Skocz do zawartości
Pitt

Nowy zasilacz "COOLERMASTER ULTRA SILENCER 400W"

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić sobie porządny zasilacz i przeglądałem Allegro i zwróciłem uwagę na nowy zasilacz COOLERMASTER ULTRA SILENCER 400W. Do tej pory nastawiałem się na nieco droższy CHIEFTEC (HPC-360-302-DF) 360W z 2 wiatrakami i aktywnym PFC.

Jak myślicie, kupować Chiefteca czy może ten Coolermaster będzie ok. Dodam że zależy mi też na ciszy ponieważ mam WC w kompie i w chwili obecnej słyszę tylko zasilacz. Wg. opisu zasilacz Coolermastera pracuje z głośnością 21db. Natomiast nie wiem jak głośno pracuje Chieftec.

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę kupić sobie porządny zasilacz i przeglądałem Allegro i zwróciłem uwagę na nowy zasilacz COOLERMASTER ULTRA SILENCER 400W. Do tej pory nastawiałem się na nieco droższy CHIEFTEC  (HPC-360-302-DF) 360W z 2 wiatrakami i aktywnym PFC.  

Jak myślicie, kupować Chiefteca czy może ten Coolermaster będzie ok. Dodam że zależy mi też na ciszy ponieważ mam WC w kompie i w chwili obecnej słyszę tylko zasilacz. Wg. opisu zasilacz Coolermastera pracuje z głośnością 21db. Natomiast nie wiem jak głośno pracuje Chieftec.

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

Chieftec z aktywnym PFC jest naprawdę cichy - polecam ten zasilacz. Co do tego Cooler Mastera się nie wypowiem bo nic o nim nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyslam sie ze chodzi Ci o aukcję. Ten CM nie jest rozpowszechniony, wiec malo kto cos o nim wie, a ten gosciu nie podaje nawet obciazen poszczegolnych linii. Z tego co widac na zdjeciu na allegro ma on tylk 1 wiatrak, a 1 wiatrak musi pracowac szybciej zeby ostudzic taka zasilke niz 2. Chiefteci to naprawde ciche zasilki, wiec wybieraj - bierzesz pewnego Chiefteca albo ryzykujesz z tym CM. pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...