robak Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Mam zainstalowanego Daemona, jest włączona emulacja SaveDisc (ikonka koloru zielonego), wkładam płytkę z gierką zabezpieczoną SaveDisc v2, instaluję ją, po instalacji robię obraz w CloneCD, montuję obraz gierki w Daemonie i.....nic. No właśnie co to może być. Może ktoś z Was miał taki problem. Dodam, że nawet jeżeli chcę załączyć tą gierkę normalnie z płyty to też nie chce wejść. 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 To jest oryginał czy kopia. Jak kopia to moze byc źle przegrana i moze wymagac cracka. Jeżeli masz więcej niz jeden napęd cd to moze miec znaczenie do którego napędu wkładasz płyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Gierka orginalna Settlers IV. Mam zrobioną kopię która działa, tak więc z tej strony jest ok. Przed instalowaniem Daemona wszystko było ok. Dopiero po dzieją się takie cuda. Mam dwa napędy: LG DVD i LG CDRW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Dziwne mam settlers IV, Misje dodatkowe i Trojan i wszystkie chodzą na Daemon'ie po zrobieniu obrazu.Pojawia cisie komunikat ze brak płyty cz cos innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Pojawia się logo settlers a potem znika i tyle :( Może napisz mi krok po kroku kolejność czynności, co najpierw czy instalacja z orginału a potem robienie obrazu czy instalacja z obrazu, sam już nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Jaki masz system. Mozliwe ze gra wychodzi na pulpit z powodu jakiegos błedu. Jezeli przed instalacją Daemon'a było wszystkko dobrze to spróbuj go odinstalowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Sory za tyle pod rząd ale forum sie sypie i wysłało mi kilka pod rząd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Sory za tyle pod rząd ale forum sie sypie i wysłało mi kilka pod rząd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Sory za tyle pod rząd ale forum sie sypie i wysłało mi kilka pod rząd. Dobrze ze kilka udało mi sie skasować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 System to XP Pro, ale dalej miałbym prośbę z tą kolejnością :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 więc nie ma dla mnie nadziei :( 8O :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Jak nie masz Service Packa to zainstaluj. Kolejniosc nie ma znaczenia. Ja instalowałem zarówno z CD jak i obrazu i działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 A emulację SaveDisc trzeba włączyć przed instalacją z obrazu? Czy jeszcze przed robieniem obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Najlepiej załaduj obraz na virtualny naped Clone Cd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Spróbuję tak zrobić, ale dalej nie będę wiedział skąd te problemy z Daemonem. Najbardziej dziwi mnie to że teraz nawet po normalnej instalacji z orginału gierka nie chce mi chodzić chociaż płytka jest w napędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Poszperałem i znalazłem na cdrinfo-forum: "...Najnowsze zabezpieczenia mają 'blacklisty' - jeśli zabezpieczenie odkryje, że blacklistowany program znajduje się w pamięci/na dysku/w rejestrze to odmówi uruchomienia zabezpieczonego programu. Takie programy znajdujące się na czarnej liście to: - Insektors - Playbackup - Daemon Tools - FantomCD - Alcohol 120% - CloneCD Tray z opcją Ukryj nośnik Więc jeśli kopia nie działa a Ty masz zainstalowany jeden lub więcej z powyższych programów to już wiesz co robić Aby uniknąć blacklisty nie używaj dwóch pierwszych programów w ogóle, co do DT, FantomCD i Alcohol-u - zawsze instaluj najnowszą wersję jeśli ich używasz i zawsze zmieniaj ID Producenta i Produktu dla ich wirtualnych napędów." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Hmm wtrace swoje 3 grosze. A czy wy wiecie z z kopi niektorych zabezpieczen nie zrobisz drugiej kopi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Hmm wtrace swoje 3 grosze. A czy wy wiecie z z kopi niektorych zabezpieczen nie zrobisz drugiej kopi ?? Moze cos więcej bo chyba nie rozumiem o co ci chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 No wiec rozloze to na czynniki pierwsze. Masz orginalna zabezpieczona gre robisz kopie, chodzi super i wogule cud, miód. I juz z tej kopii co masz nie zrobisz drugiej zeby dzialala niektore zabezpieczenia da sie tylko raz przegrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 A oto skarbnica wszelkiej wiedzy na temat nagrywania zabezpieczonych płyt :D http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?s=&...&threadid=14663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...