Cloperflake Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Posiadam płyte główną .SOLTEK 75-KAV. z aktualizowanym biosem do ver. q11 (obsługiwane procesory do 2600+) Kupiłem procesor .AMD ATHLON 1700+. oznaczenia "DUT3S" - czyli napięcie 1.60V technologia ??? (niewiem) , mnoznik x11 - to ten który nie chce dzialac Stary procesor .AMD ATHLON 1333. oznaczenia "AMS3C" - napiecie 1.75v technologia 0.18um , mnoznik x10 - dziala poprawnie Pamiec podreczna ta sama 256kb , magistrala taka sama 266MHz, mnoznik przestawiam zworkami sedno sprawy : nowy procesor A1700+ po włożeniu do koputera nie działa, wentylator pracuje i nic ponadto ,dysk troche halasuje, monitor sie nie włącza w czym problem - napiecia zle ustawione nie moge go zmienic bo BIOSa nie moge właczyć , zasilacz 300W Wlozyc nowy procek i wyzerowac CMOS - pomoze ? Na stronie AMD przeczytałem jezeli to jest procek w technologi 0.13um czyli Thoroughbred to cytuje : ... "PCB mustbe F1 or later"... co to oznacza ? - według mnie problem znajduje sie tutaj ale sam sobie nie poradzę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Na poczatek walnij Clear CMOS'a, a ten text: PCB mustbe F1 or later oznacza, ze aby uruchomic na tej plycie thoroughbreda to musicz posiadac plyte w wersji F1, zwykle takie oznaczenie znajduje sie na MoBo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Wątpę żeby to pomogło, ale po włączeniu zasilania naciśnij reset. To tak na wszelki wypadek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raziel Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 U mnie na tzw ECSie k7vza dziala bez problemu 0,13. Moze proca kupiles walnietego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Jutro sprawdze ten procesor u kumpla na Asusie ma Athlona 2000+ jak u niego bedzie dzialal to znaczy ze moja plytka mimo zapewnien producenta nie obsługuje takich prockow - a tak ufalem firmie Soltek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Testowałem taki duet (75KAV i TBred 0.13)- żadnych problemów. Co więcej- po zastosowaniu drut-moda wykręciłem drania do ponad 2300MHz 8O . Szczerze powiem, że nie wiem którą wersję płyty mialem- ale pewnie F1 or later. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 ... "PCB must be F1 or later"...Dokładnie to jest sedno sprawy, sprawdz czy masz płytę w wersji F1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Warto jeszce wgrać inną wersjie BIOSA-jakąś nowszą jak jest a jak nie to starszą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Dzieki wszystkim za odpowiedź Sprawdziłem procka na dwoch roznych plytach tak samo Działał na moim starym Solteku-75KAV procesor Athlon 2100+ czyli nowszy i szybszy od A1700+ Procesor ten jest najprawdopodobniej uszkodzony czeka mnie reklamacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 ClearCMOS to podstawa po wlozeniu nowego proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...