niunio Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 kurde podczas kompilacji wyskakuje mi blad pliku cpp jaki pakiet mam zainstalowac ;/ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 eeee ... zaden cpp to skrot od C Plus Plus czyli porpostu rozszerzenie pliku w ktorym jest cos napisane w cpp daj jakiegos logo bo narazie to poprostu kompilator czegos ci nie trawi . A nastepnym razem jakikolwiek brak pakietow? -> gogle.com , plikoskop.pl dla mnie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 no wiec chodzilo mi o to ze chcialem skompilowac ekg pisze ./configure i mi blad z CPP wywala ;/ i nie wiem co zrobic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ale może powiesz jaki błąd? Masz wszystkie źródła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Daj loga co make wywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 hm nie make ale ./configure :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Geeez. DAJ LOGA Z BŁĘDEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 no to z 5 linijek configure i nagle wali checking for suffix of object files... o checking whether we are using the GNU C compiler... yes checking whether gcc accepts -g... yes checking for gcc option to accept ANSI C... none needed checking how to run the C preproceros... /lib/cpp configure: error: C preprocesor "/lib/cpp" fails sanity check root@niunio: /home/ekg-1.1# o cio chodzi?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Chyba cię czeka reinstalacja gcc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 buu powaznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Jedna paczka w ta druga wewte :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Chyba cię czeka reinstalacja gcc. sorry ze tak odkopuje, ale znalazlem :) i chcialem powiedziec ze u mnie to wyrzuca przy instalacji gcc 3.4 ma ktos jakis pomysl ? O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 A w config.log cos ciekawego zostaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 This file contains any messages produced by compilers whilerunning configure, to aid debugging if configure makes a mistake.configure:581: checking host system typeconfigure:602: checking target system typeconfigure:620: checking build system typeconfigure:675: checking for a BSD compatible installconfigure:2844: checking for i686-pc-linux-gnu-arconfigure:2877: checking for arconfigure:2916: checking for i686-pc-linux-gnu-asconfigure:2949: checking for asconfigure:2988: checking for i686-pc-linux-gnu-dlltoolconfigure:3021: checking for dlltoolconfigure:3060: checking for i686-pc-linux-gnu-ldconfigure:3132: checking for i686-pc-linux-gnu-nmconfigure:3165: checking for nmconfigure:3204: checking for i686-pc-linux-gnu-ranlibconfigure:3237: checking for ranlibconfigure:3276: checking for i686-pc-linux-gnu-windresconfigure:3309: checking for windresconfigure:3348: checking for i686-pc-linux-gnu-objcopyconfigure:3381: checking for objcopyconfigure:3420: checking for i686-pc-linux-gnu-objdumpconfigure:3453: checking for objdumpconfigure:3502: checking for i686-pc-linux-gnu-arconfigure:3535: checking for arconfigure:3574: checking for i686-pc-linux-gnu-asconfigure:3607: checking for asconfigure:3646: checking for i686-pc-linux-gnu-dlltoolconfigure:3679: checking for dlltoolconfigure:3718: checking for i686-pc-linux-gnu-ldconfigure:3751: checking for ldconfigure:3790: checking for i686-pc-linux-gnu-nmconfigure:3823: checking for nmconfigure:3862: checking for i686-pc-linux-gnu-ranlibconfigure:3895: checking for ranlibconfigure:3934: checking for i686-pc-linux-gnu-windresconfigure:3967: checking for windresconfigure:4034: checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles cos takiego zostawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 No to duzo informacji nie zostawia ;) Ok, rozumiem ze gcc-c++ jest zainstalowane, sprobuj doinstalowac paczki glibc-kernel-headers badz glibc-devel, oraz kernel-headers. Nie wiem dokladnie jak sprawa wyglada w Twojej dystrybucji. Sprawdz czy wszystko wyglada ok w katalogu /usr/include. Czy istnieja tam linki {asm,linux} do odpowiednich katalogow w /usr/src/linux/include/{linux,asm-i386} (badz odpowienio dla innej architektury). Wiecej pomyslow nie mam. Powodzenia i pozdrowienia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...