Fanatyczny Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2023 Witam, dzisiaj przerzuciłem się z mojej starej karty Gigabyte Radeon R7 260X OC, 1GB GDDR5 na Gigabyte Radeon RX 580 GAMING 8GB GDDR5, po włączeniu gierki typu overwatch2 lub star wars battlefront 2 nie widzę totalnie żadnej różnicy w fps oraz płynności obrazu, wręcz doznaje ścinek w grze przy ustawieniach najniższych, czyżby ograniczał mnie mój procek który jest tak samo stary? Pozostałe podzespoły komputera: Procesor : i5 2500 Płyta główna : p8q67-m do Ramy : 12 gb ddr3 Zasilacz Coolermaster 500w dysk ssd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2023 Procek hamuje kartę i to dość mocno , zmiana w obrębie platformy nie wiele pomoże . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanatyczny Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2023 4 minuty temu, reyden napisał(a): Procek hamuje kartę i to dość mocno , zmiana w obrębie platformy nie wiele pomoże . jaki procek polecasz który ma najlepszy stosunek jakości do ceny żebym otrzymał potencjał 100% tej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2023 (edytowane) W jakiej rozdzielczości grasz? Znalazłem takie dwa filmy na YT: Overwatch i5 2500k, Msi Rx580 V1 8Gb Star Wars Battlefront II Rx 580 ( Intel Core i5 2400 ) Kiedyś samemu rozważałem przesiadkę z GTX 660 na RX 570/580 przy procku i5 2400 i z tego, co się orientowałem, to ogólny wzrost wydajności powinien być mimo wszystko dosyć mocno widoczny na tych procesorach, choć w niektórych tytułach faktycznie mógł być jakiś bottleneck. Edytowane 5 Stycznia 2023 przez brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanatyczny Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2023 na tych filmikach gościu ma płynny obraz przy ustawieniu ULTRA, ja mam totalnie ścinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2023 Instalowałeś nowe sterowniki? Jeżeli tak, to czy odinstalowałeś stare sterowniki przy pomocy DDU (mimo, że to wciąż AMD)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanatyczny Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2023 (edytowane) tak robiłem jak piszesz, przez dd unistaler odinstalowałem stery (zaznaczyłem opcje zeby usuneło stery i wyłączyło komputer} następnie zmieniłem kartę, odpaliłem kompa i wgrałem najnowszy sterownik ze strony amd Wersja BIOS grafiki: 015.050.002.001 (nie wiem czy chodziło ci o to? ) Wersja BIOS-u płyty głównej : 1203 edit. tylko że po włączeniu kompa nie miałem odłączony internet , tylko zainstalowałem z neta stery edit. Coś czuje że to może być cos ze sterami AMD, może nie wszystko usuneło i nie nadpisało nowych sterów czy coś tego typu, np nie miałem włączony tryb awaryjny jak to robiłem wszystko oraz nie miałem zaznaczonej opcji "usuń sterownik chipsetu" Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Fanatyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanatyczny Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2023 co do biosu, pobrałem ten niby 1501 ale bios go nie wczytuje, robiłem testy w 3Dmark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanatyczny Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2023 zestaw i7 7700k + płyta + 16gb ramu ddr4 za 900zł to będzie dobry biznes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanatyczny Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2023 12 minut temu, KamikazePL77 napisał(a): Nie, za tysiaka z małym hakiem można złożyć coś ze sklepu, co wciąga tego 7700 nosem Więc jaka jest twoja alternatywa? bo dla i3 12 generacji najtańsze płyty główne chodzą po 400 zł .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2023 16 godzin temu, Fanatyczny napisał: zestaw i7 7700k + płyta + 16gb ramu ddr4 za 900zł to będzie dobry biznes? Witam czy możesz podać linka do tego zestawu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...