fuxmen Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Witam was!!! Dzisiaj zacząlem drut moda!!! Najpierw chciałęm lutować ale skończyło się na wkłądaniu w socketa drucików. Oto sprawozdanie z działań :) Napięcia nie mogłem ustawić ani przy pomocy programu mechl!a i daree_k'a ani przy pomocy tej strony z pin modem ustawiłem niby 1.7 v a ustawiło się 1.8 v ale już zostawiłem. Dalej dałem na 15 mnożik i ruszył ładnie jako athlonek 2000MHZ. Daję magistralę na 138 i jest athlonek 2500+ napięcia mój codeszajs jeszcze trzyma ale w portkach miałem ale dalej jadę i 143 MHZ i mam athlonka 2600+. Pojechałbym dalej ale nie mam odwagi mogę jeszcze dać magistralę 147 i 150 MHZ. Co by mi dało prawie athlonka 2800 :)) MOże kiedyś się odważe ale losu nie będę kusił na tym codeszajsie :). Napięcia +5v skacze do 4.78 czyli w granicy +-5% 12v czsami do 12.80 doskakuje a 3.3 czyma spoko bo jest najnizej 3.28 :) W ccr mam 6979 w 3d marku 6126 Wszytko na tym procu: Athlon xp t-bread AXDA 2000 DUT3C Y821922270953 JIUHB 0318 XPMW Nowy laminat. myślę że gdybym miał lepszy zasilacz i lepsze mobo do kręcenia to by było z 3000+ lub nawet 3200-3400+ :) na tym procu. I co jednak mi sie kiedyś oszczęściło a pozatym na takiej lipnej płycie :) Co o tym myślicie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 jak na procka 2150 MHz i MX440 SE wynik 3DM'01 nie jest rewelacyjny. ja na procku z podpisu (nadal 2000+) i grafie 332/432 miałem dzisiaj 6714. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 no wiedzisz ile dają te pamięci a pozatym ty masz magistralę 200 MHZ a ja tylko 143 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Na tym ECS nie ustwaiaj fsb150Mhz bo zjarasz AGP i PCI i będzie po płycie ja już raz tak zrobiłem i płyta już nie wstała :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 ale przecież jak dasz 150MHZ to właćzas sie dzielnik 5 i jest 30 MHZ pci!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 nie ! nie ma dzielnika 1/5 na tej płycie ! ona jest przeznaczona do FSB 133, tyle jest w oficjalnym biosie i FSB 166 jest nieoficjalne, dodane przez overclockerski bios. słuchaj kogoś kto miał i spalił, on wie najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 a mi chdoziła z 3 miechy na 150 na moim starym palomino i nic jej nie jest więc sam nie wiem a czytałem o tym i mówili że ma dzielnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 a mi chdoziła z 3 miechy na 150 na moim starym palomino i nic jej nie jest więc sam nie wiem a czytałem o tym i mówili że ma dzielnik Bo ja niejestem pewien czy to było 150Mhz czy 150-kilka ale nie bierz wiecej jak te 150 bo wydymisz płyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 więcej niż 150 to mi napewno nie ruszy bo następny krok to 160 a ten chipset tylenie wytrzyma :( ale jak ja miałem 150 MHz tow speed fanie miałem pci 30 MHZ więc nie wiem czemuw ierzyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 nie ! nie ma dzielnika 1/5 na tej płycie ! ona jest przeznaczona do FSB 133, tyle jest w oficjalnym biosie i FSB 166 jest nieoficjalne, dodane przez overclockerski bios. słuchaj kogoś kto miał i spalił, on wie najlepiej.Po raz kolejny dajesz [gluteus maximus] na forum i udowadniasz że kompletnie się nie znasz praktycznie na niczym (pewnie zaraz napiszesz że "chciałeś tyko pomóc"). K7S5A MA dzielnik 1/5 - PCI/AGP 30/60 MHz (ja też miałem) i na czymś takim puszczałem