Skocz do zawartości
BLaDDe

spalona sieciowka w epoxie po burzy?? pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

w sobote w zielonej gorze byla wypasista burza i walnelo w blok obok. komp padl. jak sie pozniej okazalo zasilacz poszedl do bozi i najprawdopodobniej sieciowka... co ciekawe mam epoxa 8rda+ i zawsze mialem w biosie mozliwosc wlaczenia i wylaczenia sieciowki... teraz takich opcji nie widze. czy jezeli jakies urzadzenie typu karta sieciowa na plycie sie zpieprzy to od razu nie ma ustawien do tego w biosie??? hmm bo pewny czy sie zjarala to nie jestem... ale diody sie nie zapalaja a nie wiem jak ja sprawdzic. moze jakies pomyly???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja dwa tygodnie temu mialem dokladnio to samo z Abitem z tym ze plyta juz sie nie podnosila wcale a na dodatek poszedl terminal SDi, router i hub. Teraz jak widze ciemne chmury to wyciagam wtyczki. Cos mi sie widzi ze jedynym wyjsciem to sieciowka na pci albo plyte do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no fakt zasilacz mam zapasowy od kumpla. ale czekam na nowy ze sklepu... bedzie pojutrze. a co to znaczy wszystko z kompa? lacznie z plyta czy tylko poodlaczales dyski/cd i wyjales wszystkie karty rozszerzen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja dwa tygodnie temu mialem dokladnio to samo z Abitem z tym ze plyta juz sie nie podnosila wcale a na dodatek poszedl terminal SDi, router i hub. Teraz jak widze ciemne chmury to wyciagam wtyczki. Cos mi sie widzi ze jedynym wyjsciem to sieciowka na pci albo plyte do serwisu.

ja odłączam tylko zasilanie, monitor, drukarkę, sieciówkę i głośniczki. A kompa odsuwam na 2metry od gniazdka, żeby piorun kulisty nie dosięgnął :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no fakt zasilacz mam zapasowy od kumpla. ale czekam na nowy ze sklepu... bedzie pojutrze. a co to znaczy wszystko z kompa? lacznie z plyta czy tylko poodlaczales dyski/cd i wyjales wszystkie karty rozszerzen?

No wywaliłem wszystko, bo przy okazji chciałem zmienić paste na procku, złożyłem go i patrze sieciówka, już jest. Czsem się jeszcze wyłączała, ale teraz jest spoX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to rzeczywiscie ciekawy pomysl zeby urzywac kompa w czasie burzy - gratulacje :P

co do sieciowki to jezeli nie pojawi sie po radzie kolegi JAJO to trzeba kupic normalna ,ta spalona zowlnila przerwanie przynajmniej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty gadasz KGB ?? nie kupić nowątylko płytę pod pachę i do serwisu szorować !! sieciówka jes tczęścią płyty głównej więc jeśli nie działą to mają naprawić lub wymienić płytę, łaski nie robią.

każda umowa jest obustronna - BLaDDe wywiązał się z umowy (zapłacił za płytę) a serwis musi się wywiązać ze swojej czyli naprawić/wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja odłączam tylko zasilanie, monitor, drukarkę, sieciówkę i głośniczki. A kompa odsuwam na 2metry od gniazdka, żeby piorun kulisty nie dosięgnął :lol:

Ja tez myslalem ze w centrum miasta (Rzeszów) to moge sobie gwizdac na burze. Ale teraz jest lekko przeczulony, wiec nie ma sie z czego smiac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...