First Ever Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) Witam, W końcu znalazłem trochę czasu i postanowiłem rozbudować swoją stronę - dodałem dział ze sterownikami. Zapewne zastanawiacie się dlaczego tworze coś czego jest już "setki" w Internecie, już wyjaśniam... Strony ze sterownikami (jakie znam) mają archaiczny wygląd Często nie posiadają najnowszych wersji Są trudne w nawigacji, brak oczywistych kategorii, wymagają wielokrotnego kliknięcia Sterowniki wymieszane są z aktualizacjami programów - jeden wielki mix Gromadzą wszystkie wersje sterownika, a najnowszy znajduje się często na samym końcu listy Zazwyczaj nie zamieszczają sterowników w wersji beta lub deweloperskich Często zawierają linki do darmowych hostingów, które mają ograniczenia transferu Strony przepełnione są reklamami i często przekierowują na inne niebezpieczne strony Nie edukują użytkowników Tak wygląda moje podejście do tematu... Nowoczesny interfejs, tylko ważne informacje o sterowniku Błyskawiczna aktualizacja do najnowszych wersji Łatwa nawigacja, główne kategorie i najpopularniesze sterowniki Strona zawiera wyłącznie sterowniki i tematy związane ze sterownikami Wyłączenie najnowsza wersja stabilna, testowa (opcjonalnie deweloperska) Bezpośrednie linki do serwerów producenta, w kilku przypadkach sam hostuję pliki Brak reklam i innego syfu Zamieszę przydatne tutoriale jak znaleźć i aktualizować sterowniki Szybkie porównanie z największymi zagranicznymi i polskimi portalami zamieszczjącymi sterowniki. Np. sterownik AMD Ryzen Chipset (WHQL) dla płyt z AM4/AM5/Threadripper (na dzien 21 listopada 2022). Stwierdzicie, że dziwnie to wygląda, bo mam nowszy sterownik WHQL niż AMD na oficjalnej stronie (eee?) Oficjalna strona AMD: 4.09.23.507 Guru3D: 4.09.23.507 TechPowerUp: 4.09.23.507 TechSpot: 4.09.23.507 MajorGeeks: 4.09.23.507 Softpedia: 4.08.09.2337 Station-Drivers: 4.11.2.829 (przepakowany) Instalki: 4.09.23.507 dobreprogramy: 2.10.13.408 Programosy: Brak First Ever: 4.11.2.829 (oficjalny instalator) W tym tygodniu dodam kilka opcji i tutoriali: Zgłoszenie nowszej wersji sterownika / zgłoszenie błędu Najlepsze programy do aktualizacji sterowników Jak samemu znaleźć sterownik do niewykrytego sprzętu Teraz już zapraszam na moją stronę: https://www.firstever.eu/drivers Jeżeli macie jakieś sugestie to napiszcie - pozdrawiam! Edytowane 22 Listopada 2022 przez First Ever 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2022 Jako pierwsi na świecie zamieszczamy instalator z najnowszymi sterownikami Intela w wersji 31.0.101.3889. Sterownik przeznaczony jest dla kart IRIS/Xe oraz iGPU wbudowanych w procesory 11tej-13tej generacji. EXE: https://firstever.eu/download/gfx_win_101.3889.exe ZIP: https://firstever.eu/download/gfx_win_101.3889.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...