Skocz do zawartości
fuxmen

dobry jestem nie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was!!!

Dzisiaj zacząlem drut moda!!!

Najpierw chciałęm lutować ale skończyło się na wkłądaniu w socketa drucików.

Oto sprawozdanie z działań :)

Napięcia nie mogłem ustawić ani przy pomocy programu mechl!a i daree_k'a ani przy pomocy tej strony z pin modem ustawiłem niby 1.7 v a ustawiło się 1.8 v ale już zostawiłem.

Dalej dałem na 15 mnożik i ruszył ładnie jako athlonek 2000MHZ. Daję magistralę na 138 i jest athlonek 2500+ napięcia mój codeszajs jeszcze trzyma ale w portkach miałem ale dalej jadę i 143 MHZ i mam athlonka 2600+.

Pojechałbym dalej ale nie mam odwagi mogę jeszcze dać magistralę 147 i 150 MHZ. Co by mi dało prawie athlonka 2800 :)) MOże kiedyś się odważe ale losu nie będę kusił na tym codeszajsie :).

Napięcia +5v skacze do 4.78 czyli w granicy +-5% 12v czsami do 12.80 doskakuje a 3.3 czyma spoko bo jest najnizej 3.28 :)

W ccr mam 6979

w 3d marku 6126

Wszytko na tym procu:

Athlon xp t-bread

AXDA 2000 DUT3C Y821922270953

JIUHB 0318 XPMW

Nowy laminat.

myślę że gdybym miał lepszy zasilacz i lepsze mobo do kręcenia to by było z 3000+ lub nawet 3200-3400+ :) na tym procu.

I co jednak mi sie kiedyś oszczęściło a pozatym na takiej lipnej płycie :)

Co o tym myślicie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi chdoziła z 3 miechy na 150 na moim starym palomino i nic jej nie jest więc sam nie wiem a czytałem o tym i mówili że ma dzielnik

Bo ja niejestem pewien czy to było 150Mhz czy 150-kilka ale nie bierz wiecej jak te 150 bo wydymisz płyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ! nie ma dzielnika 1/5 na tej płycie ! ona jest przeznaczona do FSB 133, tyle jest w oficjalnym biosie i FSB 166 jest nieoficjalne, dodane przez overclockerski bios. słuchaj kogoś kto miał i spalił, on wie najlepiej.

Po raz kolejny dajesz [gluteus maximus] na forum i udowadniasz że kompletnie się nie znasz praktycznie na niczym (pewnie zaraz napiszesz że "chciałeś tyko pomóc").

K7S5A MA dzielnik 1/5 - PCI/AGP 30/60 MHz (ja też miałem) i na czymś takim puszczałem D600@900. Przy 147 jest jeszcze dzielnik 1/4 a poza tym (tu uwaga do wszystkich panikarzy) - nawet jakby na płycie nie było dzielnika 1/5 to przy fsb 150 PCI/AGP wyniosłoby 37.5/75 MHz czyli nie tak najgorzej.

Z powrotem do podstawówki panowie bo z liczeniem słabo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięi za podniesienie mnie na duchu

ludzie czasami piszą takie głupoty a nie wiedzą nic ja jak cośnie weim to nie zabieram głosu a jak nie jestem pewny to wyraźnie to zaznaczam ni tak jak kolega który miał jakiś wypadek i zwalił to ni by na wielkie fsb :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięi za podniesienie mnie na duchu

ludzie czasami piszą takie głupoty a nie wiedzą nic ja jak cośnie weim to nie zabieram głosu a jak nie jestem pewny to wyraźnie to zaznaczam ni tak jak kolega który miał jakiś wypadek i zwalił to ni by na wielkie fsb :)

Sory ale chcialem ci o tym powiedziec żebys swojej nie zjarał ale jak tam sobie chesz nie muisz mnie słuchac.Jezeli chodiz o K7S5A to były bodajże 2 lub 3 modele tej płyty ja mialem kiedyś model 1 i na tamtej ustawiem fsb 147 i przy tym mialem PCI 37Mhz a AGP 73,5Mhz i mi si zjarało PCI i AGP,poprostu płyta DEAD.Przy 150Mhz dzielniki są juz troche inne ,ale mozliwe ze tak sie dzialo tylko na pierwszych modelach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak cienko... ja mialem ta plyte ponad 2 lata temu to wtedy juz robilem to czego ludzie nie osiagaja do teraz :D mianowicie walnołem Vmoda na plycie i Vmoda na procu DualVcoreMOD :D wziołem durona 600 (6x100 stock) wgralem nieofficjalny bios z ocworkbench walnołem mu magistrale 166mhz i z moimi RAMOS 6ns SDRamy :D PC133 chulał jak ta lala chłodzony WC po Dual modzie z 2.0V :D. Teraz nie ma sie co jarac ,co do zasilacza to ci dobrze trzyma i nie ma co zrzucac winy na niego "złej baletnicy przeszkadza rąbek od spódnicy" <- znasz to??. Dopuki nie osiagniesz 2.4Ghz to nie jestes dobry :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha czyli mogę dawać spoko na magistralę i będzie 2,25GHZ??

