Skocz do zawartości
Cloperflake

Nowy procesor Athlon 1700+ NIE DZIAŁA POMOCY !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam płyte główną .SOLTEK 75-KAV. z aktualizowanym biosem do ver. q11 (obsługiwane procesory do 2600+)

Kupiłem procesor .AMD ATHLON 1700+. oznaczenia "DUT3S" - czyli napięcie 1.60V technologia ??? (niewiem) , mnoznik x11 - to ten który nie chce dzialac

Stary procesor .AMD ATHLON 1333. oznaczenia "AMS3C" - napiecie 1.75v technologia 0.18um , mnoznik x10 - dziala poprawnie

Pamiec podreczna ta sama 256kb , magistrala taka sama 266MHz, mnoznik przestawiam zworkami

sedno sprawy : nowy procesor A1700+ po włożeniu do koputera nie działa, wentylator pracuje i nic ponadto ,dysk troche halasuje, monitor sie nie włącza w czym problem - napiecia zle ustawione nie moge go zmienic bo BIOSa nie moge właczyć , zasilacz 300W

Wlozyc nowy procek i wyzerowac CMOS - pomoze ?

Na stronie AMD przeczytałem jezeli to jest procek w technologi 0.13um czyli Thoroughbred to cytuje : ... "PCB mustbe F1 or later"... co to oznacza ? - według mnie problem znajduje sie tutaj ale sam sobie nie poradzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszystkim za odpowiedź

Sprawdziłem procka na dwoch roznych plytach tak samo

Działał na moim starym Solteku-75KAV procesor Athlon 2100+ czyli nowszy i szybszy od A1700+

Procesor ten jest najprawdopodobniej uszkodzony czeka mnie reklamacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...