ssound Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zmienilem se coler na nieslyszalnego spire, zaczoł mnie denerwować dysk wiec postanowilem cos z nim zrobić, połozylem go na dwóch cienkich, dosc wysokich paskach takiej gąbki (był w nią zapakowany coler w paczce :) ), w miejscu gdzie sie montuje cd rom. Teraz po paru minutach w kompie robi sie huragan :| nie wiem o co chodzi, jak zrobie restart to znowu mam ciuchutko a za troche to wraca 8O Mam dodatkowy wentyl wyciagający i jeden wpychający powietrze z tym ze ten drugi mało co wpycha (to wentyl od zasilacza puszczony na 7V) Co robić? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 to jednak nie są jakies prądy powietrzne chyba :) Jak dam uruchom ponownie to caly czas szumi, ale jak wylacze i od razu wlacze kompa to mam cisze hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Może to ten wyciągający wiatrak wpada w wibracje(U MNIE TAK BYŁO ZANIM ZAMIAST WKRĘTÓW NIE ZASTOSOWAŁEM SILIKONU), albo ten twardy tak się trzęsie na tej gąbce. Swoją drogą nie grzeje się ten IBM nie przykręcony do obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 witam kolege wspoluzytkownika k7s5a :D a jestes pewien, ze zaden z tych wentyli nie zmienia obrotow z wzrostem temp. (pytanie dotyczy chyba glownie zasilacza)? sprobuj droga eliminacji okreslic ktory jest odpowiedzialny za halas i cos przy nim podlubac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Drogą eliminacji nie moge dotknąc zasilacza bo na gwarancji, byc moze on wlasnie przyśpiesza, to modecom 300W. (chyba ze jak sie zrobi huragan znowu to wsadze w niego wykałaczke i zatrzymam wentyl :) ) Zrobilem teraz tak ze dysk połozylem na dole obudowy, na tych gambkach, a na nim wentyl (ten co mialem jako wpychajacy powietrze) z wkręconymi srubkami (robią za takie nóżki) i dmucha na niego sobie, bo grzał sie nieźle na 50°C i wyzej, teraz jest spoko, tak jakby był przykrecony, nie wyglada to najlepiej ale jeszcze nie mam okna w budzie :) Różnica w hałasie jest tak ogromna jak jest przykręcony do obudowy, ze musze zrobić wszystko zeby nie był. A tak apropo to jaka jest bezpieczna temperatura dysku? Mam teraz wedłóg sped fana (nie wiem czemu MBM mi nie pokazuje temp dysku) 39 stopni. cisza rulez! :D ps. coś tweak wolno chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...