nodekh Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2022 Mam światłowód doprowadzony do domu. Podpięty do niego mam router od dostawcy internetu. We wspomnianym routerze brak serwera vpn. Potrzebuję łączyć się zdalnie z komputerem w domu przez rdp. Szukałem na sieci routerów światłowodowych, ale nie mogę nic znaleźć, co miałoby serwer vpn. Może znacie coś, co spełni moje oczekiwania? Lan na skrętce, wystarczy 1 port, wifi, serwer vpn no i wan przez światłowód. Jeśli coś wymaga doprecyzowania to piszcie proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpior Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zacznijmy od tego, że z ISP nie uruchomi GPONa na routerze klienta. Mogą ci natomiast przestawić ich sprzęt na tryb bridge i wtedy kupujesz swój router (już nie światłowodowy tylko zwykły kablowy RJ45) na którym robisz wszystko to co potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...