Skocz do zawartości
steryd123

jak to g**** sie grzeje!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj dostalem caly plat miedzi od kolegi okolo 40x40 cm przy grubosci okolo 2 mm wiec swietna :P . zabralem sie do roboty i szybko zrobilem radiatorki na pamieci mojego palit gf3 ti 200 64 mb bo mi sie w nim strasznie pamieci grzaly oraz na drugiej czesci karty tez byly takie gowienka wystajace co tez sie niezle grzaly pomyslalem ze to wszystko schlodze ladnie (no i w koncu miedz a nie aluminium :D ) udalo sie wszyskto wysmienicie mam radiatorki na pamieci i na tyl karty na te grzejace sie gowienka. wczoraj wszystko przykleilem klejem silikonowym do klejenia akwarium. wstalem dzis rano i wszystko elegancko przyklejone :D, wiec wkladam karte do budy odpalam kompa i dziala!!! 8). wlaczam 3d marka zeby sprawdzic czy sie juz tak karta. przechodzi 3d marka :wink: wiec zdejmuje bude i dotykm czy karta chlodniejsza a tu ku mojemu zaskoczeniu radiatorki ktore zamontowalem sa cholernie gorace :evil: (czyzbym musial wstawic wieksze, te to i tak kolosy :roll: ) aha i podkrecalnosc karty wcale nie wzrosla tak bardzo moze teraz moge wykrecic ja o core 8 a pamieci 10-12 MHz wyzej jestewm troche zawiedziony ze taka mala roznica :cry: moze to wina kleju ktory ma slaba przewodnosc cieplna a moze po prostu jest tak goraca w lato ze sie nie da wyzej :lol: hmmm ... moze ktos z Was ma jakies sugestie??? bede wdzieczny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez nawiewu ciepło przeciez nei bedzie dobrze odprowadzane :| To ze sie tak grzeja to rewelacja! Oznacza to ze spełniaja swoje zadanie ! :) Tyle tylko ze bez nawiewu powietrza nie maja jak sie schłodzic :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz grubością 2 mm to ty se możesz...

Gdyby miały wys. 20 mm to zupełnie inna sprawa. Na te radiatory aż tak nkonieczny nie jest nawiew bowiem o zamontowaniu np. takich o wys. 20 mm i dobrze użębrowanych powierzchnia oddawania ciepła wzrasta kilka kotnie skutkiem czego pamięć się mniej grzeje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie co mam zrobic żeby lepiej moja wykręcić tak core na 280Mhz bo jak narazie jest 260 a przy 261 juz sie wiesza,dawałem od góry karty na to małe gówienko(dół GPU) wentylator ale to też nic nie daje ,temperatura kart spadła z 54C na 50 ale dalej przy 261 się wiesza i wydaje mi sie że w tej sytuacji tylko Vmode pomoże,karta wiesza się chyba bo ma zbyt niskie napiecie,tak przynajmniej mi sie wydaje.

Napięcia na grafice wedłu WinFox 1,6V na GPU

i pamięci 3,488 do 3,504V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz mam core 233 i pamieci na 533(wczesniej jak nie mialem tych radiatorow tez na tyle mialem ale czasem w grach mi po dluzszym graniu krzaki sie pokazywaly albo biale kropeczki a teraz zobaczymy:P) jak ustawilem na core 250 i pamieci na 555 to w przedostatnim tescie w 3d marku 2001 se wywalilo mnie do windy takze mysle ze to wina napiecia :( ale coz . ale na 240(243-5)/540(545) powinno chodazic normalnie :) w zime pojdzie wyzej:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...