie właśnie te 400 i chodzą no problem. PS. NB A0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...