daminalojtek Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2022 Witam. Chciałem dziś podmienić boxowe chłodzenie Ryzena 5 5600 na Fera 5. Po przykręceniu podstawki chłodzenia do fabrycznego backplate AMD (zgodnie z instrukcją) i do płyty Gigabyte B550M DS3H całość się rusza, bo pod każdym kołkiem montażowym zostało 0,5 mm luzu. Proszę o pomoc w temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 Witam na pewno użyłeś właściwych tulejek dystansowych ? a cyknij forteczkę płyta główna plus zestaw chłodzący i pokaz jak to wygląda u Ciebie. https://www.youtube.com/watch?v=ZQIzOhdqGu0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daminalojtek Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 Instrukcja montażu jest na tyle jasna, że nie ma możliwości popełnienia błędu. Podsyłam filmik z elementami montażowymi dokręconymi na maxa. 20221204_115205.mp4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 55 minut temu, daminalojtek napisał: Instrukcja montażu jest na tyle jasna, że nie ma możliwości popełnienia błędu. Podsyłam filmik z elementami montażowymi dokręconymi na maxa. 20221204_115205.mp4 no nie, tak nie powinno to wyglądać, przecież to jakaś patologia, a czy jest możliwość te tulejki montażowe zamontować dla testu odwrotnie ? a jak by tak zdemontować ten oryginalny backplate z płyty głównej i zastosować ten co jest dołączony wraz z zestawem z Fery5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 nie mogłem znaleźć odpowiedniego zdjęcia , ale udało się poszperać w owocowym sklepie jak wyglądają te tulejki montażowe, raczej montaż odwrotnie odpada. https://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fera-5-argb-spc305-5948838/?sekcja=outlet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daminalojtek Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 Instrukcja montażu jest jasna i czytelna, tylko elementy montażowe są źle wykonane jak dla mnie, piszę do supportu SPC, może doślą właściwie wykonane tulejki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2023 Za zapewnienie odpowiedniego docisku odpowiada cooler przykręcony do tej ramki. Wtedy się wszystko dociąga jak należy.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...