helios128 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2022 (edytowane) W pracy jestem zmuszony korzystać w 2 laptopów (każdy ma stację dokującą )i dodatkowo z desktopa. Przepinanie stacji dokujących , monitora, klawiatury myszki jest upierdliwe. Wiem że są monitory z kvm lub samodzielne kvm. Może mi ktoś podpowie jaki monitor kupić lub jakieś inne sensowne rozwiązanie alby raz podpiąć wszystko do jednego monitora, żeby wygodne było używanie tego zestawu. Najlepiej by było mieć obraz na raz z obu lapków lub jednego lapka i pc Myślałem o: 1) Monitor ultra szeroki z możliwością wyświetlania obrazu z 2 lapków na raz - ale nie wiem co z klawiaturą i myszką (jak przełączać). Natomiast obraz z PC - po zmianie w monitorze wejścia z hdmi 1 na np hdmi 2. Jest lepiej ale nadal mało wygodnie. 2) Monitor z kvm (nie wiem czy są monitory z kvm na 3 urządzenia ) 3) niezależny kvm na 3 wejścia - do niego podpięty monitor, klawiatura, mysz, dwie stacje dokujące i PC 4) a może jest coś wygodniejszego ? Edytowane 7 Grudnia 2022 przez helios128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2022 (edytowane) Z jakiego sytemu korzystasz na laptopach i PC? Ad1. Po tym, co piszesz, jeden laptop byłby podpięty cały czas, natomiast chciałbyś się przełączać z obrazem w trybie picture by picture pomiędzy drugim laptopem oraz PC? Ad2. Nie spotkałem się, ale nigdy też specjalnie nie próbowałem takich szukać. Jeżeli korzystasz z windowsów, to sprawdź czy sprawdzi Ci się soft Mouse Without Borders od MS - do używania myszki i klawiatury na wielu komputerach, znajdujących się w jednej sieci (bez przełączania się pomiędzy urządzeniami, przy czym główny komputer, do którego jest wpięta mysz i klawiatura, musi być oczywiście uruchomiony). Edytowane 11 Grudnia 2022 przez brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...