a nie wiem czy 2.4 GHZ wyciągnę na tym zaszilaczu :) to był by chyba cud nad wisłą :) proc napewno pójdzie na więcej ale chłodzonko słabe i buda musiała by być otwarta cały czas to chyba by się zakurzyło tam jak cholera

podaj mi kogoś kto wycisnął z athlona 2000 na mojej płycie 2.4 ghz to pogadamy tylko z zasilaczem codegen 300W i colerkiem za 50 zeta aluminiowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak co ! Biały ma ddr 400MHz i karte z obsluga vertex i pixel shadera w ver 1.4

Oooooooooooooooooooooo!

Następny magik!

Szanowni tweakowicze - teraz już wiemy że im szybsza grafa tym lepszy wynik w CCR.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci, że masz strasznie beznadziejny wynik w CCR. Moje Palomino (0,18) na 2GHz tak tak 2GHZ 2400+ ma w CCR 8180 Punktów, na 2000+ mam chyba 6992pkt z tego co pamietam. Wiec marnie ;). Chyba jednak na 0,13 nie zmieniam :).

zalogowałem sięna nowo stworzonego urzytkownika i mam 8250 punktów więc trochę lepiej a moje taktowanie to 2140 MHZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K7S5A MA dzielnik 1/5 - PCI/AGP 30/60 MHz (ja też miałem) i na czymś takim puszczałem D600@900. Przy 147 jest jeszcze dzielnik 1/4 a poza tym (tu uwaga do wszystkich panikarzy) - nawet jakby na płycie nie było dzielnika 1/5 to przy fsb 150 PCI/AGP wyniosłoby 37.5/75 MHz czyli nie tak najgorzej.

Z powrotem do podstawówki panowie bo z liczeniem słabo!

odwal się. nie mam tej płyty a jakbyś czytałuważnie to byś wiedział że ktośprzede mną napisał że przy 150 spalił K7S5A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak co ! Biały ma ddr 400MHz i karte z obsluga vertex i pixel shadera w ver 1.4

Oooooooooooooooooooooo!

Następny magik!

Szanowni tweakowicze - teraz już wiemy że im szybsza grafa tym lepszy wynik w CCR.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hmm... szczerze mowiac to bylem przekonany ze Code creatures (bo chyba o tym mowa) jest standardowym benchmarkiem 3d, a pozatym jedyne roznice tych konfiguracji to vga i ram stad moje wnioski. I z tego wynika ze byly bledne. Jednak czy to jest powod zeby od razu mnie atakowac ? Jestes na tym forum od ponad roku a ja raptem dwa miesiace. Dlatego dziwi mnie to ze sprawia ci przyjemnosc nasmiewanie sie z mniej doswiadczonych => bo ty sam nie urodziles sie z taka wiedza. Nie twierdze ze zle zrobiles zwracajac mi uwage, wrecz przeciwnie, jednak czy nie mozna bylo tego zrobic w sposob bardziej kulturalny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... szczerze mowiac to bylem przekonany ze Code creatures (bo chyba o tym mowa) jest standardowym benchmarkiem 3d, a pozatym jedyne roznice tych konfiguracji to vga i ram stad moje wnioski. I z tego wynika ze byly bledne. Jednak czy to jest powod zeby od razu mnie atakowac ? Jestes na tym forum od ponad roku a ja raptem dwa miesiace. Dlatego dziwi mnie to ze sprawia ci przyjemnosc nasmiewanie sie z mniej doswiadczonych => bo ty sam nie urodziles sie z taka wiedza. Nie twierdze ze zle zrobiles zwracajac mi uwage, wrecz przeciwnie, jednak czy nie mozna bylo tego zrobic w sposob bardziej kulturalny ?

Ok, zgoda... sorry, trochę mnie poniosło - ale jak na forum jest pełno wymądrzających się łebków którzy usłyszeli "coś kiedyś" i później powtarzają jak papuga na lewo i prawo.... sorry ale takich "doradzaczy" (jak np. AMD Rulezz) jest sporo i będę tępił takich zawsze - żeby coś pisać należy przedtem czytać.

BTW: nie sprawia mi przyjemności atakowanie kogokolwiek 8)

W życiu bym nie wpadł na to że ccr można zrozumieć jako codecreatures :D

Do AMD Rulezz: Jakie odwal się? Piszesz bzdury(z resztą nie po raz pierwszy), że K7S5A nie ma dzielnika 1/5 i trzeba to później prostować.

Pozdro dla wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...