Gość doc Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Witam Jak mozna, za pomoca kabelka 'Video In' zgrac sygnal telewizyjny? Jaki jest do tego potrzebny progam? Gdzie podpiac kabelek? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Witam Jak mozna, za pomoca kabelka 'Video In' zgrac sygnal telewizyjny? Jaki jest do tego potrzebny progam? Gdzie podpiac kabelek? Pozdrawiam Hm, jeden koniec kabelka podpinasz do wejścia na karcie, a drugi do wyjścia w telewizorze. ;) Na kartach mogą być różne wejścia/wyjścia, wymagające różnych przejściówek. W TV z kolei będziesz zapewne korzystać z eurozłącza (scart). Program do przechwytywania obrazu jest Ci oczywiście niezbędny. Np. Video In z ATI Multimedia Center, Virtual Dub, PowerDirector Pro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgrywanie z TV, prosta obróbka, kompresja: :arrow: http://www.doom9.org/capture/start.html Podstawy telewizji, warto przeczytać: :arrow: http://www.doom9.org/video-basics.htm Oczywiście powyższe teksty są po angielsku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doc Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 A zgrac sygnal z TV poprzez TV-IN czy Video-IN? :oops: (wiem, ze niby glupie pytanie bo sama nazwa wskazuje ze TV ale 'kto pyta, nie bladzi' :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 kurcze, a czy komus udalo sie zgrac obraz z TV za pomoca S-video?? bo ja za cholere nie moge tego zrobic, tylko "czincz" :P nie wiem dlaczego :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Ja mam Gigabyte'a R9000 z VIVO i bez problemu zgrywam z magnetowidu poprzez S-Video. Program to Virtual VCR, calkiem fajny lecz ma pewna niedorobke bo nie pamieta ustawienia standardu koloru. Potrafi skorzystac z wgranych w system kodekow i przy mocnym kompie da sie robic kompresje w locie. Na moim athloniku spokojnie kompresuje w locie przy pomocy XVid bez zagubionych klatek. Niestety nie starcza juz mocy na audio i musze nagrywac nieskompresowane bo przy kompresji np. mp3 to od razu gubi klatki. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...