D600@900. Przy 147 jest jeszcze dzielnik 1/4 a poza tym (tu uwaga do wszystkich panikarzy) - nawet jakby na płycie nie było dzielnika 1/5 to przy fsb 150 PCI/AGP wyniosłoby 37.5/75 MHz czyli nie tak najgorzej. Z powrotem do podstawówki panowie bo z liczeniem słabo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 dzięi za podniesienie mnie na duchu ludzie czasami piszą takie głupoty a nie wiedzą nic ja jak cośnie weim to nie zabieram głosu a jak nie jestem pewny to wyraźnie to zaznaczam ni tak jak kolega który miał jakiś wypadek i zwalił to ni by na wielkie fsb :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 dzięi za podniesienie mnie na duchu ludzie czasami piszą takie głupoty a nie wiedzą nic ja jak cośnie weim to nie zabieram głosu a jak nie jestem pewny to wyraźnie to zaznaczam ni tak jak kolega który miał jakiś wypadek i zwalił to ni by na wielkie fsb :) Sory ale chcialem ci o tym powiedziec żebys swojej nie zjarał ale jak tam sobie chesz nie muisz mnie słuchac.Jezeli chodiz o K7S5A to były bodajże 2 lub 3 modele tej płyty ja mialem kiedyś model 1 i na tamtej ustawiem fsb 147 i przy tym mialem PCI 37Mhz a AGP 73,5Mhz i mi si zjarało PCI i AGP,poprostu płyta DEAD.Przy 150Mhz dzielniki są juz troche inne ,ale mozliwe ze tak sie dzialo tylko na pierwszych modelach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 no dobra ja i tak wiedziałem swoje bo mi chodził dłuuugo komp na 150 MHZ. Jak się zrobi chłodniej to zapodam może te 150 MHZ ale myślę że 2,25GHZ na codegenie 300W to byłby wyczyn :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Powiem ci, że masz strasznie beznadziejny wynik w CCR. Moje Palomino (0,18) na 2GHz tak tak 2GHZ 2400+ ma w CCR 8180 Punktów, na 2000+ mam chyba 6992pkt z tego co pamietam. Wiec marnie ;). Chyba jednak na 0,13 nie zmieniam :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 właśnie nie wiem co jest z nim może system zasyfiony?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 No jak co ! Biały ma ddr 400MHz i karte z obsluga vertex i pixel shadera w ver 1.4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 i tak cienko... ja mialem ta plyte ponad 2 lata temu to wtedy juz robilem to czego ludzie nie osiagaja do teraz :D mianowicie walnołem Vmoda na plycie i Vmoda na procu DualVcoreMOD :D wziołem durona 600 (6x100 stock) wgralem nieofficjalny bios z ocworkbench walnołem mu magistrale 166mhz i z moimi RAMOS 6ns SDRamy :D PC133 chulał jak ta lala chłodzony WC po Dual modzie z 2.0V :D. Teraz nie ma sie co jarac ,co do zasilacza to ci dobrze trzyma i nie ma co zrzucac winy na niego "złej baletnicy przeszkadza rąbek od spódnicy" <- znasz to??. Dopuki nie osiagniesz 2.4Ghz to nie jestes dobry :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 aha czyli mogę dawać spoko na magistralę i będzie 2,25GHZ?? a nie wiem czy 2.4 GHZ wyciągnę na tym zaszilaczu :) to był by chyba cud nad wisłą :) proc napewno pójdzie na więcej ale chłodzonko słabe i buda musiała by być otwarta cały czas to chyba by się zakurzyło tam jak cholera podaj mi kogoś kto wycisnął z athlona 2000 na mojej płycie 2.4 ghz to pogadamy tylko z zasilaczem codegen 300W i colerkiem za 50 zeta aluminiowym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 No jak co ! Biały ma ddr 400MHz i karte z obsluga vertex i pixel shadera w ver 1.4Oooooooooooooooooooooo! Następny magik! Szanowni tweakowicze - teraz już wiemy że im szybsza grafa tym lepszy wynik w CCR. