Skocz do zawartości
robak

Daemon a SaveDisc v2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zainstalowanego Daemona, jest włączona emulacja SaveDisc (ikonka koloru zielonego), wkładam płytkę z gierką zabezpieczoną SaveDisc v2, instaluję ją, po instalacji robię obraz w CloneCD, montuję obraz gierki w Daemonie i.....nic. No właśnie co to może być. Może ktoś z Was miał taki problem. Dodam, że nawet jeżeli chcę załączyć tą gierkę normalnie z płyty to też nie chce wejść. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszperałem i znalazłem na cdrinfo-forum:

"...Najnowsze zabezpieczenia mają 'blacklisty' - jeśli zabezpieczenie odkryje, że blacklistowany program znajduje się w pamięci/na dysku/w rejestrze to odmówi uruchomienia zabezpieczonego programu. Takie programy znajdujące się na czarnej liście to:

- Insektors

- Playbackup

- Daemon Tools

- FantomCD

- Alcohol 120%

- CloneCD Tray z opcją Ukryj nośnik

Więc jeśli kopia nie działa a Ty masz zainstalowany jeden lub więcej z powyższych programów to już wiesz co robić Aby uniknąć blacklisty nie używaj dwóch pierwszych programów w ogóle, co do DT, FantomCD i Alcohol-u - zawsze instaluj najnowszą wersję jeśli ich używasz i zawsze zmieniaj ID Producenta i Produktu dla ich wirtualnych napędów."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec rozloze to na czynniki pierwsze. Masz orginalna zabezpieczona gre robisz kopie, chodzi super i wogule cud, miód. I juz z tej kopii co masz nie zrobisz drugiej zeby dzialala niektore zabezpieczenia da sie tylko raz przegrac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi