Skocz do zawartości
dess

Wymiana GTX1070 na co? budżet 1000-1500zł [GRY]

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam pcta jak niżej:

• Samsung 960 Evo 250GB
  • Thermalright Macho Rev. B 
  • SilentiumPC Pax M70 Pure Black V2 
  • Intel Core i5-8600K,
  • MSI MPG Z390 GAMING PLUS
  • Corsair Vengeance LPX DDR4, 16GB(2x8GB), 3000MHz, CL15 (CMK16GX4M2B3000C15B) 
  • Kingston 2x 16GB 3200MHz
  • be quiet! Pure Power 10 600W

Gram w rozdzielczości 2560x1440 (WQHD)

I teraz pytanie, czy warto wymienić 1070 na 5700XT?

Sprzedając 1070 wyszedłbym na 0, ew mogę dopłacić do czegoś lepszego.

Procek nie będzie bottleneckiem?

Edytowane przez dess

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

a zamiast RX 5700XT, i czasami walką z sterownikami ,  szukać używanego na gwarancji RTX 2070 Super ?

sam się przesiadałem trzy lata temu z GTX 1070 właśnie na RTX 2070 Super , w każdej grze FPS x2 to był odskok i banan na ryjku XD

u mnie gwarancja wyszła 23.12.2022, także kupując sprzęt używany , warto aby był na gwarancji producenta, a nie ze tylko ktoś daje rozruchowa , a i taka mała uwaga, odkupując od kogoś sprzęt i nawet otrzymując dowód zakupu, w myśl przepisów producentów, gwarancja nie przechodzi na nowego kupującego, także w razie problemów z zakupionym sprzętem to jest w dobrej woli od sprzedawcy co sprzęt sprzedał czy go przyjmie czy nie, albo dogadywać się z poprzednim właścicielem (hmm wisz jak to będzie wyglądać w praktyce ?...) , bo w większości przypadków sprzęt i jego gwarancja nie może być bezpośrednio realizowana przez użytkownika ino po przez sklep gdzie był on kupowany.             

Edytowane przez Mr.T...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi