Goru Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2023 Mam to samo tylko z dyskiem na SATA III, wyłączenie całkowicie zasilania na kilka sekund pomaga i nagle dysk zaczyna być widoczny. Zdarza się to średnio raz na 2-3 miesiące. Też jestem ciekaw co to może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2023 5 minut temu, Goru napisał: Mam to samo tylko z dyskiem na SATA III, wyłączenie całkowicie zasilania na kilka sekund pomaga i nagle dysk zaczyna być widoczny. Zdarza się to średnio raz na 2-3 miesiące. Też jestem ciekaw co to może być. A jaki dysk, mobo i zasilacz? Na labie temat o velo nadal aktualny, kolejni którzy mieli problem z ta chińska tandetą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 W dniu 17.03.2023 o 15:17, B@nita napisał(a): A jaki dysk, mobo i zasilacz? Na labie temat o velo nadal aktualny, kolejni którzy mieli problem z ta chińska tandetą. MSI B150M Mortar ADATA SSD 128GB 2,5" SATA III SilentiumPC Vero L1 500W Kupowane wrzesień 2016, więc już leciwe podzespoły, ale problem występuje od samego początku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 (edytowane) 18 minut temu, Goru napisał: SilentiumPC Vero L1 500W Znowu vero...Przypadek? Nie sądzę. Edytowane 20 Marca 2023 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4rpman Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 Teraz, B@nita napisał: Znowu vero...Przypadek? Nie sądzę. No ale ja jestem po przesiadce na corsaira i tez to samo 😕 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 1 minutę temu, H4rpman napisał: No ale ja jestem po przesiadce na corsaira i tez to samo 😕 Niby tak, pytanie, czy ten poprzedni zasilacz czegoś nie uszkodził ? Trochę za dużo tych "przypadków" z dyskami i tym zasilaczem. a jak u Ciebie wygląda z tym dyskiem, działa bez problemu w innym kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4rpman Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 32 minuty temu, B@nita napisał: Niby tak, pytanie, czy ten poprzedni zasilacz czegoś nie uszkodził ? Trochę za dużo tych "przypadków" z dyskami i tym zasilaczem. a jak u Ciebie wygląda z tym dyskiem, działa bez problemu w innym kompie? Jeszcze czekam na werdykt - pracowity weekend był 😛 jak się dowiem to dam znać asap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4rpman Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2023 (edytowane) Update sytuacji: Wziąłem dysk, podjechałem do innego znajomego, podpiąłem u niego do płyty głównej i nie był on widoczny. To zakładam, że dysk niestety padł... Profilaktycznie zareklamowałem i płytę główną i dysk, zobaczymy, może wymienią, albo zwrócą pieniądze 🙃 robiłem jeszcze gimnastykę w BIOSie, ale nic to nie pomogło. Co ciekawe - udało mi się znaleźć na zagranicznych forach, że ludzie mieli podobny problem z tą płytą główną, że przestawała widzieć dyski na m2. Edytowane 23 Marca 2023 przez H4rpman 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...