datwardaguy Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 (edytowane) Hej, ze względu braku możliwości przekierowania portów w Vectra, postanowiłem zrobić obwodnice. Modem Vectra MTA TECHNICOLOR CGA4236 na modemie pisze model CGA4236TCH1 Model TPLINK Router TP-LINK TL-WR841N Sytuacja wygląda tak. Z bloku podpięty mam kabel od Internetu do Technicolor, następnie przestawiłem go w tryb bridge. Podłączyłem Ethernet pod gniazdo 1 (są tylko 1-4) z modemem TPLINK do gniazda WAN (chodz mam jeszcze gniazda 1-4). TP LINK modem ustawiłem w tryb pracy - Punkt dostępowy (choć mam jeszcze 3 inne opcje: Router bezprzewodowy, WISP, Wzmacniacz sygnału. Sytuacja wygląda tak: Internet Technicolor mial przy polaczeniu 5g wifi parametry: Pobieranie 550Mb/s, wysyłanie 65Mb/s. Obecnie łącząc się przez TP LINK wifi mam parametry: Pobieranie 33Mb/s, wysyłanie 35Mb/s. [EDIT] Zmieniajac na tryb pracy Router bezprzewodowy predkosc internetu jest 100Mb/s Prosiłbym o radę, czy jest szansa przyśpieszenia modemu TPLINK poprzez poprawienie jego ustawień. Pozdrawiam, datwardaguy Edytowane 24 Listopada 2022 przez datwardaguy dodanie paragrafu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Przecież ten TP-Link to zabytek.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datwardaguy Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Hej, dzięki za odpowiedź. Mógłbyś rozwinąć myśl? Rozumiem, że tp-link może być stary, ale żeby tak spadła prędkość połączenia? Vectra nie pozwala przekierowywać portów na swoim Technicolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Hej, Doprecyzowując - zabytek z portami 100Mb/s. Choćbyś stanął na uszach, więcej z niego nie wyciśniesz. https://www.tp-link.com/pl/home-networking/wifi-router/tl-wr841n/#specifications Kup cokolwiek nowego z portami 1Gb/s i będzie git. Pzdr 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datwardaguy Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2022 Dziękuje za informację 🙂 Szkoda mojej kasy na tplink, no ale trudno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...