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Powiem ci, że masz strasznie beznadziejny wynik w CCR. Moje Palomino (0,18) na 2GHz tak tak 2GHZ 2400+ ma w CCR 8180 Punktów, na 2000+ mam chyba 6992pkt z tego co pamietam. Wiec marnie ;). Chyba jednak na 0,13 nie zmieniam :).zalogowałem sięna nowo stworzonego urzytkownika i mam 8250 punktów więc trochę lepiej a moje taktowanie to 2140 MHZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 K7S5A MA dzielnik 1/5 - PCI/AGP 30/60 MHz (ja też miałem) i na czymś takim puszczałem D600@900. Przy 147 jest jeszcze dzielnik 1/4 a poza tym (tu uwaga do wszystkich panikarzy) - nawet jakby na płycie nie było dzielnika 1/5 to przy fsb 150 PCI/AGP wyniosłoby 37.5/75 MHz czyli nie tak najgorzej. Z powrotem do podstawówki panowie bo z liczeniem słabo! odwal się. nie mam tej płyty a jakbyś czytałuważnie to byś wiedział że ktośprzede mną napisał że przy 150 spalił K7S5A. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 ale macie problemy!!!! ja też puszczałem na 150 inic się nie spaliło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 No jak co ! Biały ma ddr 400MHz i karte z obsluga vertex i pixel shadera w ver 1.4Oooooooooooooooooooooo! Następny magik! Szanowni tweakowicze - teraz już wiemy że im szybsza grafa tym lepszy wynik w CCR. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hmm... szczerze mowiac to bylem przekonany ze Code creatures (bo chyba o tym mowa) jest standardowym benchmarkiem 3d, a pozatym jedyne roznice tych konfiguracji to vga i ram stad moje wnioski. I z tego wynika ze byly bledne. Jednak czy to jest powod zeby od razu mnie atakowac ? Jestes na tym forum od ponad roku a ja raptem dwa miesiace. Dlatego dziwi mnie to ze sprawia ci przyjemnosc nasmiewanie sie z mniej doswiadczonych => bo ty sam nie urodziles sie z taka wiedza. Nie twierdze ze zle zrobiles zwracajac mi uwage, wrecz przeciwnie, jednak czy nie mozna bylo tego zrobic w sposob bardziej kulturalny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 CCR TO NIE CODE CREATURES !!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Hmm... szczerze mowiac to bylem przekonany ze Code creatures (bo chyba o tym mowa) jest standardowym benchmarkiem 3d, a pozatym jedyne roznice tych konfiguracji to vga i ram stad moje wnioski. I z tego wynika ze byly bledne. Jednak czy to jest powod zeby od razu mnie atakowac ? Jestes na tym forum od ponad roku a ja raptem dwa miesiace. Dlatego dziwi mnie to ze sprawia ci przyjemnosc nasmiewanie sie z mniej doswiadczonych => bo ty sam nie urodziles sie z taka wiedza. Nie twierdze ze zle zrobiles zwracajac mi uwage, wrecz przeciwnie, jednak czy nie mozna bylo tego zrobic w sposob bardziej kulturalny ?Ok, zgoda... sorry, trochę mnie poniosło - ale jak na forum jest pełno wymądrzających się łebków którzy usłyszeli "coś kiedyś" i później powtarzają jak papuga na lewo i prawo.... sorry ale takich "doradzaczy" (jak np. AMD Rulezz) jest sporo i będę tępił takich zawsze - żeby coś pisać należy przedtem czytać. BTW: nie sprawia mi przyjemności atakowanie kogokolwiek 8) W życiu bym nie wpadł na to że ccr można zrozumieć jako codecreatures :D Do AMD Rulezz: Jakie odwal się? Piszesz bzdury(z resztą nie po raz pierwszy), że K7S5A nie ma dzielnika 1/5 i trzeba to później prostować. Pozdro dla wszystkich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...