mat_zab Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 A więc tak kupiłem tą płyt jakieś 9 miesięcy temy i do tej pory działałem na 2 kosciach po 128 DDR 266 Mhz , do tego mam proc jak w podpisie jakiś 1 miesiąc słysząc ze fajnie się podkreca spróbowałęm i co ? h_u_j_n_i_a bo max FSB to 150 ale spox bo myslałem ze to wina smieciowatych pamięci ( Seitec 2x 128 DDR PC2100 ) i dlatego nie mozna go podkręcic poczekałem cierpliwie miesiąc i wysepiłem na 256 DDR TwinMos PC2700 na kosciach M.Tec no i myślałem ze przynajmniej FSB 166 wuciągne i tak to by był szczyt a tu [gluteus maximus] max FSB to 152 :evil: no i teraz tak sobie mysle czy mam prawo wpaść do sklepu i oddać tą płyte na gwarancji twierdząc ze nie obsłuzy ona Bartona choć POWINNA !!! i czy mi to uznają bo cholera mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia wiedzac ze mam idealny proc i pamieci do kręcenia a tu [gluteus maximus] bo płyta mi na to nie pozwala i niemam kasy na wymiane na innń na NFORCE2 ............. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 bo sie nieznasz i nieumiesz krecic, temu siermieznemu soltekowi trzeba poswiecic troszke serca a zdzialasz cuda poczytaj sobie.... było tego sporo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 No jednak sie mylisz bo ja miałem ( na szczęście już nie ) wersje bz dzielnika 1/5 i było niemozliwe osiagnięcie FSB 166 i wyżej. Więc chodzbym miał duże serce to i tak bym nic niestety nie zdziałął. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 ja mam ta plytke ale mam dopisek "C" na koncu. teoretycznie ta juz mam obsluge fsb 166 ale niestety DU-PA. red storm dochodzi do 152 a po restarcie pozostaje 148 i strasznie niestabilne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 mat mialem ta plyte... i mi palomino 1800+ udalo mi sie wykrecic na 2400+ jakim cudem?? jak dla mnie to pobawilem sie troche mnoznikiem. na szczescie zmienilem ta plyte i proca :P bo mnie denerwowaly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 sojer, ten mnoznik to zworkami zmieniales? pytam bo u mnie w BIOSie nie ma takiej opcji. czy w moim 2000+ t-bred jest odblokowany mnoznik czy tylko w 1700+ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 NIewiem czemu macie takie problemy ale jak mialem w testach ta plyte (5 dni) to spokojnie mi chodzila na 170Mhz. Oczywiscie plyta z z dopiskiem -C I zmienice na plycie SW na 166 bo inaczej nigdy nie bedziecie mieli takiej fsb. Ja jak nie zmienilem to max mogel dac (stabilnie) 150 Fsb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...